This version of the page http://my.ukrweb.info/en/node/95 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-19. The original page over time could change.
Corel Draw - ознайомлення з макетом та знаходження помилок | my.ukrweb.info УКРВЕБ ІТ веблог

Corel Draw - ознайомлення з макетом та знаходження помилок

Ще одним форматом, про який я хочу згадати є cdr - Corel Draw документ. Як розпізнати в ньому помилки та уникнути проблем - розповідається в статті.

Ще доним форматом, про який я хочу згадати є cdr - Corel Draw документ

Я вже згадував даний продукт в попередніх статтях, тому одразу наведу список проблем, з якими доводилось зустрічатись:

  • Шрифти.
Програма має доволі сильну непереносимість файлів між робочими станціями. Бували випадка, коли один і той же файл шрифта відображався на різних комп'ютерах по різному, без жодних закономірностей, тому всі рекомендують робити конвертування текстових об'єктів в криві.

*******************************

По цій самій причині вбудовування шрифтів в документ не завжди працює коректно, тому існує єдине вирішення даної проблеми - переведення в криві.

  • Прозорості.
Дана технологія реалізована в корелі власним, унікальним методом, а тому перенести її в постскрипт буде нелегко. Складні випадки вирішуються конвертацією в растрові зображення

*******************************

По суті своїй - переведення в растр - це мабуть найуніверсальніша методика вирішення проблем всередині макету корель. При умові, якщо така якість задовільнить замовника.

  • Лінії обводок - stroke
Товщина лінії - слабинка корель ще мабуть з 11 версії. Особливо це проявлялось на етапі Publish to PDF - іноді вилазили оверпрінти з обводки під заливкою, іноді товщина лінії непередбачувано змінювалась.

********************************

Вирішення "глюків" - цілком індивідуально. Найчастіше допомагає сепарований постскрипт.

  • Пантони та їхні розтяжки
Ух. Це мабуть той випадок, коли неминути переробки макету. При розтяжках від пантона1 до пантона2 посередині буде тріада. Не кажу вже про оверпрінти над цими розтяжками, або навіть прозорості.

Взагалі технологічне рішення зробити пантонну розтяжку - це некомпетентність дизайнера, бо пантон по суті своїй - це необхідність передачі певної суміші кольорів одним - 100%-ним кольором - пантоном. І використання розтяжки - це вже помилка. Не дивно, чому корель не обробляє правильно такі варіанти.

Як обробляти такі файли?

Ну іноді допомагає Publish to pdf, не допомагає - export to eps, іноді спасало збереження в 10 версію корель та відкривання її Ілюстратором. Одним словом - "танці з бубном". Якщо хтось знає більш розумні рішення - пишіть в коментарях, буду радий почути.

  • Оверпрінти
Не виставлені вручну оверпрінти чорного не завжди виставляються опцією "Always overprint black" на етапі спуску постскрипта. Крім того існує  також дизайнерська проблема виставленого оверпрінта білого, особливо, якщо текст набирався чорним кольором, а потім йому переназначили білий. Благо - в 13-ій версії корель з'явилась можливість перегляду на екрані в режимі overprint preview, що в деяких випадках спасало.

**************************

Загалом, проблема оверпрінта мабуть є загальною для всіх користувачів та програм, тому назвати її чисто проблемою кореля - буде помилково.

  • DCS eps
Недосяжна технологія для корель. Файли втягуються в документ без повідомлень про помилки, але отримати зображення високої роздільної здатності з такого документа майже нереально.

Аналіз документа, який відкриваєте в корелі досить простий, але головні проблеми все-ж можна там побачити.

Після відкривання документа програма відображає список шрифтів, які відсутні у Вашій системі і пропонує їх замінити на один з можливих.

Одразу попереджую - в 90% випадків шрифти не підійдуть + корель відобразить Вам лише частину шрифтів - інші він підставить автоматично із непередбачуваним результатом!

На наступному фото я видобразив Object Manager та екран меню Document Info, на яких можна із 99% імовірністю побачити всі об'єкти в Вашому документі. Як видно - не всі шрифти корель відобразив на екрані втрачених шрифтів?!!!

Також тут можна побачити статистику по RGB<->CMYK об'єктам та стилям


Перелік сепарацій (окремих кольорів) можна побачити лише на закладці Separation діалогу Printі то у Випадку, якщо проінстальована PPD підтримує такий режим

 

Буду рекомендувати Вам в будь-якому випадку перевіряти PDF, згенерований після Corel Draw, через неприємну статистику збоїв даної програми.

Trackback URL for this post:

http://my.ukrweb.info/en/trackback/95
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
 
  • Every instance heading tags will be modified to include an id attribute for anchor linking.
  • Every instance of "<!--tableofcontents-->" in the input text will be replaced with a collapsible mediawiki-style table of contents. Accepts options for title, list style, minimum heading level, and maximum heading level as follows: <!--tableofcontents list: ol; title: Table of Contents; minlevel: 1; maxlevel: 3;-->. All arguments are optional and defaults are shown.
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Languages

  • Ukrainian
  • Русский
  • English

Recent comments

  • Для офісних потреб субноута
    podarok
  • Я собі субноут планую
    romand (not verified)
  • BackUPS CS 650 та  Smart-UPS
    podarok
  • заглянув на мої записи, таки
    jin (not verified)
  • перевага серверної кімнати у
    jin (not verified)
  • Ну від того, що легкий і
    podarok
  • легкий і зручний ноут коштує
    jin (not verified)
  • Ноутбуки MSI
    podarok
  • ні! не автоматом і про який
    podarok