на головну | пошук | контакти | передплата | оголошення
№ 120 (4370)
26 червня 2008 рiк

«  Червень 2008  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
РУБРИКАТОР

новини звідусіль

Жінка опинилася під палаючою породою

26.06.08  

Жінка опинилася під палаючою породою

Тракторист, що проводив роботи з рекультивації та гасіння породного відвалу, з необережності засипав палаючою породою 57-річну місцеву жительку. На своє лихо, жінка в цей момент збирала на шахтному териконі вугілля. З численними опіками її відправили до лікарні.

У тому, що трапилось, свідки звинувачують підприємство, яке проводить гасіння терикона, а організатори робіт ремствують на населення. Трактористи сьогодні вирівнюють верхівку терикона, у зв’язку з чим на збирачів вугілля сиплеться гаряча порода. Температура всередині відвалу доходить до 800 градусів, однак місцеве населення розраховує на власну спритність і нехтує правилами безпеки. Коментувати нещасний випадок представники підрядчика відмовляються, лише акцентують увагу на тому, що діяльність збирачів вугілля незаконна.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ.

Рятувальник Вайда викурив бджолиний рій і заспокоїв жінку з маленькими дітьми

Бджолиний рій, що оселився на одному з дерев на вулиці Тургенєва, що в Ужгороді, завдав чимало клопотів не лише мешканцям обійстя, а й... рятувальникам. Комахи-трудівниці, котрі там отаборилися, справді налякали господиню, бо через отвори в стіні почали пробиратися до будинку, де перебували двоє малих дітей. Щоб убезпечити родину від біди, прибули вогнеборці та рятувальник, який знається на бджолярстві. Володимир Вайда — помічник начальника чергової зміни оперативного відділу координаційного центру ГУ МНС в Закарпатській області вже кілька років вдома розводить бджіл. Саме він за допомогою спеціального обладнання та пожежної драбини забрався на дерево, зібрав рій та викурив кусючих комах з отворів у стінах будинку.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Вино й коньяк сумнівного походження течуть рікою...

Півтори тисячі літрів контрабандного молдавського вина вилучено з початку року в пунктах пропуску Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Особливо врожайним щодо цього є пункт пропуску «Виступовичі — залізнична станція», що на півночі Житомирщини: тут тільки за останній тиждень сумнівний алкоголь вилучали тричі. 26 літрів вина й коньяку невідомого походження було сховано під стелею вагону потяга «Кишинів—Санкт-Петербург». Чимало знайшли цього добра й під вікном купе та в матраці.

Олексій КАВУН.

Житомирська область.

Репресованим і ветеранам ОУН-УПА доплачуватимуть

На Буковині з червня політрепресованим та ветеранам ОУН-УПА влада до пенсії доплачуватиме по 60 гривень. Як передає УНІАН, про це йдеться в розпорядженні голови Чернівецької облдержадміністрації Володимира Куліша. Згідно з ним, щомісячні виплати отримуватимуть реабілітовані особи, які зазнали політичних репресій, а також ветерани Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, котрі постійно мешкають на території Буковини. Здійснюватимуть виплати за рахунок видатків обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота». Щомісячна виплата становитиме 10% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Загалом таких людей в області залишилося не більш як дві сотні.


iншi матерiали роздiлу "новини звідусіль"

Арсенали боєприпасів просять утилізації несанкціонованими «салютами»
Учора на території 61-го арсеналу Міноборони біля міста Лозова в Харківській області все ще було неспокійно. Чулися вибухи малої потужності з різною інтенсивністю, повідомляє прес-служба МНС. Після... 

Діти із Грузії та Південної Осетії відпочинуть у Криму
200 дітей із Грузії та Південної Осетії віком від восьми до 14 років і 20 дорослих, які їх супроводжують, прилетіли на півострів. 

Пістолет, автомат і каша
Постріляти з бойового пістолета й автомата, облазити усі закукти в БТРі і на власні очі побачити операцію звільнення заручників (звичайно, навчальну) — мрія кожного підлітка. 

На дорогах дедалі частіше гинуть діти
Закінчуються літні канікули у школярів. 

Скільки ще можна випробовувати терпіння львівських автобусобудівників, котрі п’ять місяців без зарплати?
Марія Красневич 42 роки працює на автобусному заводі, з них дев’ятий рік очолює профспілковий комітет ЗАТ ЗКТ (заводів комунального транспорту). 
Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).