This version of the page http://orthodoxy.org.ua/ru/node/16995 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-24. The original page over time could change.
КИЇВ-МОСКВА. Блаженніший Митрополит Володимир вважає, що зміна канонічного статусу Української Православної Церкви може сприяти приєднанню до неї розкольницьких угруповань | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Украинская Православная Церковь    

           
УКР РУС  


 Главная > Новости > > По регионам > СНГ  






Опросы



Наш баннер


 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код


Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua












КИЇВ-МОСКВА. Блаженніший Митрополит Володимир вважає, що зміна канонічного статусу Української Православної Церкви може сприяти приєднанню до неї розкольницьких угруповань

  27 июня 2008



Про це заявив Предстоятель Української Православної Церкви 25 червня у Москві під час свого виступу на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви. «З великою долею ймовірності можна припустити, що вдосконалення канонічного статусу Української Православної Церкви сприяло б приєднанню до неї розкольницьких груп», - говориться в доповіді Блаженнішого Митрополита Володимира.

Однак, на думку Предстоятеля УПЦ, це не вирішило б проблеми єдності Православної Церкви в Україні, оскільки наразі не всі вірні й духовенство УПЦ готові відмовитись від канонічного зв'язку з Руською Православною Церквою. Митрополит Володимир вважає, що автокефалія не є єдиним і безальтернативним способом розв'язання української церковної проблеми.

«Автокефалія не може бути інструментом досягнення консолідації Церкви - вона може бути лише результатом уже досягнутого загальноцерковного консенсусу», - стверджує ієрарх.