This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=203 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-15. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  19.03.2008 13:21:19 Роман
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Пропоную для зручності пасажирів електропоїздів підвищеного комфорту (наприклад 865)наступне: 1. Перенести касу продажу квитків з пасажирського вокзалу на приміський так як вони відправляються з приміського. 2. Розділити каси на поточного продажу і попереднього так як люди відразу з метро хочуть попасти на поїзд після роботи. 3. При неможливості виконати вищезгадані пункти впровадити місячний квиток з відривним талонами тому що не кожен день є можливість встигнути на 18:47 щоб можна було скористатися на слідуючий день це ж не поїзд дальнього сполучення а приміський хоч і комфортний. З повагою!
  Відповідь: Повідомляємо, що згідно "Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України " електропоїзди підвищеного комфорту відносяться до пасажирських поїздів, продаж проїзних документів на які розпочинається за 10 діб до відправлення в будь-якій квитковій касі далекого сполучення та на кожну поїздку окремо. Ваші пропозиції щодо відкриття кас далекого сполучення на приміському вокзалі будуть розглянуті та по можливості враховані.

  19.03.2008 12:23:34 Виктор
  Інше
  Хочу обратить внимание работников УЗ на потенциально опасный объект,создающий угрозу безопасности движения.Этот объект,размещаемый в соответствии с ТУ ЦЕ-7/881 от 27.12.2002г.,на опорах контактной сети в виде сигнальных знаков "С",километровых и других знаков, находится, в большинстве случаев, в негабарите.Думаю,что это имеет место не только на Одесской ж.д.,где данное нарушение было замечено,а и на других дорогах.Расстояние от внутреннего края,обращаю внимание-внутреннего края(от которого и измеряется допустимое, в соответствии с п.3.33 ПТЭ и п.2.2.7 ЦШЭВТ0005,расстояние) вышеупомянутых знаков очень редко соответствует допустимому.Необходимо всего лишь пересмотреть конструкцию кронштейна крепления знаков на опорах к.с.И вообще более требовательней и грамотней подходить к вопросам создания тех.условий(если таковые составляются,а не игнорируется их составление).
  Відповідь: Згідно діючих нормативних документів габарит "Т" (рухомого складу) становить 1875 мм, габарит "С" (наближення споруд) становить 3100 мм, тому розміщення вищезазначених знаків на опорах контактної мережі не створює загрози для безпеки руху поїздів. На протязі 5-ти років після перенесення колійних знаків на опори контактної мережі на залізницях України не було жодного випадку коли б вони заважали руху поїздів.

  19.03.2008 12:23:00 Евгений
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Здравствуйте. Играет ли какую-то роль наличие ученического билета при покупке проездного билета на скорый поезд? Вчера в кассе мне сказали, что он не нужен. Решил уточнить. Спасибо.
  Відповідь: Шановний Євгене Євгеновичу! Згідно Постанови КМУ від 05.04.99 №541 право пільгового проїзду залізничним транспортом територією України передбачено для студентів денної форми навчання вищих навчальних закладів І - ІV рівнів актедитації та учнів професійно - технічних навчальних закладів. Підставою для видачі пільгового проїзного документу є студентський квиток або квиток учня очної форми навчання. При оформленні проїзду за повну вартість пред'явлення учнівського квитка не потрібне.

  19.03.2008 11:32:20 Виктор
  Пропозиції
  Почему члены комиссий ДН,Н и др.совершающие объезды автоматрисами и находящиеся во время проверок на путях станций или перегонах не одевают сигнальные жилеты?Это что-игнорирование вопросами ОХРАНЫ ТРУДА и БЕЗОПАСНОСТИ ДВИЖЕНИЯ или это считается ниже своего достоинства???Почему не теряют своё достоинство руководители более высокого ранга, одевающие каски,белые халаты...при посещении производственных объектов.А какой пример для подчинённых?Ведь есть уже и последователи-некоторые бригадиры и мастера пути тоже не хотят "опускаться" до ношения "желтух".Не хотелось бы получить от вас ответ навроде "...вы не назвали дату,место,фамилию...поэтому мы не можем...".Во избежания подобного называю дату-"ВСЕГДА",место-"Одесская ж.д.".
  Відповідь: Відповідно до положення про систему інформації “Людина на колії” у сигнальних жилетах повинні бути працівники, робота яких безпосередньо пов’язана з ремонтом та експлуатацією колії, контактної мережі, пристроїв СЦБ, автоблокування та рухом поїздів. Члени комісій ДН,Н які здійснюють об'їзди автомотрисами і знаходяться під час перевірок на коліях станцій та перегонах не вдягають сигнальні жилети з тієї причини, що їх робота безпосередньо не пов’язана з ремонтом та експлуатацією колії, контактної мережі, пристроїв СЦБ, автоблокування та рухом поїздів. Крім того для цієї категорії керівників “Нормами безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам залізничного транспорту України” НПАОП 5.1.11-3.01-04 видачу сигнальних жилетів не передбачено. Керівники структурних підрозділів, яким по "Нормам" видаються сигнальні жилети і які знаходяться під час перевірок та призначені керівниками робіт на коліях станцій та перегонах повинні вдягати сигнальні жилети.

