This version of the page http://www.newsru.ua/world/01jul2008/grus_ter.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-31. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: Абхазія закрила кордон з Грузією у зв'язку з терактами ]]>
]]>
РУС
УКР
NEWSru.ua // Світ // Вівторок, 1 липня 2008 р.

Абхазія закрила кордон з Грузією у зв'язку з терактами

час публікації: 1 липня 2008 р., 08:55
останнє оновлення: 1 липня 2008 р., 09:09

Президент Абхазії Сергій Багапш заявив, що з півночі 1 липня Абхазія повністю блокувала кордон з Грузією у відповідь на останні теракти в Гаграх і Сухумі, повідомляє "Эхо Москвы".

За словами Багапша, кордон з Грузією "тепер перетнути можуть тільки міжнародні спостерігачі за спеціальними пропусками".

"Тимчасові рамки блокування кордону поки не визначені. Дивитимемося по ситуації", - сказав президент.

"Грузія не припиняє терористичну війну проти Абхазії, і ці заходи є відповіддю на політику державного терору", - підкреслив він.

Нагадаємо, що раніше повпред президента Абхазії в Гальському районі республіки Руслан Кишмарія повідомив, що "додаткових військових підрозділів в район Гальський для блокування кордону з Грузією вводитися поки не буде".

Як відомо, за два останні дні червня в Абхазії прогриміли чотири вибухи в Сухумі і Гаграх, постраждали 12 людей. Медики оцінюють стан однієї з постраждалих як важке, вона знаходиться на лікуванні в Сочі.

Як сказав міністр закордонних справ Абхазії Сергій Шамба, "закриття кордону - це тимчасова міра, тому що ми хочемо забезпечити і відпочиваючих, і наших громадян".

"У нас не викликає сумніву, що останні вибухи в Сухумі і Гаграх здійснені спецслужбами Грузії", - сказав він.

За словами міністра, розкриті факти спроб терактів в республіці, які раніше мали місце, підтверджують, що організовані вони були грузинськими спецслужбами, і затримані люди надсилалися з грузинської території з подібними завданнями. "Ці люди приїжджали під приводом відвідин родичів в Гальському районі, або за іншими мотивами", - зазначив він.

В зв'язку з цим кордон з 1 липня контролюватиметься жорстко. "Тобто, він буде повністю закритий для громадян Грузії, які живуть в прикордонних районах і раніше приїжджали, скажімо, із Зугдідського району Грузії в Гальський район Абхазії", - сказав Шамба.

Він вказав, що, швидше за все, цей захід буде введений до кінця курортного сезону. "Подивимося, як буде ситуація розвиватися. Можливо, межу відкриємо раніше закінчення курортного сезону. А може, доведеться і довше за неї тримати закритою", - сказав міністр.

Тим часом, президент невизнаної республіки Абхазія Сергій Багапш звинуватив грузинські спецслужби в причетності до терактів.

Після розвалу СРСР Абхазія, що входила до складу Грузинської РСР, заявила про свою незалежність. Грузія в серпні 1992 року ввела війська до Абхазії, але зустріла там опір. Озброєний конфлікт, що призвів до втрати Грузією контролю над Абхазією, завершився 30 серпня 1993 року. З тих пір Абхазія добивається визнання своєї незалежності, яку поки не визнала жодна з держав. Тбілісі розглядає Абхазію як частину країни і пропонує їй широку автономію у складі Грузії.

Посилання по темі :


У Сухумі спрацювали вибухові пристрої. Є потерпілі
// NEWSru.ua // Світ // 30 червня 2008 р.


Завтра Абхазія закриває кордон із Грузією
// NEWSru.ua // Світ // 30 червня 2008 р.


В абхазькому курортному місті Гаграх прогриміли вибухи. Є потерпілі
// NEWSru.ua // Світ // 29 червня 2008 р.


Саакашвілі заявив про вторгнення Росії до Абхазії: завтра це буде Україна
// NEWSru.ua // Світ // 27 червня 2008 р.


Грузія бажає бачити в Абхазії українських миротворців. Але тільки після рішення ООН
// NEWSru.ua // Україна // 21 червня 2008 р.


 
Залишити коментар
Для того, щоб залишити коментар будь ласка, введіть логін і пароль. Якщо у вас ще немає логіну та паролю, ви можете зареєструватись. Якщо ви забули свій пароль, ми можемо нагадати

Логін

Пароль




META
Завантаження ...

Загрузка...
Остання новина NEWSru.ua – 15:40
На Прикарпатті закрили 193 пилорами, порушено 4 кримінальні справи
// Кримінал

гЮЦПСГЙЮ...

]]>
]]>
Неділя, 31 серпня 2008 р.  

Остання новина – 15:40


Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове

Розміщення реклами на сайті
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ

© NEWSru.ua 2007-2008