This version of the page http://pravda.lutsk.ua/?p=2689 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-23. The original page over time could change.
Волинська правда » Волинську «Свободу» обурює швидкість реакції влади на катастрофу

ВІП-новини
Версія для друку

Волинську «Свободу» обурює швидкість реакції влади на катастрофу

Про це йдеться у заяві Волинської обласної організації ВО «Свобода» щодо наслідків для жителів Волині техногенної аварії біля села Ожидів, яка щойно надійшла на адресу сайту. Подаємо її дослівно.

16 липня 2007 року близько 17-ї години біля села Ожидів Львівської області відбулася техногенна аварія, яка супроводжувалась викидами фосфору та його сполук в атмосферу.

За повідомленнями жителів міста Берестечка, в цей же день близько 22-ї години ними було помічено туман зі специфічним запахом. Волинську обласну організацію ВО «Свобода» обурює швидкість реакції влади Волинської області на таку надзвичайну подію, яка може вплинути на здоров’я тисяч волинян. Позачергове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій під головуванням Володимира Бондара відбулося лише після обіду 17 липня.

Попри запевнення облдержадміністрації про те, що у Горохівському районі припинено жнива до виявлення вмісту шкідливих речовин у зернових, фактично у районі міста Берестечка, де було зафіксовано хмару, збір зернових активно продовжується.

Також місцеве населення продовжує випас худоби на пасовищах і купається у водоймах.

Ми бачимо, що влада практично нічого не робить для виконання навіть власних розпоряджень.

Дуже низьким є рівень роботи чиновників з інформування волинян щодо цієї надзвичайної ситуації. Вони дізнаються про ці події переважно із загальноукраїнських радіо- та телеканалів, а не від місцевих і обласних органів влади. А це створює реальну загрозу життю жителів Волинської області.

Крім того, не винятком є і факт поширення небезпечних речовин за допомогою повітряних мас і річок у інші адміністративні одиниці Волині. Адже річка Стир протікає на порівняно близькій відстані від епіцентру аварії.

Фактична бездіяльність волинської влади сприяє активному поширенню панічних настроїв серед волинян, що може спричинити небезпечні наслідки.

З огляду на вищезазначене вимагаємо:

Утворити експертну групу, яка може реально оцінити ситуацію, що склалась. До неї мають увійти компетентні науковці, медики та представники СЕС.

Представникам правоохоронних органів унеможливити збір потенційно забрудненого збіжжя. Проконтролювати якість зерна, що надходить на переробку у Волинській області.

Постійно інформувати населення щодо наслідків для Волині техногенної аварії біля села Ожидів. Розробити і розповсюдити спеціальні інформаційні матеріали для запобігання можливим негативним наслідкам.

Посилити контроль за якістю питної води, особливо тієї, яка потрапляє у водогони з річки Стир.

Створити мобільні групи медиків, які будуть обстежувати жителів тих населених пунктів, де спостерігалася отруйна хмара.

Посилити контроль над дотриманням санітарних правил та норм щодо сільськогосподарської продукції на ринках і в торгівельній мережі області.

Категорії: Надзвичайне

Коментарі (2) »

  1. Терен

    “Свобода” молодці! Мочіть Бондара! Може хоть тоді за людей почне думати, а не лише за результат “Нашої України” на виборах. Свобода понад усе!

  2. rangel

    Хех, пене в ВОДА дуже шкодують, що не можуть зараз вилетіти до Лондона на “термінові консультації” з міністром Шуфричем.

Підписатися на RSS для коментарів до цієї статті.

Коментувати

Китайский
гороскоп
Японский
гороскоп
Гороскоп
древних Майа
Гороскоп
друидов
Зороастрийский
гороскоп
Гадание таро
Сонник
Толкование
имён
Книга
перемен
Гадание
по руке