This version of the page http://mts.com.ua/ukr/goodok.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-20. The original page over time could change.
Абонентам - «GOOD'OK» - це…
/ Послуги /Розважайся / «GOOD'OK» - це…
Спілкуйся
Розважайся
MUZon Мелодії, Картинки, Розваги MTC Інформ – 123 Музичний центр – 444 Кумедний секретар – 608 Голосові розваги – 200
«GOOD'OK» - це…
Online TV WAP-портал МТС WAP-буфер Мій WAP-Сайт MTC Chat МТС Info Послуги партнерів Живий Журнал Мобільний портал
Управляй рахунком
Інтернет
Зручний зв’язок

«GOOD'OK» - це…

За допомогою послуги «GOOD’OK» Ви зможете вибирати і встановлювати мелодії або фрази, які програватимуться замість звичних монотонних сигналів під час виклику абонента. Той, хто подзвонить Вам, почує в трубці ту мелодію, яку Ви захочете!
 
До вашої уваги на веб-сайті GOOD’OK – http://goodok.mts.com.ua тисячі улюблених мелодій, веселих жартів, фрагментів з кінофільмів і мультфільмів, голоси відомих політиків й артистів.
 
Послуга GOOD’OK максимально зручна і проста: для використання підходить будь-яка модель мобільного телефону без додаткових настройок. Скористатися послугою GOOD’OK можуть всі абоненти МТС. Для цього необхідно подзвонити на номер 700 або відправити код бажаної мелодії в тексті SMS на номер 700.
 
Користувач послуги GOOD’OK може встановити наступні правила програвання мелодії або звукового ефекту:
  • на всіх або тільки на одного абонента;
  • на групу друзів або колег;
  • на певний день;
  • на певний час дня або ночі.
 
Для установки наведених вище правил, Вам необхідно скористатися підказками голосового меню, подзвонивши на номер 700 або внести зміни на веб-сайті послуги http://goodok.mts.com.ua, увійшовши до «Особистого альбому».
 

Як підключити послугу

Активація послуги «GOOD’OK» безкоштовна і відбувається автоматично після першого замовлення мелодії абонентом.
 
Замовити мелодію Ви можете, подзвонивши на короткий номер 700 (дзвінок можливий тільки при знаходження в мережі МТС) або відправивши код бажаної мелодії в тексті SMS на номер 700.
 
Замовивши першу мелодію, Ви автоматично активуєте послугу GOOD’OK.
 
Також перша замовлена мелодія у Вашому “Особистому альбомі” автоматично встановлюється для програвання при всіх вхідних викликах.
 
Після покупки мелодії ви можете нею користуватися і встановити замість сигналів при виклику абонента протягом терміну, що дорівнює 30* дням.
 
По закінченню терміну використання мелодії (30 днів), підписка на мелодію продовжується автоматично, про що прийде відповідне SMS повідомлення. Абонент може відмовитися від продовження мелодії і замовити нову мелодію на подальший період.
 
 
Відмовитися від встановленої мелодії, Ви можете, подзвонивши на голосовий номер 700 і вибравши відповідну команду.
 
При установці мелодії послуги GOOD’OK абонентові надходить SMS з паролем доступу до «Особистого альбому» для управління послугою GOOD’OK на інтернет-сайті GOOD’OK(http://goodok.mts.com.ua)
 

Тарифи

В залежності від тарифу, що встановлений для мелодії GOOD’OK, вартість замовлення мелодії складає один з наступних тарифів: 5 грн., 7 грн., або 9 грн.
 
Детальну інформацію про тарифи ви можете отримати на веб-сайті http://goodok.mts.com.ua у розділі “Каталог мелодій”.
 
Термін дії мелодії – 30 днів.
 
Вартість дзвінка на номер 700: перша хвилина дзвінка – не тарифікується, друга хвилина та наступні тарифікуються – 0,05 грн./хв. Всі ціни вказані з ПДВ, без ПФ.
 
Відправка SMS на номер 700 – не тарифікується.
 
Послуга має ряд особливостей:
 
Абонентові, що здійснює виклик, буде програно мелодію тільки за умови, якщо абонент, що викликається, доступний і вільний.
 
Програвання мелодії виконується завжди в стані перед відповіддю, тобто за програвання мелодії плата не нараховується. Відповідно до існуючих стандартів тарифікація виконується тільки після відповіді абонента, що викликається.
 
Якщо абонент (передплатник послуги) зайнятий або недоступний, послуга не надається: відбувається звичайне обслуговування виклику і абонент, що дзвонить, почує стандартні сигнали, що свідчать про стан абонента (гудки «зайнято», або фраза автоінформатора, що свідчить про недоступність абонента).
 
Послуга гарантовано надається тільки при дзвінках абонентів в мережі МТС.
 
* Оператор має право встановлювати інший термін використання мелодій, повідомивши про це абонентів.