  19.03.2008 11:05:32 Виктор
  Пропозиції
  Моё предложение касается улучшения безопасноти движения на охраняемых ж.д.переездах расположенных в горловинах станций.1.Принимать пассажирские поезда ,следующие с графиковой остановкой на станции, на красный сигнал светофора.2)Не закрывать переезды "ну очень заблаговременно"-за 20-30мин.доприбытия на станцию(причём не только опускающиеся шлагбаумы,а ещё и на закрываемые вручную дежурными по переезду)перед автоматрисами совершающих различные объезды комиссиями ДН,Н,которые будут ёщё и стоять на станции с проверкой. В связи со сказанным можно понять водителей стоящих у закрытого шлагбаума длительное время и проявляющих нетерпение и справедливое возмущение.Это опасно тем,что неоторые из них, предпологая или зная о причине действительно продолжительной и не всегда оправданной задержке, провоцируются на проезд закрытого переезда,что чревато последствиями в других,более оправданных,ситуациях.Думаю специалисты УЗ обязаны анализировать все происшедшие ДТП на ж.д. переездах и моделизируя различные ситуации предотвращать возможные.
  Відповідь: Приймання поїздів на станцію та відправлення здійснюється згідно з Правилами технічної експлуатації залізниць України, Інструкцією з сигналізації на залізницях України та Інструкцією з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України. Червоний вогонь на світлофорі є забороняючим сигналом. Приймання поїзда на станцію при забороняючому показанні вхідного світлофора може бути здійснене тільки у виключних випадках і у відповідності з порядком, передбаченим Інструкцією з руху поїздів і маневрової роботи. Стосовно закриття переїздів за 20-30 хвилин до прибуття поїзда на станцію просимо Вас, шановний Вікторе, повідомити, на яких станціях були зафіксовані подібні випадки. Тому що закриття переїздів, розташованих у горловинах станцій при прийманні поїздів відбувається наступним чином. На переїзді з електрошлагбаумами черговий зобов’язаний негайно закрити переїзд після подачі сповіщального сигналу при вступі поїзда на ділянку наближення до переїзду (довжина визначається розрахунком). На переїздах з автоматичною світлофорною сигналізацією при вступі поїзда на ділянку наближення автоматично включаються червоні мигаючі вогні на переїзних світлофорах та звукова сигналізація для сповіщення пішоходів, через певний час, визначений розрахунком, бруси шлагбаумів автоматично опускаються у горизонтальне положення. Згідно з Інструкцією з улаштування та експлуатації залізничних переїздів застосування сповіщальної сигналізації з електрошлагбаумами (які закриваються вручну черговими по переїзду після отримання сигналу сповіщальної сигналізації) допускається тільки у виняткових випадках. Більшість переїздів у горловинах станцій обладнано автоматичною світлофорною сигналізацією із шлагбаумами, які закриваються автоматично.

  19.03.2008 11:03:27 Леонід
  Обслуговування у приміських поїздах
  Поясніть чому вам не потрібні гроші? Ви знову підвищіли ціни щоб бидло їхало за рахунок людей які беруть квітки. 18.03.08 електричка о 20,49 Київ-Фастів контролери-ревізори зібрали з сімох молодиків, як сказали ті форму 2, і пішли збирати далі. Пора припинити на залізниці свавілля блтних.
  Відповідь: Повідомляємо, що в приміських електропоїздах працюють провідники з правом продажу проїзних документів, які проводять перевірку наявності квитків та оформляють проїзд безквитковим пасажирам з обов’язковою видачею квитка. В разі виявлення випадків порушень своїх обов"язків працівниками залізниці для детального розгляду викладених фактів просимо Вас звернутися з письмовою заявою до керівництва залізниці за адресою: вул. Лисенка, 6, м. Київ, 01034, приклавши копію квитка.

  19.03.2008 10:50:41 Артем
  Інше
  Сколько стоит билет на поезда 92Л Львов-Киев и 660Л Львов-Киев?
  Відповідь: http://uz.gov.ua/?m=services.transppl.schedulkiev&lng=uk

  19.03.2008 10:26:47 Инна
  Інше
  Здравствуйте! Сколько стоит билет на поезд Запорожье-Берлин?
  Відповідь: Шановна Інно! Станом на 19.03.2008 року вартість проїзду в причіпному вагоні сполученням Сімферополь - Берлін від ст. Запоріжжя до ст. Берлін становить 1100 грн.

  19.03.2008 10:22:39 Сергій
  Обслуговування у приміських поїздах
  17.03.2008 в 18.05 годин на Київському вокзалі мені відмовили видати безкоштовний квиток на електропоїзд з Києва до Фастова. Я інвалід 3-ї групи по здоров"ю, маю пенсійне посвідчення нового зразка, касир Яременко Ольга Яківна в грубій формі відмовила мені без пояснень, тим самим порушила п.1.4. Правил перевезення пасажирів, порушуючи Закон України про основи соціальної захищеності інвалідів ст.38-1. Прошу мені пояснити де Я не правий, будь ласка!.
  Відповідь: Повідомляємо, що пенсійне посвідчення у вигляді пластикових карт, де вид пенсії не зазначається, підтверджує право на отримання пенсії і засвідчує особу його власника при одержанні належних до виплати сум пенсії. Тому для уникнення непорозумінь в подальшому при придбанні квитка на приміські поїзди, будь-ласка, надавайте пенсійне посвідчення, де зазначений вид пенсії, або інший документ, який підтверджує право на пільгу.

  19.03.2008 10:20:37 Виктор
  Інше
  Почему бы УЗ на этом сайте не добавить категорию-"Безопасность движения и охрана труда"?Или вы считаете её неактуальной???!!!
  Відповідь: Усі звернення, що надходять через сайт аналізуються, на основі цього аналізу й виділено найбільш поширені групи (категорії) запитань. Ця робота проводиться постійно і на її основі перелік може змінюватись.
1... 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ...640