This version of the page http://7chudes.in.ua/info/452.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-28. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)
19-06-2008 | 10-51

Микола Томенко: Позитивно, що акція „7 чудес Росії” використала український досвід


Ініціатор Всеукраїнського проекту „7 чудес України” Микола Томенко вважає позитивом, що під час проведення акції „7 чудес Росії” був використаний український досвід...

Як відомо, у 2007 році Україна обрала свої 7 чудес. Загальнонаціональна акція „7 чудес України”, організована Фондом Миколи Томенка, привернула широку увагу суспільства та згуртувала навколо себе не тільки представників місцевої і державної влади, а й жителів різних регіонів України. Ця акція стала резонансною не лише в Україні, а й у світі. За результатами акції, переможцями стали: заповідник „Кам’янець” (Хмельницька обл.), Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Дендропарк „Софіївка” (Черкаська обл.), заповідник „Софія Київська”, заповідник „Херсонес Таврійський” (Крим), Заповідник „Хортиця” (Запорізька обл.), Хотинська фортеця (Чернівецька обл.).
 
За даними Державної служби туризму і курортів, після проведення акції „7 чудес України” туристичний потік до визначних пам’яток нашої держави збільшився на 15-30% в тому числі за рахунок іноземних туристів.
 
Спеціально для популяризації переможців цієї акції, кількома мовами була видана брошура „Україна, якою ми мандруємо”, яка містить корисну та цікаву для туристів інформацію. „Для нас надзвичайно важливу роль відіграють туристи з Росії та інших країн СНД. Тому лише російською мовою у цьому році було видано 10 000 таких буклетів для безкоштовного їх поширення в аеропортах та представництвах інших країн в Україні”, - зазначив Микола Томенко.
 
Порівнюючи акції з обрання чудес в Україні та Росії, Микола Томенко зазначив, що український механізм їх визначення є більш досконалим. „У минулому році Україна обрала 7 історико-архітектурних чудес, а в цьому році обере сім природних чудес. Наступними чудесами будуть духовні пам’ятки і так далі. Таким чином, ми намагаємося показати усю багатовимірність та унікальність України в той час, як росіяни вирішили об’єднати у сімку свої найвизначніші історичні, природні та духовні пам’ятки”, - вважає Микола Томенко.
 
Довідково
 
12 червня 2008 року під час святкового концерту на Червоній площі були оголошені переможці всеросійського конкурсу «Сім чудес Росії».
 
До списку головних визначних пам’яток Росії увійшли: гора Ельбрус, Долина гейзерів на Камчатці, озеро Байкал, природний пам'ятник «Стовпи вивітрювання» в Комі, Петергоф у Санкт-Петербурзі, Мамаїв Курган і статуя «Родины-Матери» у Волгограді, і собор Василія Блаженного у Москві.
 
Конкурс «Сім чудес Росії» проводився у три етапи. З 1 жовтня 2007 року по 1 лютого 2008 року шляхом інтернет-голосування були відібрані 49 визначних пам'яток - по сім від кожного федерального округу Росії. З 1 лютого по 1 травня в ході другого туру визначилися 14 фіналістів, незалежно від їхньої приналежності до федеральних округів.
 
У фіналі конкурсу, що проводився до 10 червня, були представлені 14 номінантів, з яких і були відібрані «чудеса Росії».
 
Не пройшли у фінал: фортеця «Вовнушки» в Інгушетії, Тобольський Кремль, природний заповідник «Столбы» у Красноярському краї, Кунгурська крижана печера, новосибірський зоопарк, Кирило-Бєлозерський монастир і Нижегородський Кремль.
 
Гора Ельбрус
 
Долина гейзерів на Камчатці
 
Озеро Байкал
 
"Стовпи вивітрювання" в Комі
 
Петергоф у Санкт-Петербурзі
 
Мамаїв Курган і статуя «Родины-Матери» у Волгограді
 
Собор Василія Блаженного у Москві
 
* Фото з сайту http://www.etoday.ru


© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua