This version of the page http://uadrom.com/blog/romand (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-16. The original page over time could change.
romand веблог | uadrom.com

romand веблог

Знайомий діалог?

Джерело: http://www.monster-munch.com/

An anthropological introduction to YouTube

Пошук для Drupal

Модуль пошуку, що включено до модулів ядра CMF Drupal має два неприємних недоліки:

  1. відрутність морфології для української та російської мов;
  2. ресурсомісткість (тормознутість;)

Існує ряд інших відкритих проектів по реалізації full-text пошуку для веб-сайтів, які можуть бути інтегровані у фреймворк Друпал:

  • Xapian
  • Apache Solr
  • Sphinx

але системи такого рівня недоцільно використовувати для малих та середніх сайтів — достатньо Google Custom Search Engine. Як плату за такий сервіс Google буде розміщувати рекламні оголошення у результатах пошуку по вашому сайту. Але таку "несправедливість" можна подолати — достатньо замість CSE використати  далі »

Візуалізація магнітного поля

Вчені NASA візуалізували магнітні поля:

Мені, як електроенергетику за освітою, цікаво було б так подивитися на ВРУ 750 кВ.

Джерела:
cooler-online
gizmodo

CMS для сайтів-візитівок

Преамбула

До мене звернувся клінєнт із вже типовим запитанням: "Чому наш сайт не знаходиться у Google?" та пропозицією змінити це на краще. Спершу ставилося завдання розкрутити сайт — збільшити кількість клієнтів шляхом збільшення кількості відвідувачів шляхом покращення позицій у видачі пошукових систем.

Слід зазначити, що сфера діяльності компанії — запчастини до коробок передач вантажних автомобілів-траків — є вузькоспеціалізовною та не популярною для аудиторії інтернет, тому "білими" методами збільшити трафік не реально. Проте, за таких умов, кожний відвідувач, що прийшов на сайт із пошукових систем по відповідним запитам реально є потенційним клієнтом. Іншими словами — високий відсоток конвертації відвідувачів у клієнтів.

Отже, було прийняте рішення про редизайн сайта, виготовленого на CMS Joomla з 20-ма таблицями на борту та багатьма іншими, більш суттєвими, SEO недоліками.

Постало питання — на якій платформі максимально швидко, елегантно та зручно для клієнта побудувати двомовний сайт-візитку?  далі »

Googlebot навчився заповнювати форми

Crawling through HTML forms  далі »

Огляд OpenID провайдерів


ReadWriteWeb опублікував широкий огляд OpenID провайдерів.

Я вже давно користуюсь послугами безкоштовного провайдера http://www.myopenid.com/ та повністю ним задоволений, інших навіть не пробував.  далі »

Drupalcon 2008 в Угорщині

Хороша новина — другий цьогорічний Drupalcon 2008 буде проводитись 27-30 серпня у мальовничому угорському студентському містечку Сегед (Szeged), що знаходиться біля кордону з Сербією та Румунією:
 далі »

4.04 - Зі святом, колеги!

Сьогодні можна бути Not Found.  далі »

CSS Tools online

Завжди добре мати під руками необхідні для роботи зручні інструменти. Тепер, коли інтернет стає дешевий та швидкіший, щоразу зменшується потреба вебмайстру тримати та поновлювати зоопарк із різного роду програмного забезпечення для повсякденної роботи, засмічуючи реєстр і без того глючної операційної системи. Як гриби з’являються онлайнові інструменти для девелоперів (редактори, генератори, трансформатори, тошо…), значною перевагою яких є реальна кросплатформеність та доступність.

Я використовую два таких сервіса для роботи з CSS:

Typetester

http://typetester.maratz.com/

Ідеальний варіант для підбору шрифтів на сайті. Можливість наглядного порівняння трьох варіантів, генератор CSS. Рекомендую.  далі »

123наступна ›остання »

Реклама