на головну | пошук | контакти | передплата | оголошення
№ 143 (4393)
31 липня 2008 рiк

«  Липень 2008  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
РУБРИКАТОР

день

Чоп від повені врятує нова дамба

31.07.08  Іван ГУДЗОВАТИЙ.

У районі міста Чопа очікується підйом води у річках Тисі та Латориці до 10 метрів. Та місту це не загрожує. У цьому впевнені фахівці облводгоспу. Чоп захистить вісімнадцятикілометрова дамба заввишки 13 метрів між селами Саловка та Соломонове. Її реконструювали півтора року тому. Окрім Чопа, вона захищає ще шість населених пунктів.

А тим часом голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші відвідав три райони, які найбільш постраждали від паводку — Рахівський, Тячівський та Хустський. Він провів зустрічі з головами райдержадміністрацій, керівниками служб та відомств, які ліквідовують наслідки лиха.

Нині у всіх постраждалих містах і селах відновлюють будинки. Завершується розчистка доріг та дворогосподарств від намулу, відкачують воду з помешкань, очищають колодязі, відновлюють системи газопостачання. Вже готовий прийняти діток дитсадок у селі Крива Хустського району, який було підтоплено. Відновлено рух між селами Мала Копаня — Рокосове, Тересва — Грушеве на автодорозі Хуст — Шаян —Вишкове. У Бедевлі та Тересві Тячівського району відновлено газопостачання. Мешканці села Руське Поле, що були евакуйовані під час паводку, повертаються до своїх домівок.

Із резервного фонду Держбюджету Закарпатській області виділено перший транш коштів — 10 мільйонів. Із резервного фонду місцевих та обласного бюджетів на ліквідацію наслідків стихії спрямовано 121 тисячу гривень. Найближчим часом із обласного бюджету буде виділено ще 226 400 гривень. На позачерговій сесії обласної ради, яка відбулася вчора, до резервного фонду обласного бюджету спрямовано мільйон гривень. Усі ці кошти підуть на виплату матеріальної допомоги потерпілим від паводку сім’ям та ліквідацію наслідків стихійного лиха.


iншi матерiали роздiлу "день"

Завтра — День шахтаря!
Щоденний подвиг і щоденний ризик шанує й високо цінує країна У різних куточках України гірники щодня видобувають такі цінні для безпеки та процвітання нашої держави вугілля, руди та сіль. Їхня праця... 

Іде війна... холодна?
Конфлікт на Кавказі поділив країни Європи на прихильників та опонентів Грузії і Росії, а також на тих, котрі, намагаючись зберегти нейтралітет, стають посередниками між ворогуючими сторонами. 

Мільярд — туди, мільярд — сюди
«Тихою» економіка минулого тижня для держави, що відзначала річницю своєї незалежності, була тільки на перший погляд. 

Співчуття!
По телевізору показували кадри з місця падіння російського літака: людські останки та уламки металу. 

Рифи на шляху туристичного лайнера
Хоч би як рясніли рекламами туристичних агентств та операторів сторінки столичних видань та екрани провідних телеканалів України, говорити про конкурентоспроможний туристичний бізнес у нас ще зарано. 
Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).