Номер 202 за 01.11.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Якби в Україні повторилася грузинська ситуація, чи пішли б ви воювати проти російського агресора (чи відпустили б чоловіка)?
Так
Ні
Залежно від обставин
ВАжко сказати, не визначився(-лася)
     

Тариф підкрався непомітно
З 1 грудня у Києві piзко підвищується вартість комунальних послуг
Інф. «УМ»   

Те, чим погрожувала столична влада ще з серпня, нарешті звалиться на голови киян — з 1 грудня у Києві у 3-3,4 раза підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду і водовідведення. Розпорядження про це підписав мер столиці Леонід Черновецький, повідомляє офіційний сайт КМДА.


За «Озерку» відповіси
МВС запевняє, що винні у резонансних розборках відповідатимуть перед законом, й готове затримувати нових штурмовиків
Іван ПОВАЛЯЄВ   

«У разі повторного штурму нами буде ще раз затримано дев'яносто осіб», — так міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відреагував на питання, якими будуть дії міліції, якщо невідомі знову атакуватимуть «Озерку» — найбільший продовольчий ринок країни у Дніпропетровську. «УМ» писала про «Озерецьке побоїще» у вiвторок. Нагадаємо, що тоді кілька сотень озброєних молодиків намагалися захопити адмінбудівлю ринку, але їм на заваді стали бійці «Беркуту» та Внутрішніх військ. Правоохоронцям вдалося затримати дев'яносто штурмовиків, їхні особи з'ясовано, визначається ступінь вини кожного у масовому побоїщі та протидії міліції. Ситуація навколо ринку не нормалізувалася й станом на вчора — «Озерка» не працювала, на самому ринку ще лишалися бійці спецпідрозділів МВС. Щоправда, активних бойових дій більше не спостерігалося.


Перебите крило
Загиблим під Донецьком росіянам встановлять пам'ятник
Інна СТЕПАНЧУК   

УДонецьку названо кращий проект пам'ятника загиблим у катастрофі російського літака Ту-154. У конкурсі зі створення майбутнього меморіалу взяли участь вісім скульпторів, п'ять архітекторів і чотири архітектурні майстерні, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації. Як відомо, конкурс було оголошено 15 вересня, через три тижні після авіакатастрофи.


Сусаніних — за грати
В Австрії заарештовано трьох українців, які перевозили нелегалів
Інф. «УМ»   

Знову наші земляки «відзначилися» за кордоном у незаконних оборудках. Поліція Австрії заарештувала трьох громадян України, підозрюваних у нелегальному перевезенні людей зі Східної Європи через австрійську територію до Італії та Іспанії. Австрійські правоохоронці з'ясували, що порушники переправляли людей через австрійсько-угорський державний кордон на автомобілях з іспанськими, італійськими та українськими номерними знаками. Прес-служба Міністерства закордонних справ України підверджує факт затримання наших громадян.


Увага! Рейдери на борту!
Невідомі захопили судно «Кілія» в херсонському порту
Василь ТАВР   

Позавчора семеро озброєних чоловікiв захопили судно «Кілія», що стояло на ремонті на території Херсонського суднобудівного заводу. Екіпажу судна лише здалеку показали якісь «папери», що нібито свідчили про право власності австрійської компанії «Агельмайне Бетайлігунгсфервальтунгс-унд Хандельс ГмбХ» на «Кілію», заборонили користуватися телефонним зв'язком, після чого всіх моряків вивезли з території заводу й доставили до управління «Херсонського морського торговельного порту».


Скажіть «так» у мікрофончик!
У Севастополі молодята побралися у телестудії під час прямого ефіру
Марина ТКАЧУК   

Учора 17-річна Марина та 21-річний Дмитро Сесаки були головними мешканцями Севастополя — їхнє весілля міг побачити кожен охочий, просто... увімкнувши телевізор. Укладання звичайного шлюбу в незвичних умовах узяла на себе Севастопольська державна регіональна телерадіокомпанія — урочисте дійство відбувалося просто у студії під час ранкового прямого ефіру передачі «Ранок із СТВ». Дарина Чернова, ведуча та автор «весільної» ідеї, запевняє «УМ», що подібного в Україні ще ніхто не робив. Хоча бажаючі, виявляється, були — на благородний заклик телевізійників одружитися у прямому ефірі відгукнулося чимало севастопольських молодят. Марину та Дмитра обрали випадково, але журналісти радіють, що саме вони стали «ефірними» нареченими: молодята із не дуже заможної родини — отож, телевізійники влаштували їм незабутнє свято.


Ми трохи забули про пташиний грип,
але він не забув про нас
Олег БОРОВСЬКИЙ   

Учені відкрили в Китаї новий вид вірусу пташиного грипу, який, імовірно, є стійким до всіх існуючих на цей час у світі вакцин і може викликати нову хвилю захворювання птахів у Південно-Східній Азії та в інших регіонах Євразії. Він також є заразним для людей. Із Китаю повідомляють про перші випадки захворювання на пташиний грип серед горобців. Новий різновид отримав робочу назву «вірус із Фуцзянь», оскільки вперше його виявлено в південній провінції Фуцзянь у березні 2005 року. З жовтня 2005 року він став усе частіше з'являтися в шести провінціях Китаю, де витісняв інші різновиди вірусу H5N1 і став домінуючим видом. На цей час він уже перетнув кордони Китаю і поширився в Лаосі, Малайзії, Гонконзі та Таїланді. В Таїланді та багатьох містах Китаю він спричинив пташиний грип у людей.


На стіни й не дихайте
У Миколаєві під цегляний завал на власній кухні потрапив чоловік
Інна СТЕПАНЧУК   

Тенденція, одначе: в Україні знову завалилася стіна житлового будинку. Цього разу в Миколаєві. Мешканці одноповерхівки по вулиці Фалеєвській уже неодноразово скаржилися на аварійний стан будинку — будівля, в якій розташовано сім квартир, надзвичайно стара. То дах протікає, то грунт просідає, то підвал затоплює. Тож у відповідні інстанції скарги від його мешканців сипалися регулярно. Яких ще доказів потрібно чиновникам, аби нарешті люди змогли нормально жити? Невже таких, як сталися тут у понеділок?


Гучний ювілей «Аль-Джазіри»
Арабський телеканал починає підкорення світу
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Сьогодні в італійському місті П'яченца, що на півночі Італії, відбудуться великі урочистості з нагоди десятиріччя діяльності катарського телеканалу «Аль-Джазіра». Святковий концерт із місцевого історичного театру транслюватиметься на весь світ. Також у рамках цих урочистостей буде започатковано діяльність нового англомовного каналу «Аль-Джазіри», який вестиме інформаційне мовлення на весь світ і стане конкурентом для інших міжнародних телеканалів — американських Сі-Ен-Ен, Ей-Бі-Сі, Ен-Бі-Сі та «Фокс Ньюс», британських Бі-Бі-Сі і «Скай» та європейського «Євроньюс». «Аль-Джазіра» має окремі спортивний та дитячий телеканали, але досі програми станції адресувалися арабському світу.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Світ і Україна
Селяни і Ко
Кримінал
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