This version of the page http://www.letrodectus.te.ua/zrobysama/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-20. The original page over time could change.
Зроби Сам(А)

Спогади у склянці

Пам’ятаєте кораблики у пляшках? Справжні витвори мистецтва! Вони завжди причаровували мене своєю таємничістю та оригінальністю.

За таким принципом можна організувати спогади про цього річну відпустку. Я зажди повертаюся із подорожей із цікавими сувенірами, відкритками та різноманітними дрібничками - квитками, перепустками, маленькими статуетками, карточками і т.д. І щоб не ховати їх далеко у комод, де їх ніхто не зможе побачити пропоную організувати їх у скянці (або ж банці з під варення), або ж широків банко-подібній вазі.

На дно можна насипати кольорового каміння, або ж навіть ароматизовану сіль для ванни.

Читай далі »

{0}

Саморобні упаковки для солодощів та десертів

Думаю нікому не нова ситуація пакування шматка святкового торту для гостей “з собою”. І зазвичай упокавкою служить шматок паперу (в кращому випадку серветка) та полієтиленовий кульок. Ніякої естетики, краси чи романтики.

Тому я вирішила опублікувати зразки упаковок, які можна запросто зробити вдома маючи всього лиш принтер, картон, клей та кольорові стрічки.

Маленька упаковка для тістечок

(упаковуємо по-штучно якщо тістечка об’ємні, або складаємо по пару штук одне на одне якщо плоскі) - знайдено на wedlog.zzilch.com.

Упаковки на фото мають розміри 7х7см. При друці - розміри можна збільшувати чи зменшувати за бажанням.

Читай далі »

{0}

Що можна зробити із використаними трубочками для напоїв?

Із таким запитанням я отримала листа від Лєни, однієї із читачів Зроби Сам(А). Мені надзвичайно приємно, що мене не тільки читають але і пишуть із запитаннями. До речі, якщо у тебе є запитання по тематиці цього блогу - пиши, я буду рада тобі допомогти .

Сьогоднішній пост - це відповідь на лист із перекладом знайдених статей. Більш менш корисних ідей виявилося не так і багато:

1. Для дітей: фруктова чи овочева гусінь на трубочці, як щось на зразок виноградного шашлику. Тут усе зрозуміло - населяєш круглі шматочки овочів на трубочку (чергуючи між собою, для прикладу, огірок та помідор) і маєш

Читай далі »

{0}

Саморобні іграшки для котів

У тебе вдома є грайливий кіт, який бігає за кожною пір’їнкою як за мишкою?

Тоді чому б не пошити для нього спеціальні персональні “котячі” іграшки .

Сайт CrafterShock безкоштовно роздає викрійки іграшок для котиків.

Завантажити викрійки (рибка, мишка та кісточка від рибки) можна у pdf форматі прямо з їхнього сайту.

Теги: викрійка

{0}

Мавпа із шкарпетки

Цей туторіал я знайшла на сайті web-goddess.org і не змогла обійти його стороною. Тому з дозволу Крістін викладаю переклад інструкцій. Сподіваюся, тобі сподобається робити цю мавпочку, а малюку - гратися нею .

Матеріали: пара шкарпеток (смугастих або однотонних), швейна машинка, ґудзики (2 шт. для очей), лінійка, ручка чи маркер, ножиці, синтипон або вата, голка та нитки.

Читай далі »

Теги: м'яка іграшка

{0}

Конверти із візерунками

Зробити ось такі от незвичайні конверти зовсім легко. Прикрашають їх не малюнки, не аплікації, а звичайні дірочки.

Це переклад інструкції від Марти Стюард - Envelope Sachets.

Зовсім просто, хіба не так?

1. Роздрукуй зразок (у pdf форматі) або намалюй свій власний. Наклади малюнок на конверт.

2. Тоненькою голкою акуратно проколюй дірочки на одинаковій відстані одна від одної, поки весь малюнок не буде виколотий на конверті. В середину конверту встав ще один листок паперу, щоб не пошкодити задню стінку.

Читай далі »

{5}

Туторіал: троянди із тканини

Такі троянди можна використати як прикрасу на сумці, сукні чи оздобити ними шарф.

Туторіал у pdf форматі можна завантажити тут, а почитати оригінальний пост автора тут.

I’ve been putting them on everything.  Bags, hair, pencils.  You name it!  They’re really easy and the tutorial is straight from my pattern so you can see how they are written.

П.С. У мене такими трояндами була прикрашена сумочка на випускному у школі - виглядало шикарно .

Теги: троянди

{3}

Саморобні карти скарбів

Як на мене - це дуже цікавий сімейний проект, адже дітям цікаво не лише робити карту, але і справді шукати захований скарб!

Частковий переклаз із unplugyourkids. Фото зліва - nicora. Всі інші фото з сайту www.unplugyourkids.com.

Для початку необхідно вигадати схованку для майбутнього скарбу, продумати деталі (кількість кроків до “Старого дуба” і т.д.) та власне підібрати оригінальний скарб.

Матеріали:

розчинна кава чи чай; перманентний маркер; папір; паперові рушники; духовка та глибоке дечко.

Читай далі »

Теги: карта скарбів

{1}