This version of the page http://www.kyiv-obl.gov.ua/viewpage.php3?p=97 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-14. The original page over time could change.
Офіційний веб-сайт Київської обласної державної адмiнiстрацiї/Про розвиток фізичної культури
Головна Карта сайта Допомога
Економiка Бюджет Освiта та наука Сiм'я i молодь Культура
Медицина Фізкультура і спорт Житлокомунгосп Соціальна сфера Туризм
НОВИНИ ОДА
13.08.2008
Діяльність органів місцевого самоврядування
  12 серпня на сесії Поліської районної ради (Київська область) затверджено звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2008 року,...
12.08.2008
Діяльність місцевих органів виконавчої влади
    11 серпня на апаратній нараді у виконуючого обов’язки Бориспільського міського голови М.Корнійчука (Київська область) директор...
11.08.2008
Діяльність органів місцевого самоврядування
  08 серпня на сесії Березанської міської ради (Київська область) внесено зміни до рішення міської ради від 28.12.06 р. № 123-11-V “Про...
11.08.2008
Діяльність органів місцевого самоврядування  
07 серпня на позачерговій сесії Броварської міської ради (Київська область) внесено зміни до рішень міської ради від 14.01.2008 № 613-32-05 «Про...

 Наше опитування
Як Ви оцінюєте наш сайт www.kyiv-obl.gov.ua з точки зору дизайну та зручності навігації?
Відмінно
Добре
Задовільно
Незадовільно
 

Перегляд результатів...

Фізкультура і спорт > Про розвиток фізичної культури

 Розвиток фізичної культури і спорту в Київській області

    У 2004 році, з метою активізації спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи, діяльність облдержадміністрації була спрямована на виконання законів України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України, а також розпоряджень голови обласної державної адміністрації з питань фізичної культури і спорту.

   Щорічно серед районів і міст обласного значення, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дитячо-підліткових спортивних клубів за місцем проживання проводяться огляди-конкурси на кращу організацію спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи.

   Фізкультурно-оздоровча робота організована на 1907 підприємствах, у навчальних закладах, установах та організаціях, з яких 1087 знаходиться у сільській місцевості. Її активними учасниками є понад 144,0 тис. осіб, що на 3,0 тис. осіб більше ніж у попередньому році, з них більше 50,6 тис. – це сільські працівники і члени їх сімей. У містах і районах працює 2,3 тис. груп оздоровчого спрямування, що на 200 груп більше ніж у 2003 році.

   Протягом 2004 року, за підтримки облдержадміністрації, фізкультурним організаціям вдалося не допустити скорочення чи перепрофілювання жодної установи фізичної культури і спорту. До послуг населення надано 49 стадіонів, понад 1350 спортивних майданчиків і полів, 765 спортзалів, 21 плавальний басейн, 640 пристосованих спортивних приміщень, 618 майданчиків з тренажерним обладнанням. У сільській місцевості розташовані 7 стадіонів, 1070 спортмайданчиків, з них 325 мають тренажерне обладнання, 634 спорт­зали та приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять.

   У виробничій сфері області діють 216 тренажерних залів, 145 відновлювальних центрів та саун, а також – 37 кімнат психологічного розвантаження.

   Незважаючи на певні економічні труднощі в області продовжується будівництво спортивних баз. Зокрема завершується будівництво футбольного комплексу в смт Бородянка, де буде основне й запасне футбольні поля, а також поле із штучним покриттям. Продовжується будівництво навчально-спортивної бази для учнів філіалів обласного інтернату спортивного профілю з біатлону у місті Тетіїв, з веслування на байдарках і каное у с.Дорогинка Фастівського району, де будуть передбачені необхідні умови для навчально-тренувального процесу та відпочинку.

   Крім того, проводиться реконструкція спортивного комплексу "Будіндустрія" у місті Біла Церква та створення на його базі обласного центру олімпійської підготовки з важкої атлетики.

   На розвиток фізичної культури і спорту з усіх джерел фінансування виділено і використано понад 22,5 млн. гривень. 

   У галузі фізичної культури і спорту працює 2800 штатних фахівців, з них 1138 вчителів фізичної культури, 190 викладачів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, 773 – тренери-викладачі. Більшість штатних працівників (82,0% від загальної кількості) мають спеціальну освіту.

   У сільській місцевості працює 629 учителів фізичної культури, 110 штатних і платних інструкторів-методистів з фізичної культури, 62 штатних і платних тренерів-викладачів з різних видів спорту.

   У 2004 році у сільських і селищних радах додатково введено 12 платних посад організаторів із фізичної культури і спорту. Всього працює 49 фахівців, з них штатних працівників 14 осіб.

   Заслуговує на увагу позитивний досвід Володарського та Яготинського районів щодо вирішення кадрової проблеми у сільській місцевості. Зокрема, у Яготинському районі введені посади платних фахівців при 18 сільських радах, у Володарському – при 11.

   Протягом звітного року в області продовжувалася робота щодо створення спортивних клубів при сільських та селищних радах. Зареєстровано 167 таких клубів, що на 60 одн. більше показника попереднього року.

   Певна фізкультурно-оздоровча та спортивна робота проводилася серед інвалідів. При обласному центрі "Інваспорт" працює спеціальна дитячо-юнацька реабілітаційно-спортивна школа для інвалідів. У школі займається 265 дітей-інвалідів, працює 19 тренерів-викладачів, які проводять роботу у 17 регіонах області. Крім того, до занять у спортивних секціях залучено 407 інвалідів різних патологій, 387 осіб займаються фізкультурно-реабілітаційною роботою. Залучено до занять фізичною культурою і спортом 995 дітей-сиріт та понад 16,0 тис. осіб з малозабезпечених та багатодітних сімей.

   З метою активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи з населенням за місцем проживання та у містах масового відпочинку відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 07.05.2003 №256 "Про утворення Київського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" створено облцентр, який розпочав свою роботу з листопада 2003 року. Протягом 2004 року створено три міських центри у містах Бориспіль, Ржищів та Фастів.

   У звітному році проводилася робота щодо підготовки спортивних резервів. Працює 77 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з них 4 спеціалізованих; обласний ліцей-інтернат з фізичної культури і спорту у місті Біла Церква; вище училище фізичної культури у місті Бровари та його філіал у смт Бородянка; обласна школа-інтернат спортивного профілю у смт Терезіно Білоцерківського району та її філіали у м.Тетієві – з біатлону та у с.Дорогинка Фастівського району – з веслування на байдарках і каное; дві обласні школи вищої спортивної майстерності. У зазначених закладах займається 34,3 тис. учнів, що становить 14,7% від загальної чисельності учнівської молоді області.

   У 2004 році проведено майже 60 спортивно-масових заходів, у яких взяли участь понад 9,0 тис. учасників.

   В області проходили ІІ літні спортивні ігри школярів Київщини. Збірна команда школярів Київської області взяла участь у фінальних змаганнях серед школярів України і у комплексному заліку посіла ІІІ місце.

   Спортсмени Київщини взяли участь у 60 міжнародних спортивних змаганнях та більше ніж у 120 всеукраїнських, де понад 70 разів ставали чемпіонами України. Переможцями та призерами чемпіонатів, Кубків світу та Європи були 14 спортсменів області. Жіноча команда з хокею на траві "Колос" міста Бориспіль посіла третє місце у Кубку Європейських чемпіонів-2004.

   У звітному році підготовлено 22 майстра спорту міжнародного класу, 96 майстрів спорту. Заслуженими майстрами спорту стали 3 вихованці Київщини, 11 тренерам присвоєно почесне звання "Заслужений тренер України".

   Понад 190 спортсменів Київщини включено до основного та резервного складу збірних команд України з літніх та зимових олімпійських видів спорту.

   Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 11.09.2003 №529 "Про програму розвитку туризму в Київській області на 2003-2010 роки" проведена відповідна робота щодо реалізації державної політики у розвитку туристичної індустрії.

   На території Київської області працює 28 суб’єктів туристичної діяльності. Туристичними організаціями обслуговувалося 22,6 тис. туристів, у тому числі: 220 іноземних туристів, 6 тис. вітчизняних туристів, які відпочивали за кордоном, внутрішнім туризмом було охоплено майже 14,0 тис. осіб; екскурсійною діяльністю – понад 17,0 тис. осіб. Обсяги наданих послуг склали понад 8,0 млн. гривень.

 

Дивіться також:

Фізкультурно-оздоровча робота

Фізкультурні кадри

Фінансування

Спортивні споруди


 
Дизайн та програмування - © 2003, МТУ
Усi права на сайт є власнiстю © Київської обласної державної адмiнiстрацiї, 2003.
Жодна частина сайту не може бути вiдтворена без попереднього дозволу