This version of the page http://20minut.ua/news/125130 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-19. The original page over time could change.
За три з половиною гектари землі селянам пропонують тонну пшениці
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

За три з половиною гектари землі селянам пропонують тонну пшениці

A A A
Размер шрифта:
Рейдерською атакою на СТОВ „Україна” називають у Тростянці дії київського ЗАТ „Зернопродукт”. Його директор Микола Кучер запропонував пайовикам господарства передати свої земельні паї в оренду „Зернопродукту”. Одразу обіцяли по мішку цукру


- Приїхали з Києва на п’яти машинах, пішли по хатах агітувати, адреси в них уже були

Про те, як це відбувалося і що з того вийшло, „RIA” розповіли представники обох сторін - заступник керівника СТОВ „Україна” Яків Коваленко і директор ЗАТ „Зернопродукт” Микола Кучер.

- Приїхали на п’яти машинах, у них уже були адреси наших пайовиків, - каже Яків Коваленко. – Пішли по хатах агітувати. А наступного дня зібрали збори у будинку культури. Люди допитувалися в директора ЗАТ „Зернопродукт”, яка їм вигода від того, що перейдуть до них. Той казав, що буде платити більше. Але ж ми теж не тримаємо людей на голодній пайці. Хоч торік був неврожай, все одно з людьми розрахувалися. Віддали все, що обіцяли. Вийшло по два з половиною відсотки вартості паю. Цього року види на врожай набагато кращі. Буде хліб - заплатимо більше. Розмір оплати може збільшитися і до трьох із половиною процентів від вартості паю.

Перед жнивами ця колотнеча нікому не потрібна. У нас є свій керівник, він уже 16 років очолює господарство. А йому кажуть: віддай колгосп, як це так?

Наступного дня у п’яти точках гості зі столиці організували прийом заяв. Приймали їх у магазинах. Але люди у переважній більшості не погодилися на вигідніші пропозиції. Із 750 пайовиків лише 15 вирішили перейти в „Зернопродукт”, ще 15 не визначилися, вони в даний час відсутні в господарстві. Решта понесли заяви у своє господарство – СТОВ „Україна”.

- Ми одразу сказали пайовикам, що будемо платити більше, по тонні зерна за пай, стільки вони зараз не мають, - каже Микола Кучер, директор ЗАТ „Зернопродукт”. - Люди повинні мати право вибору. На те він і ринок. Нам дорікають, що прийшли в багате господарство. Але вони тільки думають, що багаті. Я працював десять років начальником управління сільського господарства – п’ять у цьому ж Тростянецькому районі і стільки ж в області – і можу авторитетно сказати, що не бачу тут ніякого багатства. Коли ми заплатимо більше тим, тоді нехай люди думають, із ким їм бути.

У нас середня зарплата в механізаторів починається з півтори тисячі гривень. Але є такі, що отримують і по п’ять, і по шість тисяч. А в селі Ківачівка Теплицького району механізатор заробив за минулий місяць дев’ять тисяч гривень. Працював на обприскуванні рослин.

Наше підприємство розширює площі земельних угідь. Ми вже орендуємо в області 70 тисяч гектарів землі. Працюємо в одинадцяти районах. І люди не нарікають. Плануємо реалізувати в області великий проект вартістю 1,2 мільярда доларів. Повторюю ще раз, нехай люди думають. Тепер також задумається і нинішнє керівництво СТОВ „Україна”. Вони ж не зможуть платити менше, ніж ми, бо тоді пайовики їх не зрозуміють. Так що, як бачите, конкуренція піде тільки на користь. Насамперед людям.

Щодо звинувачень у рейдерстві, то нехай ті, хто про це веде мову, заглянуть у словник. Може, тоді дізнаються значення цього слова і переконаються, що воно не має до даної ситуації жодного стосунку.

Ще кажуть, що Кучер позбирає паї і подасться в Київ, потім шукай його там. Наш офіс уже не в Києві, а в Ладижині, бо, повторюю, маємо в області багато планів.

Довідка

Середній розмір земельного паю в господарстві СТОВ „Україна” – 3,49 гектара.

Винница 2008-06-25 14:40:44
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
оренда  паї  пайовики  ЗАТ „Зернопродукт" 
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:54

RIA (ВІННИЦЯ)

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
11:23Рельсы, рельсы, шпалы, шпалы...
10:41Николаевские баскетболисты подарили городу праздник стритбола
10:27В Николаеве пройдет педагогическая конференция
10:04Польське консульство в Житомирі
09:15Наших спасателей поблагодарили Черновцы
19:07До Дня міста вже зібрали 50 тисяч гривень
18:48На Юности строили три этажа, а построили пять
18:27Мер і його команда проїжджують 137 тисяч гривень на рік
18:24На Привокзальной разгоняли торговцев
18:23Косяк трави в Амстердамі коштує 24 гривні
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):
18:48 На Юности строили три этажа, а построили пять
18:27 Мер і його команда проїжджують 137 тисяч гривень на рік
13:18 Об'єднання ЖЕКів по-вінницьки
15:26 Ціни у супермаркетах різняться
15:22 У Украины – уже три «золота»!
15:03 "Главное - состояние внутренней гармонии"
20:37 Хресна хода в Іосафатову долину
18:53 Абонентам «Веко» отрезали связь
12:09 Нові номери будинків будуть кольору герба Вінниці
10:45 Дощі вимили нітрати з кавунів