This version of the page http://rpl.net.ua/2008/05/02/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-30. The original page over time could change.
Материалы за 02.05.2008 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Південна Осетія прихистить ЧФ Росії   Росія готова воювати і з Україною і з США   Придністров'я хоче визнання незалежності від Росії   Меркель «вилаяла» Мєдвєдєва по телефону   Тимошенко зізналась у своїх зрадах 

Останні новини 

Прем'єра Ізраїля підозрюють у хабарництві

02/05/2008 15:22 
 
Сьогодні вранці поліція Ізраїля допитала прем'єр-міністра Ехуда Ольмерта. Будь-яка додаткова інформація з приводу допиту заборонена для публікації, передає Корреспондент.net.

"Прем'єр-міністра допитала сьогодні вранці група слідчих у себе в резиденції. Інші подробиці заборонено розголошувати", - сказав офіційний представник поліції Олексій Кагальський.

Як пише газета Едіот Ахронот, екстрений допит голови уряду Ехуда Ольмерта не пов'язаний безпосередньо з жодним його попереднім розслідуваннням.

Газета повідомляє, що Ольмерта допитали за підозрою в отриманні крупних грошових сум у шекелях та іноземній валюті від американського бізнесмена. Сьогодні вранці дозволили опублікувати, що минулого вівторка в цій справі був допитаний голова канцелярії Ольмерта Шула Закен.

Бізнесмен, підозрюваний у підкупі Ольмерта, перебуває нині в Ізраїлі, і співробітничає зі слідством. Позавчора юридичний радник уряду Мені Мазуз видав спеціальне розпорядження, яке дозволяє провести допит протягом найближчих 48 годин.

"Голова уряду має намір цілковито співробітничати з правоохоронними органами, як він чинив і раніше. Він упевнений, що поліцейське розслідування з'ясує правду і всі підозри зникнуть", - ідеться в заяві, з якою виступила напередодні канцелярія Ольмерта.

Тим часом газета Маарів повідомляє, що спеціальне розпорядження Мазуза про екстрений допит було потрібно для того, щоб Ольмерт не зміг погоджувати свідчення з Шулою Закен та іншими фігурантами численних розслідувань, які ведуться проти нього.

Останні новини 

Люди Тимошенко робили піар на неякісному м'ясі

02/05/2008 15:20 
 
Сьогодні директор столичного Володимирського ринку Лариса Ярошевич повідомила, що низька якість м`яса, яке надійшло на ринок з Держкомрезерву, не дозволяє повною мірою задовольнити споживачів і викликає нарікання з боку покупців.

Як передає УНІАН, Ярошевич нагадала, що після того як перед Великоднем злетіли ціни на різні продукти харчування, Київський міський голова Леонід Черновецький звернувся із закликом до уряду про виділення з ресурсів Держкомрезерву м`яса за доступною ціною.

«Проте почалися всілякі політичні спекуляції з боку урядових структур стосовно того, що комунальні ринки столиці, до яких відноситься і Володимирський ринок, відмовляються продавати це м`ясо. Це неправда. Володимирський ринок своєчасно забезпечив торгові місця та продавців, доставку й обробку м`яса. У свою чергу, дуже низька якість м`яса, що надійшло від Держкомрезерву викликає безліч нарікань з боку покупців», - повідомила директор Володимирського ринку.

Вона зазначила, що, не дивлячись на це, Держкомрезерв 29 квітня 2008 р. розіслав листи, у яких повідомляв про збільшення відпускної ціни на м`ясо з 18 до 21 грн/кг.

«1 травня представники Держкомрезерву прибули перевірити організацію торгівлі цим м`ясом на нашому ринку. І не могли заперечити очевидного, що для цього були створені всі умови. Проте, після того як відвідувачі ринку дізналися про те, хто ці люди, і м`ясо якої якості вони пропонують киянам, їх обуренню не було меж. Про це перевіряючим були висловлені прямі претензії з боку покупців. Спроби високих чиновників Кабміну зробити собі піар на дешевому м`ясі низької якості були припинені самими киянами, які не дозволили себе ошукати», - заявила Ярошевич.

Останні новини 

На Рівненщині викрили контрабанду лексусів і мерседесів

02/05/2008 15:08 
 
На Рівненщині співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області викрили контрабандну схему ввезення престижних автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.201 (контрабанда) та ч.3 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України, стосовно осіб, які ввозили поза митним контролем автомобілі престижних марок, зокрема, «Mercedes-Benz», «Lexus», «BMW», «Toyota», «Chrysler», «Dodge» тощо.

Збитки держбюджету від ненадходження митних платежів, за попередніми оцінками, перевищують 3 млн. грн.

Як встановили оперативники УБОЗ, подальшій легалізації контрабандних іномарок сприяв Радивилівський районний суд Рівненщини. Туди зловмисники зверталися з цивільними позовами від імені псевдопокупців – мешканців Києва. Автомобілі вони начебто придбали на біржі в Луцьку з підробленими свідоцтвами про реєстрацію. Робилося це для визнання дійсними угод купівлі-продажу автомобілів.

Відповідачі на судове засідання не з’являлись, хоча нібито були повідомлені про розгляд справ. В подальшому судові позови задовольнялися в порядку цивільного судочинства. Водночас суд не враховував законодавчі норми, за якими автомобіль, ввезений в Україну без сплати податків та зборів, може бути переданий у користування або володіння лише після їх сплати.

У рішенні суду псевдодобросовісні покупці звільнялися від сплати митних зборів та платежів, а органи ДАІ зобов’язувались не чинити перешкод у реалізації права власності на автомобіль.

Працівники УБОЗ, взявши пояснення з громадяни, які нібито стали «власниками» престижних іномарок, викрили зловмисників в незаконних махінаціях, організованих заради незаконного набуття і оформлення права власності на вищевказані автомобілі.

Останні новини 

Саакашвілі: Росія загрожує безпеці Європи

02/05/2008 15:06 
 
Президент Грузії Михаїл Саакашвілі вважає, що Росія спровокувала конфлікт з Грузією з геополітичних причин, відповідаючи на позицію Заходу щодо Косова та плани щодо розширення НАТО за рахунок України та Грузії.

«Вони ясно сказали - і це Путін повторив мені, - що це відповідь на косовський прецедент, що це відповідь на заперечення Заходом російської позиції і що це відповідь на розширення НАТО в цьому регіоні, яке сприймається як загроза. Це геополітичний конфлікт. Як я передбачав раніше, Росія сприйняла коливання деяких європейських країн з приводу плану (приєднання до НАТО – ред.) Грузії та України на саміті в Бухаресті як сигнал до дії», - заявив він в інтерв`ю Рейтер.

Водночас Саакашвілі вважає, що до реального військового конфлікту Росія не готова. «Росія може багато що втратити тут. Росія дуже сильно залежить від Європи - політично, економічно, емоційно; вони хочуть, щоб міжнародне співтовариство поважало їх, вони не хочуть бути неповноцінною державою. Те, що ми зараз бачимо, може слугувати тільки чиїмсь короткостроковим, не дуже раціональним інтересам. Я не думаю, що це в чиїхось довгострокових інтересах, включаючи російські», - вважає Саакашвілі.

«Хоча на ці останні кроки була швидка реакція Заходу, ми бачимо погіршення ситуації. Я думаю, що це момент, коли Захід і демократичний світ не можуть дати слабинку. Тому що це стосується не тільки Грузії, це набагато більше, ніж Грузія. Це зачіпає фундаментальні цінності, принципи та безпеку решти Європи», - сказав Саакашвілі.

Напружені останніми роками відносини між Москвою та Тбілісі різко загострилися після того, як російські військові збили грузинський безпілотний літак, який пролітав над територією Абхазії . Після цього РФ оголосила про розширення миротворчого контингенту в республіці, що де-факто відкололася від Грузії, з якою, за дорученням президента Володимира Путіна, вона також встановлюватиме прямі економічні зв`язки. Тбілісі назвав ці кроки спробою анексії своїх територій.

Останні новини 

Під час ДТП в Єгипті постраждали четверо українців

02/05/2008 15:00 
 
В Єгипті в результаті ДТП 1 травня постраждали четверо громадян України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України. Зокрема, одна громадянка України загинула, ще троє отримали поранення.

На даний час посольством України в АРЄ опрацьовуються питання щодо оформлення проїзних документів постраждалим особам. Водночас, здійснюється процедура підготовки до репатріації тіла загиблої українки на Батьківщину.

Як повідомлялося, вранці 1 травня в Єгипті на автостраді Шарм-ель-шейх - Каїр перекинувся автобус з 40 туристами. Загинули 8 і постраждали близько 20 людей.

Економіка 

Коли подешевшає столичне житло?

02/05/2008 13:27  Артем Максимович, "Реальна політика"
 
 
Двокімнатну квартиру на березі Червоного моря в Хургаді можна придбати за $50-60 тисяч. За 68 тисяч доларів пропонують апартаменти площею близько 160 квадратних метрів. Після таких відповідей українці зазвичай лише пригнічено хитають головами, адже за аналогічну суму в Києві можна придбати лише кімнату в комунальній квартирі або гуртожитку на околиці.

Політика 

В России все стабильно-забастовали железнодорожники

02/05/2008 12:00  Е.Юрьева, Информационное агенство Стрингер
 
 
Сотни тысяч жителей Москвы и Подмосковья на собственном опыте поняли, что забастовка на железной дороге – это не шутка. Парализованным в понедельник оказалось движение поездов на Ярославском и Горьковском направлениях. В свою очередь на автотрассах образовались огромные пробки. Десятки тысяч человек, главным образом жителей области, работающих в Москве, опоздали или вовсе не смогли добраться до работы. Пассажиры буквально штурмом брали редкие пригородные поезда.

Останні новини 

Портнов звинуватив Семенюк в афері на 100 млн. гривень

02/05/2008 12:00 
 
Конфлікт у Фонді держмайна триває: Валентина Семенюк- Самсоненко й Андрій Портнов знову обмінялися обвинуваченнями, передає "5-й канал".

Зокрема, Семенюк-Самсоненко заявила про незаконність позачергового тиражу газети Відомості приватизації.

Андрій Портнов, у свою чергу, заявив, що викрив аферу щодо зловживання службовим становищем на 100 млн гривень:

"Мова йде сьогодні про те, щоб відволікти увагу від того, що нове керівництво ФДМУ тільки за кілька днів роботи викрило найбільшу, безпрецедентну аферу з відмивання держкоштів на суму 100 мільйонів гривень. За підписом Валентини Петрівни Семенюк, що направила державному підприємству Укртелеком письмову вимогу 25 квітня. Упродовж тижня заплатити 100 мільйонів гривень дніпропетровському підприємству й укласти контракт на нікому не потрібне устаткування", - стверджує Портнов.

Нагадаємо, 6 лютого Кабмін відсторонив Семенюк-Самсоненко від посади голови ФДМ й призначив виконувати ці обов'язки Портнова, а також призначив нових заступників голови Фонду.

Останні новини 

Кириленко розповів про велику спокусу для БЮТ

02/05/2008 11:56 
 
Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко запевняє, що БЮТ не домагатиметься підвищення прохідного бар’єру для проходження політичних сил на виборах до Верховної Ради.

«Спокуса велика прискорити двопартійну систему, дивлячись на досвід Німеччини, Британії», - заявив він в інтерв’ю «5-му каналу», передає УНІАН.

При цьому, за словами лідера фракції БЮТ, значне прискорення процесів у політиці не дає позитивного результату. «Потім доведеться повертатись назад і йти еволюційним шляхом», - сказав він.

Кириленко наголосив, що сьогодні дійсно є спокуса підняти прохідний бар’єр до 7-9% і прискореними темпами ввести двопартійну систему.

«Але до добра це не призведе. Тому ми, провівши дискусію всередині партії і блоку, приймаємо тверде рішення і будемо відстоювати той бар’єр, який є», - сказав лідер фракції БЮТ.

За його словами, саме бар’єр у 3% доступний більшості політичним силам. «Треба народу залишити вибір», - наголосив Кириленко.

Як повідомляв , у квітні в парламенті було зареєстровано законопроект депутата від БЮТ Михайла Поживанова про підвищення прохідного бар`єру до 7%.

Останні новини 

Бурджанадзе сказала прощальне слово

02/05/2008 11:47 
 
Ніно Бурджанадзе у п`ятницю провела як голова парламенту Грузії прощальну зустріч зі всіма співробітниками апарату парламенту і подякувала їм за виконану роботу. Вона пообіцяла, що підтримуватиме їх і в майбутньому.

Бурджанадзе під час сьогоднішньої зустрічі зі співробітниками не захотіла коментувати своє рішення, згідно з яким вона відмовилася брати участь у парламентських виборах 21 травня.

Бурджанадзе залишиться на посту голови парламенту Грузії до виборів нового парламенту країни, передає УНІАН.

Останні новини 

1 травня в Німеччині відзначили заворушеннями та бійками

02/05/2008 11:43 
 
Більше 400 тисяч людей взяли участь в першотравневих маніфестаціях і мітингах, які пройшли в різних містах Німеччини. У трьох містах зафіксовано заворушення, пов'язані з виступами лівих і правих радикалів, передає Корреспондент.net.

Дозволений у Нюрнберзі марш, який організувала ультраправа Націонал-демократична партія, спровокував вуличні заворушення й зіткнення з поліцією. На вулиці міста вийшли тисячі антифашистів і представників лівих сил.

Безлад розпочався, коли велика група вбраних у чорне активістів руху Організовані автономи спробувала подолати поліцейські кордони і силою зірвати хід НДП.

Представники лівих зачали закидати поліцію зарядами фейєрверків, петардами, камінням і пляшками. У відповідь правоохоронці застосували палиці і сльозогінний газ, а підбурювачів заворушення затримано.

У Гамбурзі поліції довелося прокладати шлях для праворадикалів з допомогою водометів, щоб ті змогли пройти крізь барикади горящих сміттєвих контейнерів і живі ланцюги протестантів-ліворадикалів, які виступали проти дозволеного маршу НДП.

У Берліні заворушення почалися близько 22:00 за київським часом у районі Кройцберґ, де під гаслами Проти імперіалістичних воєн, проти експлуатації і за соціальну справедливість пройшла основна маніфестація, котра зібрала, за даними поліції, майже 10 тисяч людей. Приводом до сутичок демонстрантів з поліцією стала поява тут поліцайпрезидента Берліна Дітера Гліча, якого група молодих людей зустріла пляшками і камінням.

Крім того, в Берліні були зафіксовані зіткнення неонацистів і поліції.

Нагадаємо, масові заворушення відбулися в Берліні під час святкування Вальпургієвої ночі. За повідомленням поліції, арештовано 65 людей.

Останні новини 

Кріль заявляє, що хоче об’єднати професіоналів

02/05/2008 11:39 
 
Політична партія «Єдиний Центр» створена для об’єднання професіоналів незалежно від їхнього «політичного спектру», заявив в Івано-Франківську голова «Єдиного Центру», народний депутат (фракція НУНС) Ігор Кріль.

«Побудова сильної державницької команди, команди відповідальних, професійних та патріотично налаштованих громадян є метою створення «Єдиного Центру». Лише єдність може забезпечити результат. «Єдиний Центр» є тим центром, який об’єднає у конкретному місці України конкретних людей над вирішенням конкретної проблеми», - заявив Кріль.

На його переконання, «немає значення, до якого політичного спектру відносить себе той чи інший громадянин, і чи відносить він себе до якогось політичного спектру взагалі. Якщо у нього є бажання зробити що-небудь добре для свого району, міста чи області, то він має отримати можливість, об’єднавшись з такими ж людьми, творити добро на своїй землі».

«Олександр Довженко говорив: «Тільки та держава може стати великою, у якої великі малі люди». Тому «Єдиний Центр» стоїть на позиціях єднання, оскільки єднання множить наші можливості, єднання робить кожного з нас сильнішим», - цитує його слова УНІАН.

Останні новини 

Біля Житомира перекинулася маршрутка: є жертви

02/05/2008 11:34 
 
Сьогодні вранці о 05:50 в селі Глибочиця Житомирського району Житомирської області на автотрасі Київ-Чоп потрапив в аварію маршрутний мікроавтобус Mercedes.

Водій маршрутки не впорався з кермуванням, і машина перекинулася. Унаслідок аваріїї загинула 1 людина, 6-х госпіталізовано.

Ушкоджених пасажирів із травмами різних ступенів тяжкості доправлено в міську лікарню, передає Корреспондент.net.

Останні новини 

БЮТ не хоче руйнувати коаліцію

02/05/2008 10:32 
 
Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко впевнений, що в розвалі коаліції після травневих свят основні політичні сили не зацікавлені.

