This version of the page http://7chudes.in.ua/info/425.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-28. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)
26-05-2008 | 11-23

Чернігівщина презентувала красу мальовничих краєвидів Десни


Оргкомітет Чернігівщини спільно з Фондом Миколи Томенка на вихідних організували прес-тур, під час якого журналісти отримали можливість побачити усю красу головного номінанта від області на звання природного чуда України – річки Десни…

Нагадаємо, що зараз проходить другий етап Всеукраїнської акції „7 природних чудес України”, під час якого області презентують своїх претендентів на звання семи природних чудес України. Чернігівщина другою після Закарпаття презентує своїх номінантів.  
 
 
Журналісти милувалися красою Десни у Новгород-Сіверському та Сосницькому районах, а також у м. Чернігові. «Десна у сумі з природним ландшафтом та іншими водоймами дійсно показує унікальну природу Чернігівщини. А Сосниця важлива ще й тим, що тут народилася людина, яка написала «Зачаровану Десну» і яка по-людськи, дитячими очима показала, в чому специфіка та важливість цього краю», - зазначив ініціатор акції Микола Томенко.
 
смт. Сосниця, Літературно-мемуарний музей Олександра Довженка
 
Новгород-Сіверський – один із найпривабливіших куточків Чернігівської області, поєднання історичної, геополітичної та природної унікальності. Це місце - кордон давньої Київської Русі. Десна тут виконувала роль прикордонної «сторожової» річки, яка захищала усю Київську державу, а часом і Європу, від набігів завойовників. Річка Десна прославлена у багатьох творах слов’янського епосу (від «Слова о полку Ігоревім» та ін.). Щодо природної унікальності, то її особливістю є те, що досі вона не є урбанізованою. Тут немає сучасних плавзасобів, люди, як і колись, на дерев’яних човнах ловлять рибу, якої тут, до речі, більше, ніж у Дніпрі. Навколо - велика територія нерозораних луків, на яких немає приватних котеджів і забудов. Ще однією особливістю Десни є те, що весною Десна розливається аж до території Росії.
 
 
 
З туристичної точки зору важливі не лише відпочинкові можливості цієї місцевості, а і нагода відвідати Новгород-Сіверський історико-культурний музей-заповідник «Слово о полку Ігоревім» та відреставрований Спасо-Преображенський монастир ХІ-ХІХ ст., розташований на пагорбі над заплавою р.Десни. З на оглядового майданчика монастиря можна годинами милуватися красою цієї річки.
 
 
Природна краса Десни посилює туристичну та історичну привабливість Новгород-Сіверського. Саме така логіка і була у оргкомітету Чернігівської області, який презентував Десну саме у таких мальовничих місцях в історичному та культурологічному контексті. Саме це, на думку представників області, зокрема, голови облради Наталії Романової, має переконати у тому, що цей номінант від Чернігівщини - справжнє історико-природне диво.   
 
Десна у Чернігові  
 
«Зараз необхідно подумати ще й про те, як облаштувати інфраструктуру Новгород-Сіверського для більш демократичного туризму. Тут, наприклад, можна проводити студентські, наукові та інші конференції між представниками трьох держав – України, Білорусії та Росії. Переконаний, що ця акція приверне увагу до Чернігівщини загалом, до її історії, природи і до тих людей, які асоціюються з цим краєм. Насамперед, це, звичайно, Олександр Довженко – один із символів українського кіно, культури та української Чернігівщини», - підсумував Микола Томенко.
 
 
* Фоторепортаж дивіться тут:  http://7chudes.in.ua/info/426.htm 
* Журналістські матеріали з прес-туру можна прочитати тут: http://7chudes.in.ua/selection_6.htm
 
 


© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua