This version of the page http://www.un.org.ua/ua/news/2007-05-14/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-01. The original page over time could change.
Спеціальний доповідач ООН з питань захисту свободи слова прибуває в Україну-United Nations in Ukraine
    English
Глобальний сайт ООН | Бізнес Центр | Адміністрація | Вакансії | Мапа сайту
U
N

А
Г
Е
Н
Ц
І
Ї
ПРООН
Програма розвитку ООН
ЮНІСЕФ
Дитячий фонд ООН
УВКБООН
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців
ЮНФПА
Фонд Народонаселення ООН
ЮНЕЙДС
Об'єднана Програма ООН з ВІЛ/СНІДу
ВООЗ
Всесвітня організація охорони здоров'я
УНЗ ООН
Управління ООН з наркотиків та злочинності
МАГАТЕ
Міжнародне агентство з атомної енергії
МОП
Міжнародна організація праці
MOM
Міжнародна організація з міграції
МФК
Міжнародна Фінансова Корпорація
МВФ
Міжнародний валютний фонд
СБ
Світовий Банк
14.05.07

Спеціальний доповідач ООН з питань захисту свободи слова прибуває в Україну

Cпеціальний доповідач ООН з питань захисту та поширення права на свободу думки та її вираження пан Амбеї ЛІГАБО (Ambeyi LIGABO) перебуває з візитом в Україні з 14 по 19 травня 2007. На запрошення Уряду України пан ЛІГАБО зустрінеться з високими посадовцями, правозахисниками, представниками неурядових організацій та професійних спілок для того, щоб обговорити ситуацію зі свободою слова в Україні. Прес-конференція за результатами візиту відбудеться 18 травня, о 10:00.

Учасники: пан Амбеї ЛІГАБО, Спеціальний доповідач ООН з питань захисту та поширення права на свободу думки та її вираження; пан Алан СКУРБАТИ, Радник з питань захисту прав людини Представництва ООН в Україні.

Дата/час: початок прес-конференції о 10:00, 18 травня 2007 року у Представництві ООН в Україні (Кловський узвіз, 1).

Акредитація преси до 16:00, 17 травня 2007 за телефонами 254-00-35, 253-93-63, 8067 927 6038. Контактна особа: Вероніка ВАЩЕНКО, спеціаліст із зв’язків з громадськістю, Представництво ООН в Україні.

*********

Мандат Спеціального доповідача з питань захисту та поширення права на свободу думки та її вираження було започатковано резолюцією 1993/45 Комісії ООН з прав людини та підтримано рішенням Ради ООН з захисту прав людини 1/102.

Пан Амбеї ЛІГАБО (Кенія) був призначений на посаду Спеціального доповідача з питань захисту та поширення права на свободу думки та її вираження у вересні 2002 року. До того пан ЛІГАБО працював у Міністерстві закордонних справ Кенії та був відомим у країні журналістом та письменником.

Наразі, при Комісії з прав людини існує більше 40 тематичних мандатів, виконуючи які кожний спеціальний доповідач та спеціальний представник ООН має справу з найгострішими проблемами у сфері порушення прав людини (наприклад, насилля проти жінок, тортури, незаконні вироки, расизм, зневага до прав та свобод людини). Існують близько 15 спеціальних доповідачів, які розслідують справи пов’язані з захистом прав людини у межах однієї країни. Усі ці експерти не отримують платні від ООН та зазвичай працюють у науковій або інших сферах.

Візити до країн є важливим компонентом діяльності Спеціального доповідача, що допомагають ретельно вивчити ситуації щодо стану захисту свободи слова в країні, а також запропонувати заходи для поліпшення ситуацій.

Для успішної реалізації свого мандату пан ЛІГАБО має намір провести зустрічі з представниками влади, громадського сектору, профспілок, українськими та міжнародними журналістами, а також особами, які мають бажання обговорити зі Спеціальним доповідачем проблеми, які стосуються реалізації права на свободу переконань в Україні, в тому числі випадки дискримінації проти людей, які працюють у сфері інформації.

За результатами візиту до України Спеціальний доповідач пан ЛІГАБО представить свій звіт та рекомендації на сесії Ради ООН з прав людини.

   Попередня   Наступна   

Останні новини ООН


12.08.08  12 серпня - Міжнародний день молоді
 
08.08.08  Керівник ООН в Україні закінчив візит на Прикарпаття: попередні висновки
 
07.08.08  Експерти ООН зустрлися з Головою Івано-Франківської облради
 
06.08.08  Експерти ООН відвідають регіони, які потерпіли від повені на Прикарпатті
Усі новини...
Підписатися на новини...
















© Веб-сторінка офіційного сайту Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні 2007. Усі права застережені

Website of United Nations office in Kyiv, Ukraine. Description of major missions, interesting information, useful hints and phone numbers. United Nations UN Ukraine cooperation poverty reduction refugees Goodwill Ambassador human rights Global Compact corporate social responsibility Avian Influenza Millennium Development Goals Millennium Declaration HIV/AIDS General Secretary Assembly UNDAF Development Assistance Framework World Health Organization Children's Fund Development Programme High Commissioner for Refugees IMF IFC World Bank International Labour Organization UN Population Fund IAEA Migration Human Development Report Francis O'Donnell agencies Resident Coordinator system Country Team history Common Country Assessment