This version of the page http://orthodoxy.org.ua/uk/node/4329 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-29. The original page over time could change.
КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир нагородив найкращих журналістів Інтернет-порталу «Православіє в Україні» | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Українська Православна Церква    

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > По єпархіях > Київська  






Опитування



Наш банер


 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua











КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир нагородив найкращих журналістів Інтернет-порталу «Православіє в Україні»

  10 листопада 2006

У день пам'яті преподобного Нестора Літописця, 9 листопада, Блаженніший Митрополит Володимир нагородив орденами Української Православної Церкви та грамотами кращих кореспондентів Інтернет-порталу «Православіє в Україні». Владика привітав православних журналістів з днем пам'яті їхнього небесного заступника та побажав допомоги Божої у діяльності на славу Церкви.

«Вітаю вас з днем преподобного Нестора Літописця, заступника православних журналістів. Нехай благословить вас Господь на працю у церковному винограднику, нехай буде його благословення на всі ваші добрі починання. На знак нашої вдячності хочу вручити вам ці нагороди». Під спів «многая літа» до церковних нагород були представлені кращі журналісти Інтернет-порталу «Православ'я в Україні» та його позаштатні співробітники. Юлія Комінко, випусковий редактор, одержала орден преподобного Нестора Літописця II ступеня. Колектив сайту був відзначений грамотами Блаженнішого Митрополита Володимира. На знак благословення за старанну працю на благо святої Церкви ними були нагороджені: відповідальний редактор порталу священик Андрій Дудченко, керівник відділу по роботі з регіональними кореспондентами священик Сергій Котік, дизайнер порталу Олександр Паламарчук, програміст Юрій Кирей, літературний редактор Надія Замоцна та кореспондент Віталій Сидоркін.

Цей день знаменний для української православної журналістики ще й тим, що Блаженнішим Митрополитом Володимиром була затверджена нова нагорода - грамота інформаційного порталу «Православіє в Україні». У майбутньому нею будуть нагороджуватися люди, які пишуть на церковну тематику в Інтернеті. Мета цієї нагороди в тому, щоб відзначати кращі православні сайти українського Інтернету, кращих Інтернет-редакторів, журналістів, фотокореспондентів і дизайнерів. Уперше ними були нагороджені єпархіальні кореспонденти нашого сайту.

Грамоти одержали:

ігумен Аліпій (Світличний) - за плідну пастирську роботу в Інтернет-просторі;

архімандрит Іларій (Шишковський), редактор «Церковної (православної) газети» - за найбільш вдале використання матеріалів Інтернет-порталу «Православіє в Україні»;

протоієрей Олександр Авдюгін (Луганськ) - за глибоке розкриття людської особистості;

Вікторія Сидорова (Чернігів) - за всебічне висвітлення єпархіального життя в Інтернет-просторі;

протоієрей Володимир Корецький (Тульчин) - за найкращий матеріал про людську особистість; протодиякон Анатолій Беденко (Кривий Ріг) - за найкраще відображення історії пам'яток духовності й культури в Інтернеті;

протоієрей Сергій Лебедєв - за оперативне висвітлення подій з життя єпархії;

Павло Сердюк (Глухів) і Віталій Разіцький (Київ) - за краще інтерв'ю;

Тамара Рябкова (Луганськ) - за кращий публіцистичний матеріал;

диякон Владислав Демченко (Вінниця) - за професійне висвітлення місіонерської діяльності;

протоієрей Георгій Гуляєв (Донецьк) - як керівник найкращої єпархіальної прес-служби;

протоієрей Михайло Онищенко (Луцьк) - як кращий фотокореспондент;

Оксана Жаборинська (Львів) - як кращий прес-секретар правлячого архієрея;

диякон Георгій Скубак (Дніпропетровськ) - як найактивніший  кореспондент.

У рамках заходу відбулася міні-презентація Інтернет-сайту «Жити завтра» (www.donor.org.ua),який активно займається інформаційною підтримкою волонтерської діяльності в Україні. Унікальний цей сайт насамперед своєю базою донорів та інформаційною розсилкою, завдяки якій щодня мільйони людей в усьому світі дізнаються про те, як батьки, лікарі та священнослужителі разом ведуть боротьбу за дитяче життя. Блаженніший Митрополит Володимир удостоїв цей сайт грамоти Священного Синоду Української Православної Церкви. Представники української відкритої Асоціації організацій, груп і осіб, що працюють з дітьми, які страждають на онкозахворювання, Олександр та Ірина Брусиловські були нагороджені орденами преподобного Нестора Літописця III ступеня. Таку ж нагороду одержав настоятель храму на честь святих мучеників і безсрібників Косьми і Даміана при столичному Інституті онкології священик Євгеній Мілешкін і президент благодійного фонду допомоги онкохворим дітям «Краб» Лариса Лавренюк.

Наприкінці урочистої події священик Андрій Дудченко, відповідальний редактор Інтернет-порталу «Православ'я в Україні», подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за довіру. «Блаженніший Владико, для нас велика честь - прийняти Ваше благословення й Вашу пастирську опіку», - сказав він.