Про це лідер фракції заявив в ефірі "5 каналу" у четвер увечері, повідомляє Українська правда.

"Ні "Наша Україна", ні президент, ні наша політична структура (фракція БЮТ), ні прем'єр-міністр, ні я особисто ... як керівник фракції не зацікавлені в розвалі коаліції", - заявляє він.

Кириленко вважає, що "нову коаліцію створити буде неможливо".

Він позитивно оцінює роботу коаліції за три місяці поточного року. Зокрема, відзначає факт прийняття бюджету на 2008 рік і затвердження уряду.

Кириленко також охарактеризував проблему держбюджету як досить гостру, вказуючи на 9 млрд грн. заборгованості.

За його словами, уряд не може вносити зміни до бюджету на 2008 рік, оскільки "у нас мінус 9 млрд. по касі, велика загроза, у нас заблокована приватизація".

Проте, відзначив він, уряд направив листа у Верховну Раду з повідомленням про те, що будуть подані зміни до бюджету. Однак лідер фракції БЮТ не може однозначно прогнозувати можливі зміни.

Позитивно оцінюючи роботу коаліції за останні три місяці, Кириленко вважає, що закони СОТ, які повинна прийняти Україна, "варті року роботи". "Близько 150 країн світу живуть, працюють, торгують за єдиними світовими правилами. Ми будемо це теж робити", - впевнений лідер фракції БЮТ.

Цей день в історії 

Здійснено напад на Народний рух

02/05/2008 00:01 
 
Цього дня невідомі зловмисники проникли у приміщення центрального офісу Народного руху України та здійснили крадіжку 1000 примірників книги В’ячеслава Чорновола. Лідер НРУ Борис Тарасюк заявив, що цей злочин мав політичну мотивацію.

Цей день в історії  
30 серпня 2005 року

Знайдено квартири Кирпи

Цього дня було виявлено, що у 2004 році за бюджетні кошти Міністерства транспорту через фірми дітей колишнього міністра транспорту Георгія Кірпи купувалась київська нерухомість.


   

Останні новини  

29 серпня 2008 року
19:53

Україна купила перший безпілотник

18:43

Пограбована російськими солдатами росіянка подає скаргу до Страсбурга

18:28

1 вересня Ющенко піде до школи

18:24

В Україну з державним візитом прибуде король Швеції

17:57

Тимошенко затвердила програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу

17:49

Семенюк підпише «мирову» з Лукойл-Нафтохімом

17:42

МЗС назвало Януковича безвідповідальним провокатором

17:36

В Огризка просять Росію охороняти ЧФ в Севастополі а не в Абхазії

17:29

У Тимошенко заявляють, що торгуватимуть з Росією як завжди

17:20

1 вересня Ющенко піде на учнівську лінійку

17:11

Ющенко пояснив шахтарям, що 10 мільярдів для контрактної армії

16:58

Тимошенко каже, що не ображається на Ющенка

16:50

КСУ відмовився від рогляду справи про «долю» коаліції

16:42

Ющенко прогнозує великі газові випробування

16:34

Шлапак підозрює, що «розпродаж Києва» Черновецьким обернеться зростанням комунальних тарифів

16:26

Росія не збирається «закручувати газовий вентель» Європі

16:18

Луценко просто в захваті від Америки

16:07

Ющенко дивується, чому Тимошенко шкодує гроші шахтарям

15:58

В МЗС вважають позицію регіоналів щодо Грузії "замовленою"

15:51

Росії офіційно повідомили про нові правила для ЧФ

15:42

Ющенко вимагатиме, щоб дефіцит бюджету на 2009 р. не перевищував 3%

15:33

В НУ-НС зізнались, що підтримують Грузію лише через коaліційну угоду

15:25

В НУ-НС заявляють, що це Янукович підпалав військові склади під Луговою

15:18

У Ющенка заявляють, що Тимошенко своїми постановами про дешеве житло лише собі нашкодить

15:10

Україна продовжить озброювати Грузію

14:59

В спаленому снарядами селищі на Харківщині, можна їздити тільки на танках

14:53

В Огризка кажуть, що на нашій території ми будем робити з ЧФ що зaхочемо

14:40

Ющенко зробив «послання» коаліції

14:31

Євросоюз не ізолюватиме Росію від світу







Загрузка...

 Архів  

«    Травень 2008    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua