This version of the page http://firefox.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-24. The original page over time could change.
Оберіть Firefox! » Про Firefox та Mozilla Українською

Про Firefox та Mozilla Українською

Оберіть Firefox!

Завантажити з UA-IX

Firefox 3 Thunderbird 2 Sunbird 0.8 Лише мову

Користувачам

Додатки Форум
Вікі-Довідка IRC чат

Поради щодо Firefox 3

Хочете встановити старі додатки?

Для того щоб переконати браузер облишити страх та врешті-решт спробувати поставити додатки від попередньої версії введіть в поле адреси about:config, клацніть правою клавішею мишки та створіть ключ extensions.checkCompatibility з значенням false.

Кмітлива панель завелика?

Встановіть собі Менеджер стилів та спробуйте ось цей стиль інтерфейсу.

Секретні сторінки?

Всю правду про Mozilla ви можете дізнатись на сторінках about:mozilla та about:robots.

67 відгуки на «Оберіть Firefox!»

  1. Ярослав Каже:

    Добрий день. Я завантажив Firefox з Вашоï сторiнки, але вiн чомусь не украïнською. Що я не так зробив?

  2. admin Каже:

    Все ви так зробили. На жаль, офіційного інсталятора файрфоксу досі нема, тому пропонується закачати англійську чи російську версію і скористатись українізатором (див. меню)

    Офійційний український інсталятор від мозілла.орг буде, стан роботи в цьому напрямку можете відслідковувати клікнувши по посиланню «Робота над перекладом»

  3. artur Каже:

    "вилітає" постійно, з"являється вікно з таким змістом: "приложению не удалось запуститься, поскольку js3250.dll не был найден",просить перестановлення (firefox.exe - не удалось найти компонент) ЩО РОБИТИ? дыйсно хороший браузер, хотылося б постыйно з ним працювати...

  4. tim Каже:

    В самого такого не було, проте народ схиляється до думки що такі падіння діло рук трояна. Раджу перевірити комп'ютер на віруси.

  5. Юрій Каже:

    Підкажіть, будь-ласка, як у Firefox 2.0.0.1 відключити всі доповнення (наприклад, flash player і інші, які не відображаються у меню Інструменти/Доповнення). Я користуюсь інтернет через телефонну лінію віповідно швидкість отримання/передачі даних дуже мала, тож мені потрібно позбавитись абсолютно всього надлишкового трафіку (не тільки зображень, анімації та java), щоб не чекати "цілу вічність" на завантаження веб-сторінки. У Windows ІЕ є функція відключення всіх додаткових компонентів (надстроек), але разом з цим всі зображення вимикаються і в інших програмах, що мають вмонтований бравзер (таких як HTML Help і ін.) У бравзері Opera також є така функція, але сторінка навіть при вимкненик зображеннях відображається спотворено. Мені доже подобається як працює Firefox у режимі без зображень і взагалі кращого бравзера я ще не зустрічав. Буду дуже вдячний якщо ви допоможете мені. Наперед дякую

  6. Юрій Каже:

    Ще хотілося б дізнатись чи можна в Firefox 2.0.0.1 запам'ятовувати розмір вікон, щоб при запуску бравзер не займав половину робочого столу. А також чи можливо, щоб Firefox завжди запускався у повноекранному режимі. Надсилайте, будь-ласка, свої відповіді на поштову скриньку Cheremischuk@ua.fm

  7. tim Каже:

    Добридень Юрію! Якщо ви хочете позбутися флеша то ви можете скористатися утілітою від Adobe, а для того щоб позбутися інших модулів можете стерти все з теки «Firefox/plugins». Докладніше про це можете прочитати в базі знань.

    До речі, я вам дуже раджу поновитись до останньої версії, цим ви убезпечите себе від загроз, що були знайдені з весни. Можливо, це ж вирішить і питання з вікном, бо в мене Лис відкривається саме таким, яким я його закрив. Хоч половинним, хоч на весь екран.

    Ще скажу, що у версіїї 3.0, яку я дуже чекаю, буде інтерфейс для вимикання та вмикання модулів (Flash, Java), такий як нині для додатків.

    (надіслано й на пошту. Далі бесіду давайте продовжимо там, бо вона виходить досить особиста).

  8. Firefox'er Каже:

    Привіт. А ви вже готові до русифікації третьої версії Firefox, котра вже не за горами? Можна вже починати ;) ...Якщо б він ще докачувати вмів!

  9. tim Каже:

    Робота над локалізацією Firefox 3 (котрий буде вміти докачувати) близька до завершення. Щоденна свіжа українська збірка лежить поруч з іншими на сервері Мозілла.

  10. Бугага Каже:

    Бугага, ви зайдіть на ваш бидлосайт нормальним бравзером (оперою), і гляньте на шрифт заголовків :))) Літери скупчені і напливають одна на одну. Якщо у вас таке відношення до користувачів інших бравзерів, чому ви думаєте, що вони схочуть переходити на вашу падєлку?

  11. tim Каже:

    Дякую за повідомлення. Тестування показало, що нормальний браузер Опера у версії меншій за 9.5b на ОС Windows з вимкненим Cleartype дійсно страшно криво показує тексти зі зменшеним міжлітерним інтервалом. В стиль сайту внесені необхідні правки для сумісності з нею.

    Я не жду що ви кудись захочете перейти (хіба що на новішу Оперу). Проте зазначу, що якби цей сайт тестувала команда контролю якості Мозіли, то цей недогляд би був помічений набагато раніше.

  12. Ігор Каже:

    Добрий день Скажіть, будь ласка, чи можна перенести панель вкладок в низ вікна, і якщо можна то як це зробити. І друге, скажіть будь ласка, як відключити показ картинок і інших додатків (питання вище вже хтось підносив, правда я щось не зрозумів відповіді). Чи можна це робити через кнопку на панелі інструментів? (якусь, якось винести ...)

  13. Дмитро Каже:

    Встановив Firefox. Сподобалось. Щира подяка творцям та перекладачам. Але не розумію одну річ. В Outlook Express, коли відкриваю журнал в автономному режимі, маю можливість переглядати більшість сайтів, які відвідував раніше. В FireFox так не виходить, бо в журналі - тільки посилання. Чи я щось не так настроїв? Заздалегідь вдячний за відповідь.

    На жаль я не спеціаліст в програмуванні, але, якщо це допоможе перекладачам, то хотів би повідомити таку річ - на сайті www2.maidan.org.ua є ціла серія статей Караванського про українську мову. Дуже корисно для кращого перекладу. Сам користуюсь в своїй роботі.

  14. Pilot Каже:

    Дякую за якісний ресурс по ФФ в UA-IX. Власне питання: чому на видноті посилання на дистрибутив лише для Windows?

  15. tim Каже:

    Бо поки що дистрибутив зібрано лише для неї. З виходом офіційного (сподіваюсь, з .10 у грудні) будуть всі три: Віндовс, Лінукс, Мак.

  16. tim Каже:

    Дмитру: Так, Firefox на відміну від Outlook є програмою перегляду сайтів, а не отриманих листів і тому на ваш комп’ютер їх усі не зберігає, бо це вимагало б дуже багато дискового простору. Та ще й давало б вам не найновіші версії сайтів.

    У кеші (тимчасова пам’ять, куди складаються тексти, малюнки тощо, щоб не завантажувати їх щоразу наново) зберігаються останні сторінки що ви їх відвідали. Ви можете їх переглядати увімкнувши автономний режим (меню Файл).

    А щоб зберегти цікаву сторінку на пам’ять слід використовувати команду «Зберегти як…».

  17. tim Каже:

    Ігорю: сторінку про блокування реклами оновлено, про Flash та Java написано більш докладно.

  18. tim Каже:

    Перенести панель вкладок вниз: Треба встановити додаток Stylish, а потім цей стиль

  19. Ігор Каже:

    tim, дякую за відповідь. Встановив панель вкладок на низ вікна (так зручніше) Щодо блокування реклами прочитав. Власне мене цікавить таке питання чи можна якось винести кнопку з відключенням зображень, на панель? Бо заходити в налаштування-вид- і т.д. кожен раз трохи накладно (я не впевнений чи можливо зрозуміти навіщо це мені потрібно :), але воно таки потрібно, інтернет в мене просто препаршивий, але на деяких сторінках таки треба включати зобр, а на деяких можна і ні) І ще одне, чи можна так само як і з зображенням зробити з вкл/вкл проксісервера.

    P.S наразі користуюсь Оперою, але вона має свої недоліки тому пробую якусь альтернативу, але в ній є кілька таких функцій до який я вже звик і без них ніяк

  20. tim Каже:

    Для швидкого відключення зображень є ImgLikeOpera , для керування проксями QuickProxy. А взагалі дискусії зручніше вести на форумі або наживо в IRC: додаток Chatzilla, канал підтримки

  21. mac Каже:

    отлично.но не знаю как сделать автономный доступ к избранным.

  22. Несамовитий Каже:

    Дякую за українізацію. Все працює. Так тримати козаки!

  23. VAS Каже:

    Будь ласка, вімкніть JavaScript для успішного використання пошти ukr.net. Під час відкривання поштовой скриньки появилась ця надпис.Будь ласка докладніше!!! Всім веселих свят.

  24. VAS Каже:

    Як появилась ця надпись не можу зайти в скриньку.

  25. tim Каже:

    Може, варто його таки увімкнути? Налаштування>Вміст>Дозволити Javascript.

  26. lviv Каже:

    Як в мозілі зберігати html код до веб- сайту, так щоб він змінився а не показало що щось робе а нічого не змінювалось. Прошу поможіть дуже треба. На перед дюкую.

  27. Володимир Каже:

    Велике спасибі за українізацію ФайрФоксу

  28. Nik Каже:

    Пробував просити не висилати рос.рекламу на livejournal - ніби обіцяли, але не відключили... хоч дехто, кажуть, добився. Sorry за офтопік

  29. Саша Каже:

    Я не можу налаштувати підключення у браузері через віддалений доступ. Що мені треба зробити?

  30. tim Каже:

    Завітайте, будь ласка на форум, або на канал спілкування irc - спробуємо допомогти.

  31. Ігор Каже:

    Працюймо на мировий уряд!

  32. Janna Каже:

    Дякую щиро та сподіваюся на підказку.Користуюсь IE та Firefox(опановую).Не зрозумію,де Firefox зберігає закладки(в IE це "избранное")? Як зробити,щоб закладки зберігались в одному місці? Пробачайте,якщо питання дуже дитяче -вчуся!

  33. tim Каже:

    Вас я теж запрошую на форум та в чат :), так зручніше всім.

    А інформацію про закладки Firefox зберігає у профілі, друга версія в файлі bookmarks.html, третя — у places.sqlite

  34. Static-X Каже:

    Уже вышел Лисёнок бета 4?

  35. tim Каже:

    Ще ні, але вже скоро.

  36. Static-X Каже:

    Он должен был выйти 26 !!!!

  37. полтава Каже:

    щиро дякую за українську версію!закачав..сподобалась.

  38. Mozilla Pobedilla! Каже:

    Вже скоро вийде мобільний Firefox. Цікаво, чи зможе він бути краще, ніж OperaMini? Кто як гадає?

  39. deutscher Каже:

    В мене зненацька зявилась знизу віка браузера типу смуга стану, яка займає третину всього вікна. в налаштуваннях не знайшов чогось підозрілого, не перетягується і не зникає ніяк. тричі переставив програму з очисткою реєстру. прошу допомогти ширше дивитись на інтернет. дякую :)

  40. deutscher Каже:

    переставив все на останню версію 3 бета4, все ніби стало на свої місця, окрім постійного конфлікту з НОД32 есет (антивірус). от так воно все і працює- сам ставлю запитання сам собі і відповідаю...

  41. nick Каже:

    ти ба! значить тут можна флудити!

  42. tim Каже:

    Флудити краще всеж на форумі. А базікати ще веселіше в ірц :)

    А то в мене давно вже руки чешуться всі ці коменти кудись винести.

  43. cric Каже:

    А ваш сайт - це офіційний сайт firefox чи типу підтримки?

  44. Ігор Каже:

    http://www.zt-rada.gov.ua/ukrainian/index.php Зверніть увагу - на даному сайті зліва замість нормальних слів - козябліки. В фаєрфокс 2 та ж проблема. В опері - та ж проблема. В інтернет експлоер - проблема відсутня. Подбайте, будь ласка

  45. tim Каже:

    Це сайт офіційної команди перекладачів Mozilla. Тут вивішуються новини та поради. За підтримкою краще звертатись на форум.

  46. tim Каже:

    Сайт zt-rada використовує javascript файл у кодуванні 1251, але не вказуючи цього явно, звідси проблеми. Я їм відписав.

  47. Влад Каже:

    проверьте, плз 2.0.0.12 интсаллер - у меня "Каспер" там нешел "троян".

  48. tim Каже:

    Інсталлер взято прямо з мозілли, трояна бути не повинно. Розбираємось.

  49. Дмитро Каже:

    Завантажив бету покористувався. Для мене особисто люкс. Недоліки: 1. Немає кнопки упорядкувати закладки (для мене її не вистачає прямо в меню хоча вона є). 2. Несумісність з деякими додатками та з усіма скінами. Коли знайду ще щось напишу

  50. tim Каже:

    Дмитру про 1: поставте закладку на chrome://browser/content/places/places.xul і буде у вас на панелі така кнопка :)

  51. Ігор Каже:

    Ось за цим http://media.mabila.ua/ru/news/software/2008/04/10/10604.html посиланням пишеться про тестування якоїсь версії. Хтось знає, що це таке, де його взяти та як користуватися

  52. stopie Каже:

    До речi, 3-я бета за майже чотири мiсяцi вилiтала в мене тричи а релiз вже два рази глючив за пару днiв :(

  53. Олексій Каже:

    На сайті http://ukma.kiev.ua в меню з лівого краю сторінки не відображається авторський шрифт. Що можна зробити?

  54. Юрій Каже:

    Скажіть, будь-ласка, де можна завантажити офіційний україномовний Firefox 2.0.0.15. На роботі у мене Інтернет безлімітний, вдома -- зовсім інша ситуація, тому я завжди завантажував оновлену версію на роботі, а потім встановлював вдома. Хотілося б знати чи будуть надалі проводитись роботи над перекладом Firefox 2.

    Помічені недоліки у роботі браузера: На багатьох сторінках Хмельницького національного університету неактивні посилання (в IE та Opera такої проблеми немає), наприклад:

    http://dn.tup.km.ua/dn/k_default.aspx?lng=1&MF=36203356212979Z3269184178143161239D975314696579439878748D539&T=r1

    Проблема присутня в Firefox 2.x.x.xx та Firefox 3.

  55. tim Каже:

    Firefox 2 українською завжди можна завантажити з офіційної сторінки старих версій. Там переклад вже лишиється як є, покращуємо переклад трійки та інших програм.

    А посилання на сторінках Хмельницького нац університету не працюють бо то не посилання через тег А, а текст на який для чогось навішано Javascript. Котрий у фоксі через не працює через те що код заявлено не як Javascript а як Jscript. Напишу їм листа.

  56. Interruptor Каже:

    чи можливо відключити створення .part файлів і повернути завантаження безпосередньо у файл? Я так відео дивився до повного завантаження, а тепер доводиться створювати копії -> потрібно вдвічі більше місця, і час це теж займає =(

  57. Alex N Каже:

    Підскажіть будьласка якою версією краще користуватися 3 чи 2.0.0.15?

  58. tim Каже:

    Набагато, набагато краще користуватися версією 3! Версію 2.0.0.15 випустили піклуючись лише про безпеку тих хто з якихось причин продовжує користуватись старою — нічого нового та цікавого там нема.

  59. dacascos Каже:

    Після встановлення якогось незрозумілого доповнення до 3-ї версії, в мене при запуску стартової сторінки, на моніторі в лівому кутку відображаеться напис: 18:10,5.0,yellow,246987 Нічого не можу зробити. Допоможіть будь-ласка!

  60. tim Каже:

    Погано спроектовані або несумісні розширення можуть спричинити проблеми з браузером, включаючи відмову та повільну обробку сторінок. Якщо у вас з’явились проблеми з різними компонентами браузеру, його запуском, дивними або викривленими зображеннями у вікнах, зниженою швидкодією, тощо — найвірогідніше, це сталось внаслідок проблем з розширеннями або темами. Перезапустіть браузер в захищеному режимі. У Windows, запустіть ярличок Firefox (захищений режим) з меню Старт → Програми → Mozilla Firefox або через командний рядок: firefox.exe -safe-mode. У Linux, запустіть ./firefox -safe-mode в Mac OS X, запустіть:

    cd /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/ ./firefox-bin -safe-mode

    В захищеному режимі всі розширення вимкнено і використовується типова тема. Вимкніть розширення/тему що спричинило проблему та стартуйте в звичайному режимі.

  61. Firefox 'er Каже:

    Alex N, на третій Firefox не ставляться мої найулюбленіші плагіни. А навіть якщо встановити 2.0 та 3.0 у різні папки все рівно буде завантажуватись 3.0. Що ж робити? До того Mozilla 3 потребує забагато процессора.

  62. mar4elo Каже:

    Підкажіть будьласка, як можна оновити 3.0 до 3.0.1? чи треба для цього скачувати інсталяшку і ставити зверху, чи можна якось вручну з поточного?

    З.І. Респект тому хто придумав фразу "Заслати коментар" :))

  63. Григорій Каже:

    новий браузер просто супер!!! http://www.search.ua краще дивитися через Firefox 3

  64. Григорій Каже:

    з новим браузером у почті http://www.e-mail.ua/mail з'являються нові функції, яких не було у попереднії версіях)

  65. Богданцев Сергій Каже:

    mar4elo, браузер повинен сам повідомити про нову версію і потім встановити. В іншому випадку просто завантаж нову версію та встанови її на стару.

  66. Kosmovski Каже:

    А чому немає сторінки з плагінами до лисиці? Я чув їх є багато, можливо їх також треба перекласти.

  67. tim Каже:

    Ну так є ж! Зверху, з іконкою, «Додатки» називається.

Лишіть коментар: