This version of the page http://pravda.lutsk.ua/?p=4965 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-22. The original page over time could change.
Волинська правда » Пленарне засідання 22-ї сесії Луцькради закінчилося демаршем

ВІП-новини
Версія для друку

Пленарне засідання 22-ї сесії Луцькради закінчилося демаршем

«Демаршем» назвав Луцький міський голова Богдан Шиба поведінку частини депутатів під час продовження пленарного засідання міської ради 29 грудня. Через відсутність кворуму, яку показувала електронна таблиця, та невдале поіменне голосування по одному із земельних питань (рішення не було прийняте, причому частина депутатів просто не голосували) сесійне засідання Богдан Шиба змушений був перенести на 4 січня, – повідомив кореспондент «Волинської правди».

Непорозуміння почалися з пропозиції депутата від БЮТ Олександра Пилиповича перенести засідання на наступний тиждень. «Сесія скликається міським головою. І згідно з законом про статус депутата, він зобов’язаний брати участь у сесії. Працюємо… Хай прокурор опротестовує моє рішення», – відповів на це Богдан Шиба.

Втім, пропозиція депутата Пилиповича прозвучала ще декілька разів. Після голосування щодо змін до бюджету 2007-го року із 31-го депутата в сесійній залі залишилось близько 24-х обранців. І це при тому, що загалом у залі були відсутні 14 депутатів із 45-и обранців міської громади, в тому числі значна частина бютівців.

Щойно депутати приступили до розгляду земельного питання під номером 61, як на електронному табло з’явилося повідомлення: «В залі – 21 депутат, сесія не правочинна». Роблячи останні спроби врятувати роботу сесії, міський голова оголосив поіменне голосування, однак цю пропозицію більшість теж не підтримала. Врешті він погодився перенести роботу на перший тиждень Нового року.

«Це демарш, сесія дійсно неправочинна», – зі спартанською витримкою виголосив очільник міста. «Нас 26, если посчитать по головам», – заперечила депутат від Партії регіонів Світлана Бахолдіна. «Кворум є, нас 24. Голосуємо поіменно», – виголосив міський голова. Утім, рішення знову не пройшло, частина обранців не голосувала. «Це – теж позиція… що ж, переносимо Богдан Шибаміський голова.

«Я буду ставити питання про відповідальність депутатів. Олинській правді» Богдан Шиба, який, до речі, є членом ВО «Батьківщина». «Депутати виконали завдання, яке ставилося перед ними, а це – безперебійна робота міської ради, – проголосували бюджет. А щодо земельних питань, то, можливо, вони не були достатньо вивчені, тому, мабуть, і було прийняте таке рішення», – додав його одно партієць, секретар ради Святослав Зелінський.

До слова, в кулуарах міської ради ходили чутки, що перенесення пленарного засідання – це рішення більшості членів фракції БЮТ. Утім, коментувати таку інформацію жоден із депутатів-бютівців не став. Лідер фракції Юрій Корольчук, до речі, на засіданні був відсутній.

Категорії: Політика, Соціум, Надзвичайне

Коментарі (3) »

  1. ar

    Ну, от і все!

  2. piar-menedger

    А таки все, рідна партія здала міського голову, свого однопартійця і послала (не скажу куди)!!!

  3. Дід Мороз

    Свято наближається, свято наближається…

Підписатися на RSS для коментарів до цієї статті.

Коментувати

Китайский
гороскоп
Японский
гороскоп
Гороскоп
древних Майа
Гороскоп
друидов
Зороастрийский
гороскоп
Гадание таро
Сонник
Толкование
имён
Книга
перемен
Гадание
по руке