This version of the page http://h.ua/art.php?id=48590 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-26. The original page over time could change.
27 травня 2007 р. Футбол. Звірі проти вболівальників... | ХайВей
Логін:
Пароль:
Зберегти пароль
Зареєструватися  Забув пароль
Життя журналіста  5 липня 2007 12:40:27
Автор: Oleg Rybka

27 травня 2007 р. Футбол. Звірі проти вболівальників...

Я - доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Одним з моїх захоплень є футбол - за "Динамо" вболіваю уже більше 25 років, хоча на на фанатську трибуну вперше потрапив приблизно півтора роки тому, а за цей сезон на фанатському секторі був шість разів.

27 травня ми з дружиною збирались на футбол (вихідний, чудова погода, святковий настрій...). Але через сильний дощ дружина вирішила залишитись удома (як виявилось, зробила абсолютно правильно). Отримавши квитки біля стадіону "Динамо", я разом з іншими вболівальниками пішов до Олімпійського.
Приблизно 30 хв. ми стояли на площі під стадіоном, оскільки міліція чомусь довго нас не пропускала. Здивувало те, що багато людей у чорній формі, з шоломами в руках про щось активно переговорювались між собою і постійно фотографували фанатів на свої мобільні телефони.  Нарешті мене обшукали і пропустили на трибуну. Оскільки народ підходив і підходив, мене поступово витіснили вниз сектору. Як виявилось потім, я опинився на 4 ряди вище хлопців, які палили "фаєри".

...Коли у другому таймі "Динамо" відкрило рахунок, перед моїми очима було запалено 5 чи 6 "фаєрів" і пару "димних сумішей". "Фаєри" хлопці тушили собі під ногами, жоден "фаєр" на бігову доріжку не кидали. Після цього на секторі з’явився спецпідрозділ.
(Хочу наголосити, що ніяких міліціонерів, які б просили погасити "фаєри", на секторі я не БАЧИВ! Одразу після того, як фанати самі погасили усі "фаєри", - "Беркут" почав "наводити порядок"). В шоломах, з кийками в руках і з криками "Нах_й с сектора!" і "Уё_ывайте отсюда!" бійці били _ВСІХ_, хто попадав під руку, незважаючи на вік, стать чи будь що інше. Я знімав це все на свій фотоапарат, потроху відступаючи вбік і назад. Але раптом почув "Ах ты, су_а, снимаешь!" і через секунду отримав кийком по голові. "Беркутівець" схопив фотоапарат і спробував вирвати його з рук, але йому це не вдалося. Тоді він рукояткою кийка вдарив мене спочатку по руці - фотоапарат я втримати не зміг - і тоді вдарив по самому фотоапарату. Від удару рука почервоніла і оніміла, а від фотоапарату відлетів об’єктив.
Я не встиг побачити, куди полетів об’єктив, і тут же отримав удар від іншого бійця кийком по спині, потім по плечу, а коли зігнувся - ще й по нозі. "Беркутівці" побігли далі, а я відчув, що мене хтось намагається підняти. Це був звичайний міліціонер в синій сорочці. Я встав, підняв розбитий фотоапарат, знайшов об’єктив. Але раптом відчув, що на шиї немає золотого ланцюжка. Оглянувся навколо і побачив, що мій ланцюжок лежить на сидінні на ряд вище. "Беркутівець" зірвав його з мене, але мабуть випадково впустив.

Я відішов вниз сектору і з жахом спостерігав, як "Беркут" кийками, матюками, ударами в спину гнав натовп вверх. Люди бігли угору по слизьких сидіннях, а ті, хто падав - отримували від 2-3 "беркутів" одночасно порцію ударів кийками, черевиками, рукавицями з залізними вставками. Я стояв уже в стороні і думав: по якому праву мене, кандидата наук, доцента національного університету, лупцює людина без освіти ще й майже удвічі менша мене за віком? Хто дав йому такі повноваження? Хто дав право бити кийками по голові дітей? Яке виховання цей виродок дасть своїй дитині?

Коли фанати почали відбиватись і перейшли в наступ - я вболівав звичайно за цю купку хоробрих підлітків.
 А коли почув, що стадіон кричить "Ганьба!" - зрозумів, що люди кричать це явно не фанатам. Після забігу "беркутівців" угору по трибунах залишилось багато поламаних стільців, які дуже пригодились активним фенам у бою проти звірів у шоломах.

Після матчу при виході з сектору ми наткнулись на стіну з "Беркуту". Нас оточили з усіх боків і тримаючи наготові кийки вели, як полонених, під конвоєм до Бесарабської площі. Я час від часу зупинявся, оскільки боліла нога, за що отримав кілька порцій матюків і з десяток ударів кулаками в спину від бійців "Беркуту", які йшли позаду. Звичайні вболівальники проводжали нас, знімали на відео, фотоапарати, телефони, аплодувати і кричали: "Фанаты, вы - молодцы!"

Результат матчу: розбитий цифровий фотоапарат Olympus вартістю близько 300 у.о. (звідти не вдалося дістати навіть карту пам’яті), розірваний золотий ланцюжок і синці на спині, на нозі, на руці. Нога болить ще й досі, швидко ходити не можу. Незважаючи ні на що, я свою дружину найближчим часом на стадіон не візьму. Цей пункт виключений зі списку нашого сімейного дозвілля.

Як дізнався я пізніше з інтернету, фотоапарат розбили не тільки мені... А майже перед фінальним свистком до мене підійшов підліток з питанням, чи не бачив я розбитого мобільного - "беркутівець" вирвав з рук у хлопця телефон у момент, коли той знімав побиття вболівальників, з розмаху кинув об бетонну підлогу і потім наступив на залишки телефону.

...Був я і на матчі з львівськими "Карпатами", і з київським "Арсеналом". Ні міліції, ні спецпідрозділів на стадіоні не було. Але бійці "Беркуту" стояли за межами стадіону і були наготові - в повному спорядженні і з відповідним настроєм. Думаю, ні для кого не секрет, що фанати теж були готові...

І ще. Хочу погодитись з думкою одного з фанатів. В Україні виросло покоління, яке не тільки зневажає закони ("все одно їх ніхто не дотримується, навіть сама міліція"), а й люто ненавидить міліцію (особливо після подій 27 травня і СУЦІЛЬНОЇ БРЕХНІ представників правоохоронних органів в ЗМІ). А я, як викладач Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і як постраждалий від свавілля людей у формі, не збираюсь переконувати своїх студентів у хибності таких думок...

PS. Великий привіт дніпропетровському "Беркуту"! Я приїду в Дніпропетровськ. Просто, щоб подивитись вам у очі...

Подивитись рейтинг цього материалу     Звідки приходять читачі Кількість переглядів: 1626
Переглянути оцінки
Oleg Rybka, вільний журналіст "ХайВей" 
Теги: беркут, Динамо, Звірі, Стогній, спецпідрозділ, фанати, футбол, Цушко
Для того, щоб оцiнити статтю, Вам потрiбно ввiйти в систему
увiйти в систему
реєстрація
Право оцінювати рецензії на ХайВей можна отримати від редакції сайту за рекомендацією одного із журналістів ХайВей
Рекомендацій: +0
Всього коментарiв: 6, Всього рецензій: 0
Вкажіть свою e-mail адресу, якщо Ви бажаєте отримувати коментарі до цього матеріалу

Для того, щоб публікувати повідомлення у цій темі, Вам потрібно увійти в систему.

Катерина Кірсанова, 13:55 05/07/2007
Мдя... Сама 3 года была в футбольном фан-клубе (киевского Арсенала)... Разные попадались... И менты, и "Беркут"... Но от такого кошмара, слава богу, судьба уберегла...
Згоден?
Бачурін Олександр, 14:57 05/07/2007
5! Отличный дебют на ХВ, отличная работа!
Згоден? +3 | -0
Орест Форко, 14:59 05/07/2007
сильно В Україні виросло покоління, яке не тільки зневажає закони ("все одно їх ніхто не дотримується, навіть сама міліція"), а й люто ненавидить міліцію (особливо після подій 27 травня і СУЦІЛЬНОЇ БРЕХНІ представників правоохоронних органів в ЗМІ)-погоджуюсь
Згоден? +11 | -0
Яна Ярошук, 15:19 05/07/2007
Очень хорошо, что матриал написан от первого лица, на основе собственных впечатлений!
Згоден? +1 | -0
Аліна Пастухова, 17:35 05/07/2007
5! дебютом на ХВ
Згоден? +1 | -0
Скіф, 17:52 05/07/2007
5
Згоден? +2 | -0
Рецензії на публікацію
Якщо Ви вважаєте, що це плагіат, то напишіть чому та натисніть кнопку "Це плагіат!"
 
реєстрація Опублікувати матеріал Опублікувати фото
Актуальні новини ХВ
Сторінки ХайВей вантажаться швидше!...
Новий вигляд Хай-форуму...
Відкриваємо інформацію про оцінки...
Зміни у правилах публікації Хай-новин...
Больше общения на ХайВей!...
Хай-новини
Загинув депутат Михайло Сирота
Лавры Клинтона в Оральном Кабинете Белого Дома не дают покоя многим "мачо"?
Росия втручаеться у внутришни справы, когда поднимает вопрос о русском языке?
КАК ОСВЕЩАЛИ ВОЙНУ ЧЭСНИ НОВЫНЫ.
Новые свидетельства соучастия Украины в войне
Это история не российской агрессии, а американской экспансии
Ющенко превратил Россию из дружественного государства во врага Украины всі новини
Новини
22 33 :: Под Одессой затонула яхта
22 18 :: "Зубастик" ведет переговоры с "МанСити"
22 15 :: В Киеве джип снес ограду кладбища
22 12 :: Крейсер «Москва» вновь покидает Севастополь
22 10 :: Пакистан запретил деятельность движения «Талибан»
22 08 :: Белый дом пересматривает «все отношения» с Россией
22 05 :: Шотландия объявила войну городским чайкам
22 03 :: Германия будет давить на Россию газом
22 01 :: Почтовое сообщение между Грузией и РФ налажено через Украину
21 05 :: Украинец пытался вернуться на родину из Краснодарского края вплавь
20 52 :: Памятник Яценюку жестоко пострадал
20 47 :: Тимошенко в среду займется Черноморским флотом
18 10 :: Грузинский министр назвал признание Абхазии и Южной Осетии бессмысленным
18 06 :: Путин назвал сроки удвоения ВВП
17 58 :: Россия перенесла вступление в ВТО на неопределенное время всі новини
Теги Спалахи
БЮТ · Війна · вiршi · Грузія · гумор · Дружба · ДТП · Дьяченко Ніна · Життя · Інтернет · історія · Київ · Крим · Культура · казка · кохання · Літо · лiрика · Проза · політика · природа · Росія · Спірідончева Антоніна · Суспільство · США · Тимошенко · Україна · фестиваль · щастя · Ющенко ·
Показати всі теги
Війна · Грузія · кохання · Росія ·
Показати всі теги
Новини ХайВей
ТОП-10 активних авторів...
Голосування щодо нецензурної лексики на ХВ...
Чат на ХайВей (Оновлено)...
Сторінки ХайВей вантажаться швидше!...
Новий вигляд Хай-форуму...
Відкриваємо інформацію про оцінки...
Зміни у правилах публікації Хай-новин...
Больше общения на ХайВей!...
Личные сообщения. Версия 2.0...
Рекомендуємо матеріали одне одному!...
New: фотоальбоми на ХайВей...
ТОП-автори на ХайВей...
New: самостійна публікація новин...
New: добивки до матеріалів...
New: чернетки на ХайВей...
RSS канали і статистика кількості прочитань...
На ХВ з’являється система тегової розмітки...
Фотострічка
И еще немного о фестивале "Перлини сезону"
Ольга Вострухина
Огонь и аисты....
Сергей Камшилин
Знову про Грушівський монастир
Юрій Данилець
Мистическая вечеринка
Аристарх Аменхотепов
Краса живе повсюди.
Савинський
Це не еротика, це - жива природа.
АС
Вибiр редакцiї
Суспільство,  00:07 24.08.2008
Хотите загранпаспорт – терпите!
Спилберг
Суспільство,  07:50 22.08.2008
Ромський табір живе своїм життям
Алекс Брут
Політика,  23:59 22.08.2008
Пятидневная война развенчала миф о НАТО
Елена Маркосян
Нові імена
Анна кучеренко
Росія Лосев
Україна, Одеса Бляхман Ван Ваныч Олександр Знаючий
Анна Семенович подделка. Разоблачающее ВИДЕО
Тину Кароль носят на руках! Невероятное ВИДЕО
Скандальная драка в прямом эфире ВИДЕО
Ксения Собчак променяла лошадь на зебру! ВИДЕО
Собчак и Канделаки исполняют неприличные частушки ВИДЕО
Казус в прямом эфире ВИДЕО
Join-новости
Погода, Новости , загрузка...
ReadMe-новости
...
On-line пiдтримка:
 Микола   306 112 227
 Сергій   103 852 107
 Людмила   208 592 481
Технiчна пiдтримка:
 Олексій   280 425
Портал гражданской журналистики. Интернет-издание ХайВей. Портал громадянської журналістики. Інтернет-видання ХайВей.
Усі права застережно © 2005-2008 ХайВей
Передрук матеріалів дозволяється з посиланням на ХайВей.
ХайВей не несе вiдповiдальностi за матерiали, опублiкованi журналiстами видання.
Матеріали рубрик БІзнес повідомляє та Світ політики публікуються на правах реклами. ХайВей не несе відповідальностІ за їхній зміст.
Наші проекти: ХайВей, Хайблогер, Глосс, Таймс. Інші сайти УМХ: Футбол.UA, Комсомольская правда, Деньги.UA, Фокус, TimeOut.