This version of the page http://orthodoxy.org.ua/ru/node/15853 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-24. The original page over time could change.
ЛУЦЬК. Учні обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою приступили до Таїнств сповіді та причастя | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Украинская Православная Церковь    

           
УКР РУС  


 Главная > Новости > Социальное служение  






Опросы



Наш баннер


 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код


Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua












ЛУЦЬК. Учні обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою приступили до Таїнств сповіді та причастя

  25 апреля 2008



24 квітня, у Великий Четвер, усі бажаючі учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою приступили до Таїнств сповіді та причастя в церкві Всіх святих землі Волинської. Цього дня Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Нифонт у співслужінні кліриків храму.

Усього посповідалися та причастилися близько 250 ліцеїстів. Після богослужіння священики від імені владики вручили учням іконки.

Духовенство Волинської єпархії кілька років тому уклало з керівництвом ліцею договір про співпрацю, згідно з яким священнослужителі-викладачі Волинської духовної семінарії щотижня проводять факультативні уроки для учнів навчального закладу.

Ліцей було створено 21 червня 2000 року з метою цілеспрямованої підготовки кандидатів для вступу до військових навчальних закладів, надання державної допомоги у вихованні дітей-сиріт, дітей із багатодітних сімей, а також дітей учасників бойових дій та учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Навчальний заклад розташований на території Волинського прикордонного загону (м. Луцьк, вул. Стрілецька, 6).

З 18 вересня 2002 року з благословення митрополита Нифонта між Волинською духовною семінарією та Волинським обласним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою підписана Угода щодо співпраці з метою надання допомоги в духовному вихованні ліцеїстів і затверджений тематичний план занять для 10-11 класів ліцею.

Уроки духовної етики проводяться щовівторка. У 2003 році ліцей закупив 100 примірників «Закону Божого» для використання під час уроків духовної етики.

У 2005 році владика Нифонт подарував для бібліотеки ліцею кілька примірників «Нового Завіту» українською мовою, виданого Волинською єпархією, який також використовується на уроках.

Окрім уроків, ліцеїстам проводяться екскурсії в Музей волинської ікони, де вони ознайомлюються з духовною спадщиною Волинського краю.

Для урізноманітнення уроків існує практика показувати фільми духовного змісту православного виробництва.

Час від часу відбуваються архіпастирські зустрічі з правлячим архієреєм, де кожен ліцеїст може поставити владиці запитання й отримати вичерпну відповідь.

Крім того, проводяться зустрічі з учнями Волинської духовної семінарії, на яких ведуться бесіди також про студентське життя.

На Різдво Христове вихованці семінарії вітають ліцеїстів різдвяним вертепом і чудовими колядками.

Найближчим часом планується зустріч з митрополитом Нифонтом і поїздка до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Прес-служба Волинської єпархії