This version of the page http://www.epravda.com.ua/columns/483e98fe1fba1/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-31. The original page over time could change.
Private banking по-українські | Економічна правда
PDA     RSS     Архів
Поштова розсилка:
Пошук:

  Неділя, 31 серпня 2008, останнє оновлення: 46 годин 22 хвилини тому

Private banking по-українські

Кількість фінансово освічених V.I.P.-клієнтів в Україні щоденно зростає. Ще швидше зростають їх прибутки. Саме тому українські банки почали впровадження послуги Private Banking, а відтак - навчають у Швейцарії своїх співробітників тонкій справі управління великим приватним капіталом.

Раз в стране бродят какие-то
денежные знаки, то должны же быть
люди, у которых их много!
(Остап Бендер)

Кількість фінансово освічених V.I.P.-клієнтів в Україні щоденно зростає. Ще швидше зростають їх прибутки. Саме тому українські банки почали впровадження послуги Private Banking, а відтак -  навчають у Швейцарії своїх співробітників тонкій справі управління великим приватним капіталом. Ми поговоримо про реальні для молодого українського ринку речі, не беручи до уваги альтернативні інвестиції у живопис, антикваріат, винні колекції тощо.

Хто такий персональний банкір, і навіщо він Вам потрібен?

У персонального банкіра є лише один шанс справити гарне враження на V.I.P.-клієнтів. Класичне банківське обслуговування давно перестало їх цікавити - для них слід шукати інші фінансові інструменти. Сучасні V.I.P.-клієнти чудово розуміються на депозитних внесках, уміють рахувати всі витрати при кредитуванні й завжди (цілком справедливо) вимагають до себе особливої уваги.

Погодьтесь, якщо до банку Ви приходите з великими грошима, Ви маєте право на індивідуальне обслуговування. А воно полягає не тільки у «філіжанці кави» та привітній усмішці клієнт-менеджера. Мова йде про ряд складних фінансових операцій, які вимагають від банкіра високого професіоналізму та готовності виконувати найрізноманітніші доручення клієнта.

Можливо, у Вас виникло питання: навіщо мені, топ-менеджеру, який чудово розуміється на тонкощах фінансового світу, потрібен персональний банкір? Ви чудово знаєте, до якого банку Вам ліпше віднести депозит, під який відсоток і на який термін. Ніхто краще за Вас не знає Ваших вимог до фінансового обслуговування. Але Ваш персональний банкір всі зусилля спрямовує на те, аби рівень послуг перевершив Ваші сподівання.

Доки Ви зайняті основним бізнесом, Ваш банкір відповідатиме за найбільш вигідне для Вас примноження Вашого капіталу, подбає про Ваші щоденні особисті та сімейні розрахунки, вирішить для Вас безліч термінових, важких або простих, фінансових завдань. Ваш персональний банкір економить для Вас час та гроші.

«Командовать парадом буду я!» (Остап Бендер)

Отже, що Ви можете й маєте отримувати від Вашого персонального банкіра?

Перше і, напевно, найцінніше - це своєчасні кваліфіковані рекомендації й поради.

Одне з питань, які Вас, безперечно, сьогодні турбують, - як зберегти заощадження від інфляції та зменшити валютні ризики. Ви принесли свій капітал у банк. Що може (і повинен) рекомендувати Вам персональний банкір?

Враховуючи високі показники інфляції в країні та падіння американського долара на світових ринках, Ваш банкір, задля мінімізації валютних ризиків, може порекомендувати  Вам сформувати «валютний кошик» для збереження капіталу: 35-40% - в гривні, 35-40% - в євро і 20-30% - в доларах.

Окрім цього, чудовою альтернативою депозитам є внески в банківському золоті. Така благородна інвестиція застрахує Ваші заощадження від інфляції. Протягом останніх 20-ти років світова ціна на золото зросла майже в 10 разів! Неодмінно розпитайте про це свого банкіра! Пам'ятайте, що купуючи більше золота, Ви платите менше за кожен грам.

«Золото та срібло за своєю природою - не гроші, але гроші за своєю природою - золото та срібло.» (Карл Маркс)

Якщо ж Ви готові ризикувати, Ваш персональний банкір може запропонувати Вам інвестувати частину Вашого вільного капіталу в акції або сертифікати інвестиційного фонду. До речі, цей вид інвестування на сьогодні є найприбутковішим. Але поставтеся до нього якнайпильніше. Разом з Вашим персональним банкіром обирайте фонд відповідно до показників його роботи, компанії, що ним управляє, та ... Вашого ставлення до ризику. Найімовірніше, Ваш банк уже працює з компанією з управління активами і може запропонувати Вам цікаві проекти.

Один із найпопулярніших видів інвестування - нерухомість. Фонди фінансування будівництва створюються і управляються банком саме для того, аби допомогти Вам її придбати. Ваш персональний банкір може запропонувати вам на вибір декілька об'єктів, що будуються, для  можливості інвестування в найбільш привабливий.

Спілкуючись із одним швейцарським банкіром, я поцікавилася, що банку коштує найдорожче в сфері управління великим приватним капіталом. Відповідь була простою: «Погані поради та рекомендації наших персональних банкірів».

Щиро Вам раджу: міняйте персонального банкіра, якщо 100% Ваших капіталів зосереджено в одній валюті, в одному продукті і Вас непокоїть думка про інфляцію.

Друге, не менш цінне, - забезпечення прийняття, реалізації, моніторингу та корекції рішень.

«Я бы взял частями. Но мне нужно сразу!» (Остап Бендер)

Вам пощастило з вашим персональним банкіром, якщо ваша співпраця з ним має таку послідовність:

  • 1. Все починається з обговорення та з'ясування Ваших потреб.
  • 2. Після цього персональний банкір може запропонувати Вам можливі фінансові та інвестиційні рішення, які відповідають Вашим індивідуальним потребам. Неодмінно уточніть, на які результати Ви можете очікувати від реалізації цих рішень.
  • 3. Професійний банкір не залишить Вас сам-на-сам зі складним вибором і обов'язково допоможе обрати найбільш прийнятне рішення.
  • 4. Банкір виконує проект і постійно інформує Вас про фінансові результати. За необхідності, він рекомендує внести в нього зміни.

Дуже важливо! Професійний персональний банкір вміє прогнозувати. Він слідкує за ринком, курсами, ставками - і часто може попередити Ваші ризики.

Третє, комфортне. Вирішення поточних фінансових питань сім'ї.

«Имейте в виду, уважаемый Шура, даром я Вас питать не намерен. За каждый витамин, который я Вам скормлю, я потребую от Вас множества мелких услуг.» (Остап Бендер)

Класичний Family Office у нашій країні існує в цілком новому, незвичному вигляді. Швейцарці дуже здивувались би, дізнавшись, як можна реструктурувати управління справами сім'ї. Проте, в новаціях нашого ринку в цій частині нема нічого поганого. Враховуючи нюанси законодавства і структуру капіталу, українські банки просто не можуть запропонувати Вам класичний Family Office. У нас це - «безліч дрібних послуг» для клієнтів сервісу Private Banking, вирішення яких бере на себе Ваш персональний банкір, звільняючи Вас від думок та рухів, пов'язаних із щомісячними платежами. Класичний Family Office українського Private Banking може включати:

            а) здійснення поточних платежів за утримання дому, квартири, прислуги;

            б) платежі за спортклуби, дитячі садки, школи тощо;

в) контроль за наявністю коштів на поточних рахунках членів сім'ї та своєчасне поповнення;

г) здійснення щомісячних платежів з виконання зобов'язань по договорах (кредитних, страхових тощо);

д) бронювання готелів, авіаквитків, автомобілів;

е) інформаційна підтримка (курси валют, дорогоцінних металів, фондові індекси тощо).

Це далеко не повний перелік пропозицій у рамках «безлічі дрібних послуг».

Враховуючи Ваші потреби та спосіб життя, Ваш банкір неодмінно запропонує Вам пакет багатовалютних кредитних карт з першокласними додатковими пільгами.

Немає зручніше платіжної карти при розрахунках у торговій мережі або в подорожі за кордон! Але тільки у разі, якщо Вам забезпечено кредитну лінію, цілодобову підтримку, моніторинг операцій та стопроцентну реакцію на Ваші звернення щодо підвищення добових лімітів і ввімкнення/вимкнення перевірки кодів безпеки. Переконайтесь, що коли Ви опинитесь сам-на-сам із закордонним банкоматом, за повної відсутності готівкових коштів, - Ваш персональний банкір допоможе Вам вирішити будь-які питання.

І наостанку - реальний факт:

«У банку Pictet немає ліфтів. Вони настільки ж недоречні тут, як і сірі сталеві меблі, комп'ютери або принтери, які дзижчать. Відвідувач спускається сходами униз. Як і в Vontobel, він проходить не в «офіс», а в кімнату для прийомів, з неї декілька дверей ведуть у кабінети. Обстановка Pictet дещо недбала -  це спільна риса для багатьох женевських банків. Ледь потерті меблі, вицвілі портрети на стінах - між тим, потрапивши сюди, дуже швидко розумієш, що подібну зневагу до розкошу можуть собі дозволити лише дуже багаті люди.

            Pictet, Bordier і Lombard зберігають ознаки, які втрачає банківський світ, - чарівність, індивідуальний діловий стиль, неприйняття безособовості...

            На свої гроші Pictet міг би устаткувати найкращими IBM не одну контору. Відсутність комп'ютерів - ознака вірності традиціям, які так цінуються клієнтами  Pictet.

            Документи тут пишуться від руки. Мертві значки, надруковані на аркуші, викликали б негативну реакцію клієнта. Форма ділових паперів також залежить від бажань відвідувача: якщо французька леді забажає, аби кореспонденцію з нею вели гусячим пером, синіми чорнилами на червоному тлі, Pictet виконає її прохання.» (1960 р., Т.Р.Ференбах, нотатки.)

 
Коментарі  [ 1 ]
Загрузка...
Публікації
29.08.2008 _  Андрій Муравський, ЕП

Черговий пасквіль на Університет "Україна"

На публікацію "Юрист за рік. Без виїзду з рідного села" в ЕП ректор університету "Україна" Петро Таланчук відреагував бурхливо. У своїй відповіді "Таке собі інтернет-паскудство 2" на сайті університету він назвав її пасквілем. ЕП готується відповісти на його закиди. А поки що ділимося здобутками, які маємо наразі.
 
29.08.2008 _  Віталій Селик, ЕП

Київ залишають без води, тепла та хлібу

Нахабність Київради просто не вміщується в жодні рамки. За один день голосування вона de jure дала дозвіл, а de facto віддала невідомо куди декілька комунальних підприємств. Прикрившись смішним формулюванням, рада розпрощалася з основними об’єктами комунальної власності міста.
 
Новини
18:27
Курс гривні на міжбанку знизився на 1 коп.
18:17
У липні зовнішній борг скоротився на 0,7%
18:05
Компанію Evraz цікавлять українські підприємства
17:43
Проїзд у маршрутках може подорожчати до 5 грн.
17:08
Скасовано обмеження на увезення старих транспортних засобів
16:38
Уряд підвищив виплати українським миротворцям
16:21
Ющенко наполягає на радикальних змінах у держполітиці експорту зерна
15:55
Долар знижується відносно євро через негативну статистику із США
15:18
Антимонопольний комітет оштрафував "Укртатнафту"
15:02
Секретаріат Ющенка прогнозує уповільнення зростання ВВП
 
Колонки
Василь Шевченко
22.07.2008
В Європу з чистим повітрям

Інтегруючись у європростір, Україна рано чи пізно буде змушена застосовувати європейські вимоги до автотранспорту, у тому числі – і щодо його екологічної безпеки. Чисте повітря й безпечне довколишнє середовище – поняття, які неможливо виміряти ні в євро, ні в гривнях.
Сергій Новіков
15.07.2008
Основна причина високого рівня цін на ринку житла

З урахуванням рівня доходів українців, умов кредитування, реального стану захисту прав покупців – сьогодні українці живуть в умовах одного з найжорстокіших ринків житла.
Дмитро Бондар
02.07.2008
Сервіс по-українські проти сервісу по-японські

Безперечно, існує колосальна різниця між нашими культурами. Те, що для українця/росіянина гарний сервіс, для японця жах та хамство. Але чи не дуже часто ми списуємо наші негаразди на культурні специфічності?
Артем Захарченко, ЕП
27.06.2008
Час прибирати інформаційне сміття

Коли комп'ютер критично перевантажений, часто рекомендують перевстановити операційну систему. Але перевстановити Інтернет - це може бути, хіба що, гарним сюжетом для фантастичного оповідання.
Сергій Старицький
04.06.2008
Два виступи - п'ять помилок

Минулої п'ятниці Президент України спільно із Радою національної безпеки та оборони знову ставили завдання, оцінювали і повчали уряд в сфері економічної політики. Правда, як з'ясував автор, повчаючи, керівники держави самі зробили кілька цікавих помилок.
в 2,5 рази
збільшилося негативне сальдо зовнішньої торгівлі України
до 4.8435 грн. за дол.
підвищив НБУ офіційний обмінний курс гривні до долару
Найголовніше на УП
УСІ НОВИНИ УП
Прес-релізи
ТОВ "КУА "Арт-капітал Менеджмент"  29.08.2008 18:45
«Академия Инвестора», образовательный проект инвестиционной группы «АРТ-КАПИТАЛ», запускает широкомасштабную образовательную программу в регионах
ЗАТ "СК "Оранта-Життя"  29.08.2008 15:13
Страховая компания «Оранта-Жизнь» провела обучение для консультантов компании «Миллениум Инвестментс»
НАСК "Оранта"  29.08.2008 14:49
НАСК «Оранта» выросла на 62,6%
Додати свій прес-реліз
 
 
ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
© 2005-2008, Економічна правда. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Економічну правду".
Про проект   |   Зворотній зв'язок