Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

ХТО ТАМ? Найгучніша справа про хабарі в Криму обрастає "таємницями"

30-10-2007 17:37 Велика Алушта // Технології // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1193755066.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Гучна справа про спробу сплатити 5 мильйонів доларів хабара за отримання 25 гектар біля моря обрастає свідомою дезінформацією, "випадковими" неточностями та сприяє "інформаційному шумові", що приховує правду від громадян

Цей прийом використовують під час справді гучних проколів - створення багаточислених "джерел", які навмисно розпосвюджують сумнівну інформацію, створює ефект інформаційного "шуму" та дезорієнтує громадянина, дає можливість скеровувати слідцтво та громадську опінію.
Такі прийоми застосовувалися, принаймні, під час кожного етапу розслідів "справи Гонгадзе", іншіх резонансних справ, які владоможці воліли б "дорозслідувати" без пильного ока громадської опінії.

Так, ще 29 жовтня було відомо про колосальний хабар (5 мильйонів доларів) що його мали намір дати депутатам місцевої ради села Прівєтноє (Ускют) представники будівельних фірм.

Вже ввечері кримські телеканали, маючи згаданий текст (який походить прямо від УБОЗ), тим не менше вперто дезінформують глядачів, запевняючи їх що інцидент стався "біля Ялти", в той час як Прівєтноє (Ускют) знаходиться між Алуштою та Судаком, і місцеві журналісти це чудово знають.

При тому, Чорноморська ТРК (належить нардепові БЮТ Андрієві Сенченкові) каже про 25 мильйонів гривень, які було нараховано "неввідомо куди", а не на рахунок селищної ради.
А близька до Сергія Кунціцина (НДП, Севастопольська адімністрація) ТРК "Неаполь" взагалі твердить, що йдеться ... про 20 тисяч гривень хабара, і не депутатам, а суддям Господарчого суду АР Крим, а про 5 мильйонів нібито "нічого точно невідомо".
(обидва зразка "напівправди" зафіксовано на відео)

Привертаємо увагу на іншу, "таку що випала" з інформаційного шуму, інформацію - за кілька днів до затримання хабарників в керівництві АР Крим пройшли перемовини із корейськими представниками про будівництво в тому самому районі автобану та крупні інвестиції в цей проект.

Варто зауважити, що навмисне відволікання уваги громадян з боку ЗМІ - маніпуляції навіть з географією, перенос міста події зі сходу Південого Берегу Криму (Алушта-Судак) на його захід (Ялта) є брудної технологією, яка негідна мас-медіа.

Обговорити цю новину у форумі

30-10-2007 17:37 Технології // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1193755066.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Олександр Богомолов, Ігор Семиволос: Спікер нації
Галя Койнаш: Без фальшивих нот
Алупкинский Портал:: Выступления местных жителей против земельных махинаций
Центр ближневосточных исследований: Лингвистическая экспертиза одной статьи в "Крымской правде"
Андрей Кириллов: Военно-газетный праздник
  ПРЯМА ДІЯ :
Потрібні волонтери
Координати російських диппредставництв
Пікет біля посольства Росії в Києві - завтра + акція ввечері
Благодійна допомога постраждалим від повені на Західній Україні
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською