This version of the page http://www.tourism.gov.ua/publ.aspx?id=1142 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-15. The original page over time could change.
Державна служба туризму i курортiв : Події : Звіт про участь делегації України у 17-й сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) (22 – 30 листопада 2007 р., м. Картахена (Колумбія)
   
Пошук

Події

  11.12.2007   

Звіт про участь делегації України у 17-й сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) (22 – 30 листопада 2007 р., м. Картахена (Колумбія)


На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 15.11.07                 № 47078/1/1-07, на запрошення Генерального секретаря Всесвітньої туристської організації Франческо Франжіаллі від 27.07.07 № CONF/3747/2007 та з метою забезпечення Дійсного членства України у ЮНВТО делегація України під головуванням заступника Міністра культури і туризму України у зв’язках з Верховною Радою України та іншими органами державної влади М.А. Кулиняка взяла участь у 17-ї сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що відбулася 23 – 29 листопада 2007 р. у м. Картахена (Колумбія). До складу делегації також увійшли:

- Савицький Валентин Вікторович – заступник Керівника Служби Віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань;

- Грицик Микола Васильович – начальник управління туризму, готельного господарства та курортів Головного управління комунального господарства Київської міської державної адміністрації, член Ділової ради ЮНВТО;

- Федорченко Володимир Кирилович – ректор Київського університету туризму, економіки і права, член Ділової ради ЮНВТО;

- Обухівський Орест Олегович – заступник голови правління ВАТ “Готель “Дніпро”, член Ділової ради ЮНВТО;

- Зуров Андрій Борисович – заступник голови правління ВАТ “Готель “Дніпро”, член Ділової ради ЮНВТО;

- Кольвах Володимир Олександрович – перекладач.

Близько 700 учасників з 120 країн, 56 Приєднаних членів та 20 міжнародних організацій і майже 200 акредитованих журналістів взяли участь у зазначеній сесії Генеральної асамблеї ЮНВТО.

Генеральна асамблея є вищим органом ЮНВТО – головної міжнародної міжурядової організації в галузі подорожей і туризму, її засідання відбуваються кожні 2 роки відповідно до Статуту Організації; в Асамблеї традиційно беруть участь урядові делегації високого представницького рівня з країн, що є Дійсними членами ЮНВТО. З 23 грудня 2003 р. Всесвітня туристська організація має статус спеціалізованої установи Організації Об’єднаних Націй відповідно до Угоди між Організацією Об’єднаних Націй і Всесвітньою туристською організацією, затвердженої 58-ю сесією Генеральної асамблеї ООН.

З 1997 р. Україна є Дійсним членом Всесвітньої туристської організації. Дійсне членство України у ЮНВТО забезпечується Міністерством культури і туризму України та Міністерством закордонних справ України. Членами Ділової ради ЮНВТО є Головне управління комунального господарства Київської міської державної адміністрації, ВАТ “Готель “Дніпро” та Київський університет туризму, економіки і права.

 

Метою відрядження була участь у заходах в рамках 17-ї сесії Генеральної асамблеї ЮНВТО: 81-у та 82-у засіданнях Виконавчої ради ЮНВТО, 47-у засіданні Регіональної комісії ЮНВТО для Європи, семінарі “Залучення інвестицій в туризм. Можливості для бізнесу, турцентрів, інвесторів, громад”, круглому столі “Актуальні завдання та проблеми сталого туризму: подолання бідності, управління природним та культурним надбанням і зміна клімату”, інших науково-практичних заходах.

Учасники Генеральної асамблеї обговорювали також широкий спектр проблем, пов’язаних з членством в Організації та її керівних органах, виконанням загальної програми роботи Організації на період 2006-2007 рр., програмою роботи та бюджетом Організації на період 2008-2009 рр. Делегація України брала активну участь в усіх пленарних засіданнях Генеральної асамблеї ЮНВТО, плідно співпрацювала з делегатами інших країн в рамках Виконавчої та Ділової рад ЮНВТО, а також під час роботи конференцій, семінарів і круглих столів Приєднаних членів ЮНВТО.

