This version of the page http://gorod.dp.ua/faq/answer.php?id=41 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-01. The original page over time could change.
Частная собственность - Днепропетровск

Вход на gorod.dp.ua

Имя для входа:
Пароль:

Забыли пароль?
Регистрация
 
  Днепропетровск » 
Регистрация Вход

Пн, 1 сентября 2008
22:54

Юридические консультации


Постановлением административной комиссии Жовтневого райсовета за загромождение коридора общего пользования 18.04.07 (ст.150 КУпАП) наложен штраф в размере 51 грн. Административное дело от 16.05.07 г. Никаких актов и протоколов в моем присутствии не состовлялось и мною не подписывалось. Копия постановления отправлена по почте 18.05.07 г. Штамп почтового отделения 22.05.07, получено обычным письмом 25.05.07. С 14 по 26 мая находился на больничном листе, а с 29 мая по 8 июня нахожусь в командировке.
Правомерны ли действия административной комиссии о наложении штрафа (причем сразу максимального размера) каким образом можно его обжаловать и насколько это реально? Дополнительно: с 11 по 19 апреля 2007 в результате неисправности полностью отсутствовало освещение нашем тамбуре. Мы по телефону жаловались в ЖЕК на бездействие.
16 апреля пришли две женщины, которые представились главным инженером и мастером ЖЕКА, накричали, нахамили и велели в 3-х дневный срок очистить коридор (что они смогли разглядеть в кромешной темноте?). Свои вещи мы убрали, но остались вещи других жильцов.


Сергей, 31.5.2007 | ID: 41 | Раздел: Частная собственность
Отвечает редакция журнала «ШВЫДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА»:

За загальним правилом, про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженою на те посадовою особою. У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу порушника; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення порушника; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка вчинила адміністративне правопорушення; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. У разі відмовлення особи, яка вчинила правопорушення, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка вчинила правопорушення, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання.

Таким чином, складання протоколу про адміністративне правопорушення стосовно Вас без Вашої участі є порушенням приписів Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно зі ст..268 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Таким чином, розгляд справи без Вашої участі є порушенням Ваших прав і Ви маєте підстави для оскарження постанови про адміністративне правопорушення.

Постанову адміністративної комісії по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено у виконавчий комітет відповідної ради або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, рішення якого є остаточним (ст..288.КУпАП)

Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.

Особа, яка оскаржила постанову про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

У Вашому випадку як причини пропуску строку на оскарження можна зазначити несвоєчасне отримання постанови та Ваше знаходження у відрядженні.

  Главная | Афиша | Новости | Погода | Куда пойти | О городе | Фото | Справочник | Бизнес | Работа | Объявления | Форумы | Чат
  Обратная связь : Экспорт с сайта : Нашли ошибку? : Добавить свою информацию
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.
О проекте :: Реклама на сайте