This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10893.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-27. The original page over time could change.
Президент вимагає від уряду забезпечити доставку гуманітарної допомоги для зони надзвичайної екологічної ситуації - Офiцiйне представництво Президента України
08.08.2008 10:36
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Президент вимагає від уряду забезпечити доставку гуманітарної допомоги для зони надзвичайної екологічної ситуації

Президент направив листа до Кабінету Міністрів, в якому висловлює стурбованість ситуацією, яка склалася на сьогодні з отриманням гуманітарної допомоги, що надходить в Україну для громадян, які постраждали внаслідок стихійного лиха у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

За інформацією Глави держави, уряд не забезпечив скоординованої роботи Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України (наділена згідно із законодавством виключним правом визначати вантажі гуманітарною допомогою, що є підставою для звільнення їх від оподаткування, та здійснювати контроль за отриманням, розподілом, використанням та обліком такої допомоги), комісій з питань гуманітарної допомоги при відповідних обласних державних адміністраціях та Державної митної служби України.

Президент вказує на те, що Розпорядження Кабміну від 2 серпня 2008 року № 1041 «Про гуманітарну допомогу та добровільні пожертвування, що надходять для громадян, які постраждали внаслідок стихійного лиха, що сталося 23 – 27 липня 2008 року», виявилося малоефективним.

Адже гуманітарна допомога вже не перший день перебуває нерозмитненою на кордоні, а потерпілі від повені не отримують необхідної в цей час підтримки, зокрема речей першої необхідності.

«Крім того, бездіяльність уряду справляє враження, що Україна неспроможна навіть на те, щоб безкоштовно отримати матеріальні цінності для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», – йдеться у листі Глави держави.

Президент попереджає, що якщо протягом цього дня проблема перетину кордону та розмитнення гуманітарної допомоги не буде вирішена, а також не буде запропоновано ефективного механізму організації такої роботи в подальшому та забезпечення його безперебійного функціонування, він буде вимушений  вжити найжорсткіших заходів для притягнення до відповідальності посадових осіб, які своєю бездіяльністю порушують закон та перешкоджають отриманню десятками тисяч потерпілих від повені необхідної допомоги.

Глава держави просить доповісти йому про результати до 16.00 8 серпня 2008 року.

Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 752/2008
Про відзначення державними нагородами України громадян іноземних держав

Графік Президента

30.09.2008
Державний візит в Україну Короля Швеції Карла XVI Густафа 
02.09.2008
Виступ у Верховній Раді України 
29.08.2008
Робоча поїздка до Донецької області 
27.08.2008
Зустріч з Державним секретарем у закордонних справах та справах співдружності Великої Британії 
27.08.2008
Прощання з народним депутатом України М.Сиротою 

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Під час військового параду

Віртуальна екскурсія