This version of the page http://7chudes.in.ua/info/72.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-28. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)

Гора Мітрідат


Місто Керч розкинулося навколо стародавнього гірського хребта, який носить поетичну назву – Мітрідат. На вершині гори в античні часи знаходилася столиця Боспорського Царства - Пантікапей...

Місто Керч розкинулося навколо стародавнього гірського хребта, який носить поетичну назву – Мітрідат. На вершині гори в античні часи знаходилася столиця Боспорського Царства - Пантікапей. Ця держава відома тим, що вона довгий час успішно протистояла Риму.          Слов’янським місто стало в IX ст.

     

 

 

 

 

На знамениту гору Мітрідат висотою 91.4 м ви зможете попасти Великиим Мітрідатськими сходами, спорудженими в 1833-40 рр. за проектом італійського архітектора Олександра Дігбі.

Проте, сюди також веде чудова автомобільна дорога - так що це можна зробити і на автомобілі.

Гора носить ім'я понтійського царя Мітрідата VI Євпатора - саме тут знаменитий цар, що протистояв самому Риму, зраджений власним сином і обложеним ворожими військами безуспішно намагався покінчити з собою, прийнявши отруту і зміг померти, тільки попрохавшизаколоти себе мечем начальника особистої охорони.

З гори відкривається чудовий вигляд на Керченськую бухту, місто і порт. В гарну погоду видна коса Тузла, що знаходиться посередині Керченського протоки, а також кавказький берег.

Ще в 19 ст. на горі у вигляді грецького храму був збудований музей керченських старожитностей, зруйнований, однак, під час Кримської війни.

Зараз над горою височить Обеліск Слави, встановлений в 1944 році, поряд - вічний вогонь в пам'ять про солдатів, загиблих в боях за Керч під час війни.



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua