This version of the page http://gorod.dp.ua/faq/answer.php?id=127 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-25. The original page over time could change.
Жилищные вопросы, недвижимость - Днепропетровск

Вход на gorod.dp.ua

Имя для входа:
Пароль:

Забыли пароль?
Регистрация
 
  Днепропетровск » 
Регистрация Вход

Пн, 25 августа 2008
15:43

Юридические консультации


В общежитии, принадлежащем Юридическому лицу зарегистрированы лица, которые фактически не проживают в нем и местонахождение их не известно. В каком порядке осуществляется снятие регистрации?

Кузя, 8.6.2007 | ID: 127 | Раздел: Жилищные вопросы, недвижимость
Відповідає редакція журналу “ШВИДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА”:

Відповідно до ст.71 Житлового кодексу УРСР при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Якщо наймач або члени його сім'ї були відсутні з поважних причин понад шість місяців, цей строк за заявою відсутнього може бути продовжено наймодавцем, а в разі спору - судом.

Жиле приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем або членами його сім'ї понад шість місяців у випадках:

1) призову на строкову військову службу або направлення на альтернативну (невійськову) службу, а також призову офіцерів із запасу на військову службу на строк до трьох років - протягом усього періоду проходження зазначеної військової служби; перебування на військовій службі прапорщиків, мічманів і військовослужбовців надстрокової служби - протягом перших п'яти років перебування на військовій службі;

2) тимчасового виїзду з постійного місця проживання за умовами і характером роботи або у зв'язку з навчанням (учні, студенти, стажисти, аспіранти тощо), у тому числі за кордоном, - протягом усього часу виконання цієї роботи або навчання;

3) поміщення дитини (дітей) на виховання в дитячий заклад, до родичів, опікуна чи піклувальника - протягом усього часу їх перебування в цьому закладі, у родичів, опікуна чи піклувальника, якщо в будинку, квартирі (їх частині) залишилися проживати інші члени сім'ї.

Якщо з будинку, квартири (їх частини) вибула дитина (діти) і членів її (їх) сім'ї не залишилося, це житло може бути надано за договором оренди іншому громадянину до закінчення строку перебування дитини (дітей) у дитячому закладі або до досягнення нею (ними) повноліття і повернення від родичів, опікуна чи піклувальника, в окремих випадках - до закінчення навчання в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності, у тому числі для громадян, які потребують соціальної допомоги та соціальної реабілітації, а також в професійно-технічних чи вищих навчальних закладах або до закінчення строку служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях;

4) виїзду в зв'язку з виконанням обов'язків опікуна (піклувальника) - протягом усього часу виконання цих обов'язків;

5) влаштування непрацездатних осіб, у тому числі дітей-інвалідів, у будинку-інтернаті та іншій установі соціальної допомоги - протягом усього часу перебування в них;

6) виїзду для лікування в лікувально-профілактичному закладі - протягом всього часу перебування в ньому;

7) взяття під варту або засудження до арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк чи довічне позбавлення волі - протягом усього часу перебування під вартою або відбування покарання, якщо в цьому будинку, квартирі (їх частині) залишилися проживати інші члени сім'ї.

Якщо в будинку, квартирі (їх частині) не залишилися проживати інші члени сім'ї наймача, це житло може бути надано за договором оренди (найму) у встановленому законом порядку іншому громадянину до звільнення таких осіб з-під варти або до відбуття ними покарання.

У випадках, передбачених пунктами 1 - 7 цієї статті, право користування жилим приміщенням зберігається за відсутнім протягом шести місяців з дня закінчення строку, зазначеного у відповідному пункті.

Згідно з ст..72 Житлового кодексу УРСР визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Таким чином, якщо особа відсутня більш ніж шість місяців і нема підстав для збереження права користування житлом відповідно до ст.71 Житлового кодексу, Вам необхідно звернутися до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням. А на підставі рішення суду здійснити зняття з реєстрації місця проживання.

  Главная | Афиша | Новости | Погода | Куда пойти | О городе | Фото | Справочник | Бизнес | Работа | Объявления | Форумы | Чат
  Обратная связь : Экспорт с сайта : Нашли ошибку? : Добавить свою информацию
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.
О проекте :: Реклама на сайте