This version of the page http://delo.ua/news/78556/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-28. The original page over time could change.
18 травня відбулося інтерактивне шоу «Не бійтеся забруднити руки землею: Екологічно дружнє садівництво», яке проводилося в рамках спільного проекту Британської Ради в Україні та компанії «ТНК-ВР Коммерс». — Дело

Выбор «Дела»     Лента новостей     Главные новости     Олимпиада 2008     Интервью     Блоги     Газета «Дело»     Пресс-релизы      Реклама    
Главная | Стартовая | В закладки
Подписка:
 
Главные новости
На Харьковщине горит склад боеприпасов
В Лозовском районе Харьковской области горит склад боеприпасов в/ч А0829, который находится в черте г. Лозовая, сообщает пресс-служба Харьковской областной государственной администрации.
(Комментариев: 3)
Чалый: Россия подталкивает себя к международной изоляции
Принятие Россией одностороннего решения о признании независимости этих территорий Грузии может быть поддержано только несколькими странами, причем не самыми популярными в мире. Такое мнение высказал директор международных программ Центра экономических и политических исследований им. Разумкова Валерий Чалый.
(Комментариев: 12)
Стоянки в Дарнице застраивает депутат Киеврады
Тысяче киевских автовладельцев, которых застройщики выдворили с двух стоянок в Дарницком районе, власть до сих пор не выделила новых мест, а Киеврада не будет отменять решение о выделении скандальных участков.
(Комментариев: 1)
В Украине определили «Семь природных чудес»
Подведены результаты всеукраинской акции «Семь природных чудес Украины», которая началась в ноябре 2007 года. Специальные призы получили также Балаклавская бухта в Крыму, пустыня Олешковские пески и пещеру Оптимистичную в Тернопольской области.
(Комментариев: 3)
Медведев подписал указ о признании независимости Южной Осетии и Абхазии
Президент России Дмитрий Медведев подписал указы о признании РФ независимости Южной Осетии и Абхазии.
(Комментариев: 6)
Лента новостей
18:58 ПФТС понизился на 4,8%
18:55 "Кавказская независимость" обвалила украинский фондовый рынок
(Комментариев: 1)
18:52 На Харьковщине горит склад боеприпасов
(Комментариев: 3)
18:45 Как охраняются украинские банки
18:40 Queen впервые выступит в Украине
18:35 Результаты вступительной кампании разочаровали чиновников
(Комментариев: 1)
18:30 НБУ повысил курс золота
18:15 Луганский губернатор пообещал боксеру Глазкову квартиру за бронзовую медаль
17:50 Ивано-Франковский горсовет дополнительно дал 1 млн грн на здравоохранение
17:32 «Инго Украина» выплатит 182 тыс.гривны пострадавшим от наводнения
17:30 Тимошенко имеет проблемы со зрением
(Комментариев: 1)
17:10 Тимошенко считает наилучшей позицию ЕС по конфликту в Грузии
(Комментариев: 1)
17:08 Великобритания: Изоляция России экономически невыгодна
17:00 На Львовщине вырос сбор налогов за 7 месяцев
16:58 GM сокращает производство автомобилей в Испании
16:47 На он-лайн аукционе продали банковские данные более миллиона британцев
16:44 АМКУ возбудил дело в отношении Юго-западной ж/д
16:36 В июле средняя зарплата увеличилась на 2,5%
16:36 Россия в ответ предлагает пересмотреть независимость Косово
(Комментариев: 51)
16:32 АМКУ: Цены на въезд грузовиков в Киев необоснованны
Загрузка...

Загрузка...
 
18 травня відбулося інтерактивне шоу «Не бійтеся забруднити руки землею: Екологічно дружнє садівництво», яке проводилося в рамках спільного проекту Британської Ради в Україні та компанії «ТНК-ВР Коммерс».
14:36 /


18 травня на території Державної академії керівних кадрів культури та мистецтв у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбулося інтерактивне шоу «Не бійтеся забруднити руки землею: Екологічно дружнє садівництво», яке проводилося в рамках спільного проекту Британської Ради в Україні та компанії «ТНК-ВР Коммерс».

Програма шоу включала різноманітні майстер-класи з екологічно дружнього садівництва за участі українських експертів, демонстрацію британських фільмів, присвячених садівництву, гурман-шоу та фірмовий коктейль, виставку на траві під назвою «50 порад з зеленого садівництва», практичні поради щодо створення садка метеликів і медоносних бджіл, чайного садка та багато іншого. Гості мали можливість висадити власний садок у горщику, взяти участь у конкурсах, виграти призи й отримати подарунки. Для дітей був організований окремий навчально-розважальний майданчик «Зелені пальчики». Також були представлені садки фіналістів конкурсу на кращий екологічно дружній садок, які були висаджені на території Академії кількома днями раніше. Під час шоу відбулася виставка робіт британського фотоконкурсу International Garden Photographer of the Year.

Наприкінці шоу під час офіційної частини з промовами виступили Чернець Василь Гнатович, ректор Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв; Ірина Ковальчук, директор департаменту громадських комунікацій «ТНК-ВР Коммерс»; Террі Санделл, директор Британської Ради в Україні та голова журі конкурсу  - Жирнов Анатолій Дмитрович, директор Інституту дизайну і ландшафтного мистецтва.

Ірина Ковальчук, директор департаменту громадських комунікацій «ТНК-ВР Коммерс»:
«Для ТНК-ВР поняття соціальна відповідальність значно ширше за сумлінну сплату податків і забезпечення нових робочих місць. Ми вважаємо, що бізнес та громада взаємно відповідальні за рівень розвитку суспільства, в якому ми живемо та працюємо, за навколишнє середовище. Ми сподіваємося, що на цьому шоу гості отримали багато приємних емоцій та корисної інформації, яка допоможе зробити наш світ більш зеленим і здоровим. Ми дякуємо Британській Раді та фахівцям, які допомогли нам організувати такий чудовий захід і подарували всім відвідувачам чудове свято».  

Переможцями конкурсу на кращий проект екологічно дружнього саду стали Юлія Кушнір, автор садка «Дружній сад», Ганна Пряхіна, автор садка «Deni» та Олександр Кобилецький, автор садка «Новий подих». Три переможця конкурсу та переможець лотереї, яка проводилася під час шоу, в якості призу отримали тижневу подорож садами Великобританії з відвіданням Tatton Flower Show у липні 2008 року.

Конкурс на кращий проект екологічно дружнього саду проводився у лютому – травні 2008 року в он-лайн режимі серед аматорів та професійних дизайнерів. На конкурс було надіслано 15 проектів, усі проекти оцінювалися професійним журі за п’ятьома показниками:
1. Збереження води
2. Біологічне різноманіття
3. Використання екологічно дружніх матеріалів
4. Поєднання краси та екологічності
5. Час та зусилля, потрібні для догляду за садом, а також його вартість

Жирнов Анатолій Дмитрович, директор Інституту дизайну і ландшафтного мистецтва та голова журі конкурсу:
«Ми отримали близько 15 проектів на конкурс. Не всі автори правильно зрозуміли задачу, але це перша така акція, тому ми вважаємо, що 15 робіт це гарний результат. Вартість надісланих проектів коливалася від $5 000 до $8 000, але були проекти вартістю і $17 000, і $40 000. Ми відібрали чотири проекти, які найбільш відповідали умовам конкурсу, і частково втілили їх в життя, щоб показати глядачам шоу. Ідея – зробити таке шоу щорічним і в результаті вивести його на міжнародний рівень».

Шоу відвідали відомі суспільно-політичні постаті, працівники міжнародних організацій, дипломати, діячі культури, науки і мистецтв України.

Спільний проект Британської Ради в Україні та компанії «ТНК-ВР Коммерс» «Екологічно дружнє садівництво в епоху кліматичних змін» розпочався у лютому 2008 року і складається з чотирьох етапів:
1. Он-лайн конкурс на кращий проект екологічно дружнього саду
2. Виставка з екологічно дружнього садівництва в Верховній Раді України, яка відбулася 15-16 квітня 2008 року
3. Шоу «Не бійтеся забруднити руки землею: Екологічно дружнє садівництво» 18 травня 2008 року
4. Тижнева подорож переможців конкурсу садами Великобританії з відвіданням Tatton Flower Show у липні 2008 року.