Проведено переговори з Генеральним секретарем Всесвітньої туристської організації Ф.Франжіаллі з питань оптимізації співробітництва України з ЮНВТО, зокрема щодо розширення довготермінового партнерства, у тому числі вироблення стратегії сталого розвитку туризму як найбільш сприятливої моделі туристичної індустрії з огляду на збереження довкілля, рівноваги в навколишньому середовищі, а також численні економічні, соціальні та культурологічні ефекти.

Проведено також низку двосторонніх зустрічей з керівниками туристичної галузі Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Кіпру, Литви, Мальти, Швейцарії та інших країн щодо розбудови договірно-правової бази двостороннього співробітництва, партнерських зв’язків на міжвідомчому та підприємницькому рівнях.

Було прийнято рішення про проведення наступної 18-ї сесії Генеральної асамблеї ЮНВТО у 2009 р. у Казахстані, враховуючи принцип регіональної ротації та справедливого географічного представництва у Всесвітній туристській організації.

Під час голосування до складу Виконавчої ради ЮНВТО на період 2007 – 2011 рр. Україна надала підтримку Казахстану, Російській Федерації, Румунії та Хорватії. По результатах голосування Італію, Казахстан, Російську Федерацію і Францію було обрано до складу Виконавчої ради ЮНВТО на зазначений період.

Делегація нашої країни також підтримала Чорногорію, Таджикистан та Бруней-Даруссалам на виборах у Дійсні члени ЮНВТО. Нова Зеландія також офіційно повідомила про свій намір приєднатися до ЮНВТО.

Слід відзначити дієве сприяння Тимчасового повіреного у справах України в Республіці Перу О.В. Ляшенка щодо підготовки участі делегації України в Колумбії.

Участь делегації нашої країни у роботі чергової сесії ГА ЮНВТО має стратегічне значення з огляду на можливості впливу на формування світової туристичної політики, бюджетні питання ЮНВТО, зміцнення позицій українського турпродукту на міжнародному ринку з урахуванням процесів глобалізації, що відбуваються в світі, покращення туристичного іміджу України, збільшення обсягів в’їзного іноземного туризму до нашої країни, що є найбільш економічно вигідним.

За підсумками участі делегації України у 17-й сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації вважаємо за необхідне:

1. Розвиток співробітництва України з ЮНВТО визнати пріоритетним напрямом реалізації державної політики у сфері розбудови міжнародних туристичних зв’язків, важливою передумовою інтеграції України у світовий туристичний простір, підвищення її міжнародного авторитету та впливовості, приведення законодавчої та нормативної бази туристичної галузі держави у відповідність до сучасної світової практики туризму, методики ведення туристичної статистики – до рекомендацій ЮНВТО, якості туристичного обслуговування – до міжнародних стандартів, а також створення ефективних організаційних основ функціонування високоприбуткової національної індустрії туризму як вагомої складової соціально-економічного та культурного розвитку країни, збільшення валютних надходжень до бюджету, створення додаткових робочих місць.

2. З метою забезпечення інтересів України в рамках Дійсного членства у ЮНВТО систематично брати участь в роботі керівних органів, а також основних заходах, що проводяться Організацією, зокрема, сесіях Генеральної асамблеї, засіданнях Виконавчої ради, Регіональної комісії ЮНВТО для Європи, конференціях і семінарах з питань міжнародної та регіональної туристичної політики та стратегії, ведення статистики туризму, пропагування національного туристичного іміджу, маркетингу та розвитку турпродукту, його просування на міжнародному ринку, впровадження новітніх технологій у туристичну галузь тощо.

3. Міністерству закордонних справ, Міністерству фінансів спільно з Міністерством культури і туризму забезпечувати своєчасну сплату щорічного членського внеску України до ЮНВТО.

 

 

Заступник Міністра

у зв’язках з Верховною Радою України

та іншими органами державної влади                                                                                                                      М.А. Кулиняк

15.08.08
 

© 2006-2008 Державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України.
Всі права застережено.

Використання матеріалів сайту www.tourism.gov.ua дозволяється за
умови посилання (для інтернет-ресурсів-гіперпосилання) на www.tourism.gov.ua
Урядовий портал | Мiнiстерство культури i туризму України | Надiшли листа
   klimenko.kiev.ua