This version of the page http://www.interfax.com.ua/ua/press-releases/148278/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-24. The original page over time could change.
Прес-реліз компанii АМАКО: Ріпак – рекордсмен з рентабельності чи загроза для родючості ґрунтів? :: Прес-релізи :: Інтерфакс - Україна
Вхід для клієнтів Увійти
Оформити підписку
Останнє оновлення: 19:07, 22 серпня
УКР
РУСENG
Вхід для клієнтів
Банки України  
Укрцемент
«Цементная промышленность Украины, перспективы развития», 14-15 февраля, 2007 года 

RSS Стрічка новин
RSS Головні новини дня

Головна  Прес-релізи 

Версія для друку
Прес-реліз компанii АМАКО: Ріпак – рекордсмен з рентабельності чи загроза для родючості ґрунтів?
3 липня 2008, 16:58

Цього року в Україні готуються збирати ріпак з площі 1, 6 мільйона га. Це вдвічі більше, ніж торік. Збільшення посівів ріпаку насамперед пов’язане із рентабельністю цієї культури, що за умови використання сучасних технологій, може досягати 200% і більше. За прогнозами, урожай ріпаку у порівнянні із минулим роком збільшиться на 105%.

Основне застосування ріпаку – біопаливо. В Європі попит на нього постійно збільшується, у зв’язку із підвищенням цін на енергоресурси та жорсткими екологічними вимогами.

Проте, вирощуючи ріпак, треба врахувати багато чинників, аби не виснажити ґрунти. Технології вирощування ріпаку, зокрема, обговорювали на міжнародній конференції «Україна – Міжнародна перспектива виробництва ріпаку», що відбулася на початку червня поточного року у Києві.

"Ріпак є економічно привабливою культурою, проте потребує чіткого виконання технологій його вирощування, збирання та зберігання, а також дотримання сівозмін, які максимально збережуть родючість ґрунтів. Нині в Україні над цим питанням працюють не лише науковці, а й провідні сільськогосподарські компанії", - зазначив під час виступу на конференції Олександр Бовсуновський, керівник департаменту агротехнологій компанії АМАКО.

Фахівці наголошують, що Україна нині виступає лише експортером ріпаку, як сировини, яку переробляють на біопаливо в Європі. "Сьогодні майже весь врожай ріпаку йде на експорт у вигляді сировини, тому головне завдання – налагодити його переробку в Україні. Це дасть можливість збільшити рентабельність та використовувати біопаливо для внутрішніх потреб України" - говорить Генеральний директор компанії АМАКО Віталій Скоцик.

Причому, за даними Івано-Франківського інституту агропромислового виробництва, вартість такого палива за умови переробки ріпаку в Україні складала б 2 грн. 50 коп. за літр.

Нині уряд збирається контролювати посіви ріпаку та соняшнику в Україні (готується прийняття відповідної постанови, згідно якої сільгоспвиробники мають узгоджувати із Мінагрополітики вибір культур та обсяги посівів). Проте фахівці вважають, що запровадження ефективних технологій вирощування ріпаку, контроль за дотриманням сівозміни та організація його переробки в Україні є більш ефективними діями, ніж примусове зменшення обсягів вирощування цієї прибуткової культури в Україні.

Компанія АМАКО (American Machinery Company) представлена в Україні з 1992 року та є частиною великої міжнародної мережі компаній, яка працює в США, Європі, Африці та на Близькому Сході. Провідним видом діяльності компанії є технологічні рішення в галузі сільського господарства, будівництва та комерційного транспорту.

Партнерська мережа АМАКО нараховує 23 дилерських та 10 регіональних центрів по всій території України.

Контакти: Юлія Єрмоленко, тел./факс, (044) 490-77-81, e-mail Jkovchezhnyuk@amacoint.com


Також у розділі


15 серпня 14:40
ОАО "Сахарный союз "УКРРОС" доволен ходом уборки ранних зерновых культур

11 серпня 10:28
У братовбивчiй вiйнi переможцiв не буває - Н.Карпачова

31 липня 18:06
ПРЕС-РЕЛIЗ за результатами круглого столу на тему: "Сучаснi проблеми i тенденцiї емiграцiї громадян України"

29 липня 12:11
ПРЕС-РЕЛІЗ компанії АМАКО: Яскраве шоу машин на "Будівельному дні" компанії АМАКО

23 липня 16:45
"Агро-Союз" укріплює позиції на ринку вантажних автомобілів






© 1992-2008, Інтерфакс-Україна. Усі права захищено
тел. (044) 270-7465, факс (044) 270-6569

Вся інформація, розміщена на цьому веб-сайті, призначена тільки для персонального використання і не підлягає подальшому відтворенню і/або поширенню в будь-якій формі, інакше як за письмовим дозволом «Інтерфакс-Україна».
Створення сайту: Community8
   Дизайн: Laboratory8