Світлана Васильченко, заступник директора Британської Ради в Україні, керівник департаменту стратегічного планування та комунікацій:
«Британці відомі в світі як нація квіткарів і садівників. У Великобританії 27 мільйонів ентузіастів, які цікавляться або практично займаються садівництвом, більше 27 тис. парків і садів національного або регіонального значення, 4,5 тис. приватних садів, відкритих для публічного відвідування, 750 тис. школярів, які беруть участь в спеціальній програмі з вирощування насіння. Обіг британської індустрії садівництва складає 100 мільйонів фунтів на тиждень. В умовах глобальних кліматичних змін Великобританія стала однією з перших країн в світі, яка  запропонувала  практичні кроки щодо адаптації садівництва до нових вимог довкілля і підтримки цілісних екологічних систем. Глобальне потепління не визнає державних кордонів і ослабити його руйнівну дію на все живе можна тільки спільними зусиллями. Саме тому, Британська Рада, як  організація з 75-річним  досвідом здійснення міжнародних проектів, розглядає тематику «зеленого» садівництва як один з ключових пріоритетів своєї діяльності в Україні».

Основна мета проекту - розповісти про давні традиції британського садівництва і досвід створення екологічно дружніх садів, виявити та навчитися використовувати нові можливості садівництва в період кліматичних змін. Організатори прагнули привернути увагу громадськості до проблеми глобальних кліматичних змін та залучити небайдужих громадян до справи відновлення місцевих природних комплексів та озеленення садів, приватних садиб, балконів і квартир. Сад або невеличка територія біля дому - це найприродніше місце для того, щоб долучитися до порятунку планети!

Партнери проекту та шоу: Landscape&Garden, What’s On, PremierExpo, газета «Дело».
Довідки:

Британська Рада в Україні – це міжнародна організація Сполученого Королівства, діяльність якої направлена на розвиток освітніх можливостей, створення і зміцнення культурних зв`язків. У Британській Раді працює 7500 осіб в представництвах, наукових і інформаційних центрах в 233 містах 110 країн і територій по всьому світу. Мета організації – розвивати зв`язки і взаєморозуміння між народами у Великобританії та інших країнах, а також сприяти визнанню британських творчих ідей і надбань.

Компанія «ТНК-ВР» була заснована в 2003 році в результаті об`єднання нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтових активів Alfa Access Renova. Компанія входить в десятку найбільших приватних нафтових компаній світу. ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» є центром корпоративного управління міжнародного холдингу в Україні. Її створення фактично стало одним із завершуючих етапів процесу інтеграції між російськими і британськими партнерами. ТНК-ВР в Україні, як одна з найбільш прогресивних компаній України, що динамічно розвиваються, вважає своїм обов`язком займати активну позицію в співтоваристві, відбудовуючи умови для стабільного зростання і розвитку України.



Портал «Дело»





(Распечатать) (Переслать)

Если вы нашли орфографическую ошибку, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Проголосовало(0)
1 2 3 4 5








Интервью
Аграрий, променявший сахар на биотопливо
Генеральный директор «Синтал-д» Вадим Могила рассказал, что компания собирается потратить 120 миллионов долларов на переоборудование сахарных заводов под производство биотоплива.

Стратег продаж
Совладелец «Аснова холдинг», директор и основной владелец «Бюро вин» Владимир Шаповалов, рассказал, что вложил в новый бизнес 6 миллионов долларов.

Кинорынок России перегрет нефтедолларами
Продюсер фильмов Киры Муратовой и Романа Балаяна Олег Кохан рассказал, сколько берут за съемочный день российские и украинские артисты и от чего зависят их гонорары

Афиша
Загрузка...
City
Загрузка...
Работа в Киеве
...
...
PLAY - интересное видео
Загрузка...