This version of the page http://7chudes.in.ua/info/451.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-28. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)
20-06-2008 | 14-45

Миколаївщина презентує свої природні чудеса


21-22 червня журналісти ознайомляться з основними претендентами на перемогу в акції „7 природних чудес України” від Миколаївської області...

Зокрема, журналісти побувають на Кінбурнській косі, в Побужжі та в урочищі „Гард”.
 
Прес-тур організовують ініціатор акції Микола Томенко спільно з народним депутатом Романом Забзалюком в рамках Загальнонаціональної акції „7 природних чудес України”. Після Закарпаття, Чернігівщини та Херсонщини свої чудеса природи презентує і Миколаївська область.
 
Основні претенденти на звання семи природних чудес України від Миколаївщини:
 
Кінбурнська коса – унікальний півострів-заповідник з піщаними пляжами, зеленими лісами та первозданною природою, який знаходиться на межі Дністрово-Бузького лиману та Чорного моря. Назва виникла від тюркського “кін” – волос та “бурун” – мис.
 
 
 
Недоторканість коси, її захищеність від великої кількості туристів, зумовлюється відсутністю доріг та суцільними пісками, адже добратися туди можна лише на катері з м. Очаків чи на автомобілі підвищеної прохідності.
 
Перлина Побужжя - долина річки Південний Буг, а саме територія від північної околиці с.Кінецьпіль до м.Вознесенська.
 
 
Ця територія має надзвичайно високий рекреаційний потенціал – дивовижні краєвиди, історико-культурну цінність, велику кількість радонових джерел, хорошу автотранспортну розв’язку і є однією з найкращих в Європі природних трас для водного слалому.
 
 
Урочище „Гард” - одна з найдавніших ділянок суші Євразії, яка не поринала в морські глибини вже протягом 60 мільйонів років. Тут Південний Буг у крутих кам’янистих берегах утворює порівняно вузьку (300-400 м) каньйоноподібну долину.
 
 
Величні гранітні скелі іноді сягають 40-50 м заввишки, русло річки порожисте з водограями та островами. Це справжній гірський ландшафт серед Українського степу.


© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua