This version of the page http://life.pravda.com.ua/problem/4891a1d7302dc/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-29. The original page over time could change.
Справу за фактом смерті літератора Анатоля Перепаді намагаються "поховати" | Українська правда _Життя

 

// Велосипедисти під стінами КМДА. Фото Дмитра Ларіна.
// Права велосипедистів

Справу за фактом смерті літератора Анатоля Перепаді намагаються "поховати"

Cтали відомі нові факти щодо розслідування обставин смерті видатного літератора та перекладача Анатоля Перепаді. Ці факти викликають серйозні підозри щодо упередженості та суб'єктивності працівників органів МВС, які мають розслідувати смерть А.Перепаді.

Як відомо, Анатоль Перепадя помер у лікарні 7 червня 2008 року внаслідок численних травм, отриманих в ДТП на просп. Героїв Сталінграда в Києві, яке сталося 3 червня 2008 року.

Виявлені факти дають всі підстави вважати, що працівники слідчого відділу Оболонського РУВС та Оболонського ВДАІ підійшли до справи упереджено та намагалися уникнути всебічного розгляду справи, покладаючи вину за ДТП на самого А. Перепадю.

10 червня 2008 р. Оболонське районне управління внутрішніх справ в умовах таємності прийняло рішення не порушувати кримінальної справи за фактом смерті А.Перепаді, говориться в офіційній заяві Асоціації велосипедистів Києва щодо розслідування загибелі А. Перепаді.

Не знаючи про відсутність кримінальної справи, 12 червня Асоціація велосипедистів Києва направила листа Міністру внутрішніх справ Луценку Ю.В., в якому попросила взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо трьох ДТП, які призвели до смерті велосипедистів в Києві з початку 2008 року та про які було відомо громадськості - серед них і справа А. Перепаді.

Велонаїзд. Частина Перша. Фото Дмитра Ларіна.

21 червня в м. Києві було проведено громадянську акцію "Велонаїзд" з метою привернути увагу до розслідування кримінальних справ щодо загиблих велосипедистів. Завдяки засобам масової інформації акція одержала великий суспільний резонанс.

Внаслідок таких проявів суспільного інтересу, 7 липня 2008 року прокуратура Оболонського району скасувала рішення про відмову у порушенні кримінальної справи щодо загибелі А.Перепаді. Того ж дня справу було порушено та негайно передано до слідчого управління ГУ МВС у м.Києві.

У своїй заяві Асоціація велосипедистів Києва звертає увагу на те, що в офіційній довідці ДАІ Оболонського району від 30.06.2008 винуватцем ДТП проголошується сам Анатоль Перепадя. Цитата (орфографія збережена): "03.06 приблизно о 14:00 на вул. Героїв Сталінграда, е/о (електроопора - прим. АВК) 9, автомобіль ШЕВРОЛЕТ, д.н. АА 9381 ВК, під керуванням водія Хорамський Володимир Леонідович було скоєно наїзд велосипедиста Перепадя Анатолій Олексійович, 1939 р.н. Винним у ДТП є Перепадя А.О. (п.6.8., 12.1, 12.3 ПДР*), який від отриманих травм помер у лікарні".

Також незрозумілою залишається ситуація щодо документування дій водія автомобіля Хорамського В.Л. одразу після скоєння ДТП. Адже невідомо, чи документально підтверджено у матеріалах кримінальної справи факт втечі водія.

Той факт, що А. Перепадя отримав тяжкі травми і не міг взяти участь в первинних слідчих діях на місці ДТП, дає підставу припускати, що ці дії проводилися з порушеннями, і їхні результати не відображають реальну картину ДТП та ступінь провини його учасників.

Асоціація велосипедистів Києва просить відгукнутися киян, які 3 червня 2008 року близько 14 години перебували на просп. Г.Сталінграда, в районі перетину з Московським проспектом та готові надати будь-яку інформацію стосовно описаної аварії. Це може допомогти відновити дійсні обставини загибелі людини.

Контактний номер телефона: 067 442 14 94 (Віктор Загреба)


 
Додати коментар
Подождите, загрузка
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
A007 _ 31.07.2008 15:50
Вони порушать справу. Нивинну людину посадити це будь ласка
Доречі мої знайомі з Харькова кажуть, що "добродій!" який переїхав 6 людей втік до Іспанії
Пропоную судити пяних та ліхачів як терористів, вжаючи, що такі аварії чиніть навмисно, особливо коли випють
Подивитися всі коментарі [ 1 ] або додати свій
ПРОБЛЕМНЕ
Чисті руки?
 

ДАІ на лапу, водій!11

Не так давно я потрапив у чіпкі лапи даішників: не пропустив на перехресті машину. Чесно визнав свою провину і попросив хлопців обмежитися усним попередженням, оскільки швидкість була всього 20 км/годину – піднімався вгору і за кущами просто не помітив інше авто.
Туристичне Прикарпаття
 

Гуцульщина. Два тижні після повені. Фото7

Щовечора телевізійні новини показують глядачам репортажі з постраждалих від повені прикарпатських сіл, в яких громадяни безкінечно скаржаться на долю й на владу.
Смертельні укуси
 

"Чорні вдови" в Україні активізувались2

На півдні України смертельно небезпечні павуки каракурти вийшли на полювання. Здобичі у них багато: майже кожного дня у пресі з’являється повідомлення про те, що десь на півдні країни павук когось укусив.
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua
1,4 миллиарда человек в мире живут на доллар в день
"Маппет-шоу" получит продолжение

Читачі "куштуватимуть" книжки братів Капранових через інтернет

 
Компас туристу заменят … коровы

Многотысячное побоище в Испании: в жертвах - только помидоры. Фото

 
Священник объявил поле конопли на своем заднем дворе "даром Божьим"
У Луцьку масово зникають стічні каналізаційні решітки
Поляки вимагають, щоб німецькі нудисти зникли з їхніх пляжів

7 природних чудес України. Фото

 
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2008, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду_Життя.