This version of the page http://pravda.lutsk.ua/?cat=7 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-23. The original page over time could change.
Волинська правда » Бомонд

ВІП-новини
Версія для друку

Путівник «У Луцькому замку» видали чотирма мовами

В обласному центрі Волині презентували книгу-путівник «У Луцькому замку», у якій довідковий матеріал поданий 4-ма мовами. Про це повідомляє 22 серпня інтернет-видання «Волинська правда».

Книга вийшла тиражем у 3000 примірників. Їх планують поширити бібліотеками та школами області. Автором є відомий журналіст Феодосій Мандзюк. Окрім нього вагомий внесок для створення книги зробила співробітник історико-культурного заповідника «Старе місто». Валентина Окуневич, яка надавала багато документальних матеріалів.

Хоча книга вийшла нещодавно, автора просять вже розпочинати нову працю. Мер Луцька Богдан Шиба висловив прохання не зупинятися на досягнутому, а прославляти наше місто й надалі.

Путівник є цікавий ще й тим, що це сімейний проект. Робити книгу пану Мандзюку допомагали два сини: Денис, який працює журналістом та Максим - студент Львівського політехнічного університету. Зокрема, світлини для путівника робив молодший син Максим, хоча мистецтву фотографувати хлопця ніхто не вчив.

У путівнику показані будівлі старого міста та коротко описана їхня історія, українською, російською, польською та англійською мовами.

Категорії: Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Мер Луцька привітав учасників визвольного руху з Днем Незалежності

Луцький міський голова Богдан Шиба урочисто привітав учасників визвольного руху на Волині і вручив їм вітальні адреси до Дня Незалежності, – інформує 21 cерпня інтернет-видання «Волинська правда».

Виступаючи перед ветеранами, мер Луцька навів паралелі між сучасним та минулим нашої держави. «На жаль, і через 20 років ми зустрічаємося з тими самими проблемами. Маємо і чвари серед націонал-демократів, і ту ж саму «п’яту колону»… Однак потрібно продовжувати боротьбу за спільну ідею, за Україну», – переконаний Луцький міський голова.

Після вручення подяк гостей запросили до святкового столу.

Категорії: Політика, Соціум, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Переможці конкурсу «Любіть Україну» отримали вітання Президента

21 серпня голова Волинської ОДА Микола Романюк вручив редакторам ЗМІ – переможцям ІІ етапу обласного журналістського конкурсу «Любіть Україну» дипломи облдержадміністрації та грошові премії. Окрім цього він передав кожному з них вітання Президента України, - повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».

У номінації «Обласні газети і телерадіоорганізації» першу премію в сумі 1000 гривень отримали колективи ВОДТРК і газети «Волинь-нова». Другу, в сумі 600 гривень – газети «Вісник і К» та «Волинська газета». Третю, в сумі 500 гривень, – газета «Сім’я і Дім» та ТРК «Аверс».

В номінації «Міські, міськрайонні, районні газети і редакції радіомовлення» першими преміями були нагороджені Ковельська міськрайонна газета «Вісті Ковельщини», другою – Ківерцівська районна газета «Вільним шляхом», а третіми – Володимир-Волинська міськрайонна газета «Слово правди», рожищенська районна газета «Наш край» і Луцька районна газета «Слава праці».

Дипломи і премії у розмірі 220 гривень отримали і учасники конкурсу – колективи Іваничівської районної газети «Колос», Любомльської міськрайонної газети «Наше життя», Нововолинської міської газети «Наше місто», Маневицької районної газети «Нова доба» та Старовижівської районної газети «Сільські новини».

Категорії: Соціум, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Шестеро лучанок удостояться почесного звання «Мати-героїня»

Луцька влада з нагоди відзначення 17-ї річниці Незалежності України подала клопотання про присвоєння шістьом мешканкам Луцька почесного звання «Мати-героїня». Про це 21 серпня інтернет-видання «Волинську правду» повідомляє прес-служба міського голови.

Таким чином, до списку претенденток потрапили: Людмила Бондаренко та Тетяна Рузак, які народили та виховують по 7 дітей, Любов Зуб, у якої 9 дітей, в Галини Костюк - 5 дітей, в Марфи Мельник - 6 дітей, в Лілії Остапенко також 6 дітей;

Місцеві чиновники подбали, аби за вагомий внесок у справу виховання дітей, підвищення авторитету української родини та самовіддану материнську працю лучанок рекомендували для відзначення почесним званням «Мати-героїня».

Відповідні документи про представлення до нагороди буде направлено Волинській обласній державній адміністрації для подальшого вирішення питання на загальнодержавному рівні.

Категорії: Політика, Соціум, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Губернатор Волині - орденоносець

Очільника Волинської облдержадміністрації Миколу Романюка 20 серпня Указом Президента України Віктора Ющенка нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Про це повідомили «Волинську правду» 21 серпня у прес-центрі голови ОДА.

Таку почесну нагороду пан Романюк отримав за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та з нагоди 17-ї річниці Незалежності України.

Категорії: Політика, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

До Луцька приїдуть Zоряна і Майя

23 серпня з нагоди Дня міста у луцькому парку імені Лесі Українки відбудеться концерт популярних виконавиць Zоряни і Майї, а також інших молодіжних гуртів. Про це 21 серпня повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».

Концерт розпочнеться о 19.00 на сцені при вході до парку. Цікавою особливістю стилю львівських співачок Zоряни і Майї є те, що музичні композиції, характерні для сучасної естради, вони переплітають з елементами фольку.

Категорії: Бомонд, Дозвілля
Персона
Версія для друку

Богдан Шиба: Щоб Україна стала сильною, треба зробити сильним кожне її місто

Ми зустрілися з Луцьким міським головою Богданом Шибою напередодні Дня міста. Але передсвяткове інтерв’ю в силу певних обставин довелося розпочинати з буденних питань… (читати далі…)

Категорії: Політика, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

«Тартак» та «Океан Ельзи» і Ко співатимуть на кордоні

Європейські дні добросусідства «Кордон-803» пройдуть 30 серпня у селах Угринові і Долгобичів поблизу смт. Сокаль Львівської області біля польського кордону. До програми дійства входять і виступи відомих музичних гуртів. Про це повідомляє 20 серпня інтернет-видання «Волинська правда».

Організатором акції є Академія української молоді. Виступатимуть, зокрема, такі гурти як «Океан Ельзи», «Тартак», «Kayah», «БумБокс» та «T.Love.» Згідно програми заходу християни різних конфесій проведуть екуменічну молитву. Всі бажаючі зможуть поселитись у наметовому містечку «Єврореспубліка». Передбачені також різноманітні заходи для дітей та молоді і «Транскордонний ярмарок».

Акція проходить за сприяння Державної прикордонної служби України, Львівської і Волинської ОДА, Сокальської РДА та Українського Католицького університету.

До слова, усі хто хоче взяти участь у Європейських днях добросусідства слід не забути із собою паспорти.

Категорії: Бомонд, Дозвілля
ВІП-новини
Версія для друку

Ізраїльтяни подарували митрополиту Нифонту сувенір із Єрусалиму

У вівторок, в день Преображення Господнього, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт разом з кліриками єпархії та студентами Волинської Духовної семінарії біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька зустрічав учасників фестивалю. Кожному колективу владика дарував коровай та букет квітів. Гурт з Ізраїлю подарував митрополиту Ніфонту сувенір з Єрусалиму. Про це «Волинську правду» повідомили 20 серпня у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

У вітальному слові владика побажав усім учасникам у цей святковий день здоров’я та бадьорого настрою. «Мені приємно сьогодні в нашому древньому місті вітати учасників цього дійства. Хай Боже благословіння завжди буде з вами», - зауважив владика.

Категорії: Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Волинський губернатор привітав учасників «Поліського літа»

Голова облдержадміністрації Микола Романюк взяв участь у відкритті фестивалю «Поліське літо з фольклором», - про це «Волинську правду» повідомили у прес-службі голови ОДА.

З 18 по 25 серпня лучани прийматимуть Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором». У рамках заходу візьмуть участь творчі колективи з України, Ізраїлю, Кіпру, Канади, Мартініки, Мексики, Польщі, Чехії. Україну представлятимуть фольклорні гурти «Калинонька» та «Горлиця» з Чернігівщини. А волинські колективи «Червона калина», «Барвінок», «Радість», «Волиняночка» та «Волинянка» навчатимуть українського танцю іноземців

Дійства відбудуться в обламуздрамтеатрі, парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, народному Домі «Просвіта», на території Луцького замку, стадіоні «Авангард», Свято-Троїцькому кафедральному соборі та костелі Святих Петра і Павла.

Окрім того, головними вулицями міста пройдуть паради, відбудуться концерти на відкритих майданчиках, міжнародний ярмарок майстрів народної творчості та міжнародні вечори дружби.

Довідка «ВП»:

З 1994 році у Луцьку було започатковано Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», який проходить під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF), що діє при ЮНЕСКО. Його організаційний і мистецький рівень був високо оцінений міжнародними експертами з питань проведення фестивалів. Саме завдяки «Поліському літу» Україна у 1996 році на засіданні Генеральної Асамблеї CIOFF була прийнята 69-м повноправним членом цієї організації. Створено Українську Національну Секцію CIOFF, офіс якої знаходиться у м. Луцьку.

За 10 років у фестивалі взяли участь понад 5910 колективів.

Категорії: Бомонд, Дозвілля
ВІП-новини
Версія для друку

15 «тоталітарних» луцьких вулиць перейменують до кінця року?

На наступне засідання творчої комісії з перейменуванню вулиць міста Луцька винесуть питання про зміну назв 15-ти вулиць, даних на честь радянських чільників – Кірова, Куйбишева, Фрунзе та інших. Про це на засіданні прес-клубу реформ повідомив директор департаменту інформаційної політики Луцької міської ради Олександр Пирожик, – інформує 19 серпня інтернет-видання «Волинська правда».

«Тобто, перейменування 11-ти вулиць, яке очікується на найближчій сесії міськради, - це лише початок», – сказав Олександр Пирожик. Він також запропонував і журналістам вносити свої пропозиції щодо того, які назви вулиць вони хотіли б бачити у Луцьку.

Категорії: Політика, Соціум, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

Учасники «Поліського літа з фольклором» привітали і обдарували мера

Міський голова Богдан Шиба привітав у Луцькраді іноземних учасників фесту «Поліське літо з фольклором», гості відповіли взаємністю і обдарували мера сувенірами. Про це повідомляє 19 серпня інтернет-видання «Волинська правда».

Як зауважили іноземні учасники, які у Луцьку вже не вперше, що вдячні очільнику міста за теплий прийом. А ніжинські гості навіть заявили: «На цьому фестивалі мистецтво об’єднає східну та західну Україну». І наголосили на символічності події, адже фестиваль розпочнеться саме на Спаса.

У «Поліському літі з фольклором» візьме участь понад 400 українців. Індії, як розповіли організатори, цьогоріч на фестивалі не буде. Чому учасники з «гарячої» країни не приїдуть, не пояснили.

Категорії: Бомонд, Дозвілля
ВІП-новини
Версія для друку

Афонські монахи подарували волинянам образ Божої Матері

Хресний хід із образом Божої Матері «Отрада і Утешение», присвячений 1020 річниці Хрещення Руси почнеться у Луцьку 24 серпня і завершиться 1 вересня в Михнівському Свято-Стрітенському жіночому монастирі УПЦ. Сам образ написаний на Афоні спеціально для Волинської єпархії УПЦ. Про це 19 серпня «Волинську правду» повідомила прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Хресний хід розпочнеться від Свято-Покровського кафедрального храму УПЦ міста Луцька. У селах, що знаходяться на маршруті хресного ходу, відправлятимуться молебні і всенічні бдіння. До Михнівського монастиря учасники процесії планують прибути ввечері 31 серпня, де буде відслужена всенічна, а вранці 1 вересня – урочиста літургія і молебень архієрейським чином.

Хресний хід розпочнеться від Свято-Покровського кафедрального храму УПЦ міста Луцька. У селах, що знаходяться на маршруті хресного ходу, відправлятимуться молебні і всенічні бдіння. До Михнівського монастиря учасники процесії планують прибути ввечері 31 серпня, де буде відслужена всенічна, а вранці 1 вересня – урочиста літургія і молебень архієрейським чином.

Довідка «ВП» :

Гора Афон на Халкідському півострові у Греції вже більше як 1500 років є своєрідним центром православного чернецтва. Там знаходяться монастирі усіх помісних православних церков.

Категорії: Соціум, Бомонд
Аналітика
Версія для друку

Цитатник – у нотатник. Відлуння минулого тижня

«ВП» пропонує озирнутися в зовсім недавнє минуле, аби спробувати побачити обриси майбутнього. Чи вдасться нам уникнути чергового краху державності? Як Україна протистояла б агресорові? Чому Віктрові Ющенку потрібні відразу три булави ? Яким чином «приїжджає Лужков і нявкає», а ми «перестаємо бути людьми»? Як жителя Нововолинська зцілила з’ява образу Ісуса Христа? Хто вважає, що цьогорічний парад у Києві – виклик людському горю? Інформація для роздумів щодо цих та інших запитань – у цій добірці лаконічних заміток «ВП» на сонові минулотижневих публікацій.

(читати далі…)

Категорії: Політика, Соціум, Бомонд
ВІП-новини
Версія для друку

У Луцьку на День Незалежності вірші Шевченка звучатимуть різними мовами світу

На свято Незалежності вірші відомого українського письменника Тараса Григоровича Шевченка декламуватимуть багатьма мовами. Про це повідомляє 18 серпня інтернет-видання «Волинська правда».

Заступник голови міської ради Анатолій Пархом’юк розповів, що читання організують біля пам’ятника славетного Кобзаря, який розміщений навпроти головного корпусу ВНУ. На цьому волинська «шевченкіада» не закінчиться. Опісля з Луцька до Канева випровадять учасників пішої ходи «Тарасів дороговказ».

Категорії: Соціум, Бомонд, Дозвілля
Китайский
гороскоп
Японский
гороскоп
Гороскоп
древних Майа
Гороскоп
друидов
Зороастрийский
гороскоп
Гадание таро
Сонник
Толкование
имён
Книга
перемен
Гадание
по руке