Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция
 

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

24 декабря 2007 г., 15:00
Интернет-конференция
Романа Зварича
народного депутата от фракции "Наша Украина - Народная Самооборона", члена политсовета партии "Народный союз "Наша Украина"

Роман Михайлович Зварич родился 20 ноября 1953 г. в городе Йонкерс (Нью-Йорк, США) в семье украинских политэмигрантов. Родители - Михаил Петрович (владелец солидной строительной фирмы) и Стефания Прокоповна - проживают в США.

C 1971 по 1976 гг. Р.Зварич учился в Мангетенском колледже по специальности "общественные науки". В 1976-м продолжил обучение в Колумбийском университете, "за два года получил право на преподавательскую работу и начал работу над диссертацией". С 1986 по 1991 гг. преподавал в Нью-Йоркском университете политическую теорию, философию, интеллектуальную историю и теорию права. С 1991 года живет в Украине. В 1995 году стал первым в истории США гражданином, поменявшим американское гражданство на украинское.

Переехав в Украину, работал директором информационно-аналитической службы "Демос" Центра демократических реформ. С мая 1998 по май 2002 гг. - депутат Верховной Рады ІІІ созыва, избран по списку Народного Руха Украины. С мая 2002 по март 2005 гг. - снова депутат ВР, член фракции "Наша Украина". Работал заместителем главы парламентского Комитета по вопросам европейской интеграции. Был членом Постоянной делегации Верховной Рады в ПАСЕ. С февраля по сентябрь 2005 года - Министр юстиции в правительстве Юлии Тимошенко. В марте 2006 года Р.Зварич в третий раз становится народным депутатом (от блока "Наша Украина"). А в августе его вновь назначают Министром юстиции - по квоте "Нашей Украины", которая после подписания Универсала национального единства с Партией регионов, СПУ и КПУ рассматривала вариант вхождения в широкую парламентскую коалицию. Несмотря на долгие переговоры различий между сторонами оказалось больше, чем общего, и НУ подняла вопрос об отзыве своих министров. 1 ноября Верховная Рада проголосовала за отставку Р.Зварича, которого в тот же день сменил Александр Лавринович, уже работавший главой Минюста в первом правительстве Виктора Януковича. Вскоре Президент Виктор Ющенко назначил экс-министра своим представителем в Верховной Раде. С началом кампании по проведению досрочных выборов в парламент был зачислен в проходную часть списка мегаблока демократических сил "Наша Украина - Народная самооборона" и уволился из Секретариата Президента. Стал представителем НУ-НС в Центризбиркоме.

Справка ЛІГА.Досье : Роман Зварич - политик, который не боится публичности. Постоянно оказывается в числе первых комментаторов наиболее резонансных событий. Как правило, в правовых и политических баталиях выглядит убедительно. Его называют не только опытным публичным политиком, но и мастером кулуарной политики. Р.Зварича можно было видеть в числе переговорщиков от "Нашей Украины" при попытках создать "оранжевую" коалицию в формате "НУ - БЮТ - СПУ" или коалицию с участием Партии регионов. Выступал противником люстрации, был среди инициаторов антикоррупционной акции "Чистые руки". Рьяно поддерживает необходимость евроинтеграции и вступления Украины в НАТО и ВТО, выступает за приведение украинского законодательства к европейским стандартам.

Женат. Супруга - Светлана Викторовна Ковалевская (1963 г.р.) - по образованию историк-этнограф. Сын Богдан (1986 г.р.) - студент юрфака КНУ им.Т.Г.Шевченко.

Хотите пообщаться с Р.Зваричем и узнать больше об известном политике и его прогнозах развития политических событий в Украине?

Я дуже дякую за всі запитання. Даруйте, можливо, за певну іронію у деяких моїх відповідях. Це моя вада, я вже її не зможу подолати. Дуже вдячний за певну щирість ваших запитань. У будь-якому випадку готовий спілкуватися з вами і надалі, якщо ви мене будете скеровувати ваші листи. Адресу Верховної Ради Вам легко довідатися.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Почему Вы считаете, что Путин "цинично вмешивается во внутренние дела Украины", а США - нет? Ведь всем здравомыслящим людям понятно, что в таком поведении есть двойные стандарты. И что означает "цинично вмешивается"? Высказывания можно назвать "вмешательством"? Но ведь все мы неоднократно слышали различного рода заявления относительно Украины из уст американских чиновников различных рангов. Почему, по-вашему, последнее не является "вмешательством"? Спасибо.
Ольга, Киев
20.12.07 17:21

Р.З. Вітаю всіх учасників цієї конференції, постараюся відповісти на всі питання. Якщо не встигне, оскільки робота у ВР мене весь час відриває від таких приємностей, як конференція.

Відверто кажучи, за ці 16 років незалежності я не пам’ятаю ні одного висловлювання глави держави, яке би настільки брутально вмішувалося б у внутрішні справи України. Хочу нагадати про ще йдеться. Глава РФ дозволив собі надати зовсім однобічну оцінку української історії, зокрема ті сторінки історії, які не впливають на наші стосунки з Росією і які нічим не пов’язані з історією РФ, зокрема мова йшла про Голодомор, про визвольну боротьбу ОУН-УПА, це є наша історія. Ніколи не було такого випадку, щоб передові українські політики дозволяли собі подібну однобічну оцінку російської історії. Звичайно я це розумію в перед тексті передвиборчої кампанії і для себе з жалем констатую, що можливості роздмухування антиукраїнських настроїв у російському суспільстві продовжують використовуватися, як передвиборчій інструмент. Хочу Вас запевнити, якщо подібні заяви були з боку американських чи інших політиків, я б не менш жорстко ставився до них. Поки що я не пам’ятаю такого.

Здравствуйте, Роман Михайлович!
Известно, что список министров по квоте "НУ-НС" был сформирован Президентом Украины без обсуждения кандидатур с членами фракции "НУ-НС" (пожалуй, за исключением министра культуры). Скажите, почему Вы не стали Министром юстиции? Хотя я Вас считаю наиболее оптимальной фигурой на эту должность. Вы перестали быть фаворитом Президента, после слухов о возможном Вашем участие в переговорах с Партии регионов на предмет "широкой" коалиции? Спасибо.

Сергей, г.Киев
20.12.07 17:42

Р.З. Насамперед, пане Сергію, дякую за гарні слова на мою адресу. Без зайвої скромності дозволю собі погодитися з Вашою оцінкою про оптимальність моєї кандидатури на посаду Міністра юстиції. Так не сталося. Я зняв свою кандидатуру на засіданні фракції не тому, що я вважав, що можна отримати цю посаду після того, як кандидат зашантажував всю фракцію, а так це було з теперішнім Міністром юстиції. Вважаю неправильним претендувати на посаду в коаліційному уряді, коли ти сам відмовлявся підписати коаліційну угоду. Про це я кажу відверто. Тому що я також вважаю неприйнятною практику диктування фракції певних позицій, які апріорі для фракції неприйнятні. Однак перед нами стояло значно важливіше питання, ніж можливість отримати посади в уряді. Це буде принципове питання єдності коаліції. Це принципово було питання надання можливості новому уряду якомога швидше запрацювати. Це були ті принципи, якими я керувався, коли попросив фракцію не розглядати мою кандидатуру. Не знаю, чи це збереже мене в фавориті Президента України, чи навпаки пошкодить моїм відносинам з Президентом. Хотів би думати і продовжую вірити, що Президент не менше ніж я керувався принципом єдності коаліції. Натомість, пане Сергію, можу Вас запевнити, що на жодному етапі я не підтримував ідею широкої коаліції з Партією регіонів, категорично відмовлявся брати участь у будь-яких розмовах на цю тему і заявив у фракції про свій намір скласти депутатський мандат у випадку, якщо фракція прийняла би рішення увійти в коаліцію з Партією регіонів.

Чи відомо Вам, що через суд практично неможливо повернути вкрадене майно в той час коли міліцією виявлені і арештовані винуватці? Який на Вашу думку мав би бути механізм відшкодування заподіяної шкоди?
Василь
21.12.07 08:34

Р.З. Пане Василю, механізм відшкодування заподіяної шкоди чітко визначений законами України. В порядку цивільного законодавства, зокрема Цивільний Кодекс передбачає судовий порядок відновлення справедливості. У таких випадках суд зобов’язаний невідкладно видати виконавчий лист, який сторона спору може передати у державну виконавчу службу для виконання судового рішення. Між іншим, якщо Ви пам’ятаєте, коли я був Міністром юстиції, першочергове завдання, яке я перед собою ставив, було підвищення ефективності та дієздатності державної виконавчої служби. Зрозуміло, для цього, насамперед, було потрібно позбутися будь-яких проявів корупції у цій службі. Мені це вдалося. Я насмілююся так говорити, тому що за той час, коли я був Міністром юстиції вперше в Україні скоротилася загальна заборгованість у державі за судовими рішеннями. Інша сторона цього питання стосується Кримінального законодавства. Для цього потрібно щоб міліція, в першу чергу, виконувала свої прямі обов’язки по якомога швидшому розслідуванні кримінальної справи, а з іншого боку – щоб прокуратура добросовісно захищала права потерпілого громадянина у суді. Цього не робиться. Не тому що закони погані, а тому що міліція та прокурори корумповані. Власне з огляду на цю проблему за моїм наполяганням Президент України у вересні минулого року вніс пакет з 6 законів, які були розроблені у Міністерстві юстиції і які досі не прийняті Верховною Радою України. Причина проста: цей антикорупційний пакет блокується Партією регіонів.

Шановний Роман Михайлович! Чи потрібно в Україні якнайшвидше вводити погодинну оплату праці? Ваші варіанти?
В.Б.
21.12.07 08:39

Р.З. Принципово вважаю, що потрібно ввести погодинну оплату праці. Інших варіантів немає. Це була наша постійна позиція і ми від неї не відійдемо.

Коли новою Верховною Радою планується відмінити мораторій на продажу земель сільськогосподарського призначення?
В.Ярославович
21.12.07 08:45

Р.З. Пане В.Ярославовичу, мені приємно Вас повідомити про те, що у випадку якщо не буде прийнятий черговий "дурний" Закон про продовження мораторію на продаж землі, то з 1 січня наступного року цей нікому непотрібний мораторій буде зупинений, і ми вже нарешті зможемо приступити до формування цивілізованого ринку землі. Хай у Вас не буде жодних ілюзій. Ринок землі уже давно існує. У дикому, тіньовому, злочинному вигляді. Продовження мораторію означатиме продовжувати цю дурість. Поки громадяни України не зможуть вільно користуватися своєю власністю на землю, ми не зможемо запровадити в Україні повноцінну систему іпотечного кредитування. А це є передумова подальшого розвитку українського села. У цьому я глибоко переконаний.

ЯК ВИ ДУМАЄТЕ, ДО ЯКИХ ПІР УКРАЇНІ НЕ ПОТРІБНІ БУДУТЬ УКРАЇНЦІ?
НА ГАЛИЧИНІ УКРАЇНЦІ УТІКАЛИ ЗА КОРДОН ВІД ГНІТУ АВСТРІЙСЬКОГО ЦІСАРЯ, ПОЛЬСЬКОГО КОРОЛЯ, РОСІЙСЬКОГО ЦАРІАТУ, СОВІЦЬКОГО КОМУНО-ФАШИЗМУ.
ОСТАННІ 16 РОКІВ УКРАЇНЦІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПОКИДАТИ РІДНУ ЗЕМЛЮ ЧЕРЕЗ ГАНЕБНУ БЕЗЛАБЕРНІСТЬ КРАВЧУКА, КУЧМІВСЬКУ ДІМА-КРАТІЮ ТА БЕЗУМСТВА ,ТЕПЕРІШНЮ БОРОТЬБУ МІЛЬЯРДЕРІВ УСІХ КОЛЬОРІВ.
НЕВЖЕ МИ -УКРАЇНСЬКІ ГРОМАДЯНИ ПРИРЕЧЕНІ МАТИ ТАКУ ВЛАДУ,ЯКА Є НІБИ СПАДКОЄМНИЦЕЮ ПОПЕРЕДНІХ АНТИНАРОДНИХ РЕЖИМІВ ТА СТВОРЮЄ НЕСТЕРПНІ УМОВИ ДЛЯ ЖИТТЯ УКРАЇНЦІВ (НЕЗАЛЕЖНО ВІД НАЦІОНАЛЬНОСТІ) І ПРОДОВЖУЄ ГЕНОЦИД БАГАТОСТРАЖДАЛЬНОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. ТАРАС, ТЕРНОПІЛЬ.

ТАРАС,ТЕРНОПІЛЬ
21.12.07 08:50

Р.З. Пане Тарасе, Ваше запитання сформульоване так, що, як правило, політики його просто "відфутболюють". Так погоджуються з наявним гнівом, який аж надто помітні у рядках, які відскакують з екрана у моє обличчя. Не здається Вам, що щось не зовсім порядку з "патріотичною Галичиною", коли стільки Ваших однокраян опиняються за межами нашої держави. Якщо є певна категорія осіб, до яких я ставлюся відверто зневажливо і я думаю, маю право це говорити, враховуючи мою біографію, який добровільно покидає свою Батьківщину. Я хочу вам нагадати, що це та сама Галичина, яка породила таких героїв, через яких нам тільки заздрять майже всі інші країни світу – Шухевич, Бандера, воїни ОУН-УПА. Чому тоді сьогодні та сама Галичина народжує дітей, які прагнуть шукати свою долю в інших країнах світу? До такої категорії людей я ставлюся з відвертою зневагою. І не говоріть мені про проблеми, які натворила українська держава. Не говоріть мені про погану владу. Я би дуже хотів натомість, щоб ви говорили про своє почуття гордості і належності до української нації і сказали мені, щоб ви зробили для майбутнього країни.

Чи планується, в зв'язку з приходом до влади демократичного уряду, полегшення в оформленні віз до США для українців?
Василь
21.12.07 08:52

Р.З. Пане Василю, дивись вище.

Коли відбудеться об'єднання всіх демократичних партій в одну потужну партію демократичного напрямку? Чи буде на Україні заборонена Компартія?
Б.В.
21.12.07 08:56

Р.З. Знаєте коли демократи об’єднуються в Україні? Відповідаю: зазвичай, перед розстрілом. Надіюся, що ми вже нарешті будемо розумнішими і принаймні ті 9 партій, які увійшли в блок НУ-НС виконає свою обіцянку перед своїми виборцями. У протилежному випадку я буду перший закликати Вас не голосувати за будь-яку з цих партій. Тому що я демократ, який буде забороняти діяльність комуністичної партії. Це натомість не означає, що за злочинні вчинки попереднього комуністичного режиму мають бути покарані, або щонайменше засуджені ті, хто за цей режим відповідав.

Чи буде урядом Польші відшкодовано конфісковане майно в українців насильно переселених в СРСР згідно операції "Вісла"?
В.Я.
21.12.07 09:04

Р.З. Не знаю, проте чи питання стосовно конфіскованого поляками майна було предметом наших переговорів з Польщею. Натомість запевняю Вас, що я про це довідаюся.

Шановний Роман Михайлович! Чи буде ранжування в діях Міністерства фінансів України, щодо фінансування проекту по розбудові інфраструктури країни до 2012 року?
Наталія, Київ
21.12.07 09:58

Р.З. Пані Наталю, якщо чесно, я не зовсім розумію Ваше запитання .Не знаю, що Ви маєте на увазі коли пишете про інфраструктуру України, яке має до цього відношення Міністерство фінансів, і чому ви називаєте 2012 рік. Однак можу сказати наступне: я глибоко переконаний в тому, що наступний етап адміністративної реформи вимагатиме послаблення виконавчої вертикалі, розгалуження горизонтальних методів управління та суттєве посилення інститутів місцевого самоврядування, зокрема, в частині створення незалежних податкових доходів до місцевих бюджетів, що у свою чергу надасть можливість територіальним громадам вільно розпоряджатися цими коштами.

Господин Зварич!

Хотелось бы узнать, когда же, наконец, блок НУ-НС возьмется за выполнение предвыборного лозунга об упразднении депутатской неприкосновенности? Или же борьба за портфели отодвинула на второй план то, что ставилось блоком во главу угла?

Сергей, г.Донецк
21.12.07 10:27

Р.З. Пане Сергію, відповідні законопроекти стосовно скасування необмеженої депутатської недоторканності у нас уже готові давно. Запевняю, що при першій нагоді, коли ВР зможе розглянути такий законопроект, наша фракція буде цього вимагати. Між іншим, це ще може трапитися до кінця цього тижня.

Кто основной претендент на должность Главы таможенной службы?
Владимир
21.12.07 12:40

Р.З. Пане Володимире, раджу Вам скеруватися з питанням Міністру фінансів, у сфері відповідальності якого, відповідно до коаліційної угоди, знаходиться Митна служба. Я Вас запевняю, що головою цієї служби точно не буде Роман Зварич.

У БРАТВИ - СЛОВО ПАХАНА - ЗАКОН ДЛЯ УСІЄЇ БРАТВИ. А ЯК ВИ ДОСЯГАТИМЕТЕ ЄДНОСТІ У КОАЛІЦІЇ? АДЖЕ ВІДОМО, ДЕ ДВА УКРАЇНЦІ - ТАМ ТРИ ГЕТЬМАНИ. ЧИ НЕ ПОВТОРИТЬСЯ ЦЕ ЗНОВУ, І ЧИ НЕ ПРОКЛИНЕ ВАС УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД, ЯКЩО ВИ НЕ ОПРАВДАЄТЕ ДОВІР'Я ЙОГО ВЕЛИЧНОСТІ -УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ??
ТАРАС
21.12.07 12:49

Р.З. Пане Тарасе, так.

Романе Михайловичу! Дайте, будь ласка, відповідь на таке запитання - прочитавши Вашу біографію, я не знайшов підтвердження того, що Ви маєте юридичну освіту, тоді чому заявляєте, що Ви юрист-правознавець? Цей факт не був перешкодою при очолюванні Вами Мінюсту? На Вашу думку - чи повинні очолювати відомства керівники не фахівці?
Чіпка м.Київ
21.12.07 12:58

Р.З. Пане Чіпка, ні, юридичної освіти я не маю. Тепер скажіть мені, чому я був поганим Міністром юстиції і я зможу з Вами подискутувати. Мені не соромно, принаймні.

В 1907 году Грушевский предложил свой вариант украинской письменности, внедренный позднее большевиками. Почему Украина не праздновала в 2007 году 100-летие украинского языка?
Сергей г.Харьков
21.12.07 13:22

Р.З. Пане Сергію, ще до 1907 року дуже плідно українською мовою писав щонайменш один поет. Дуже багато написав віршів, поезій. Його творчість між іншим, вважається геніальної не лише серед українців, а й багатьма літературними критиками іноземних країни. Підкреслюю, він писав українською мовою. Можливо Ви про нього чули. Його прізвище Шевченко Тарас Григорович.

Роман Михайлович! Подскажите как долго, по Вашему мнению, продержится кабмин Тимошенко и какие провокации можно ожидать от теневого кабинета Януковича?
Александр
21.12.07 13:54

Р.З. Пане Олександре, переконаний, що уряд Тимошенко довго протримається. Моє переконання випливає від того, що на відміну від першого помаранчевого уряду, цей має суттєву перевагу – його програма вже розписана. Вона міститься на 80 сторінках коаліційної угоди. Між іншим, запевняю Вас, що будуть провокації від Януковича енд компані.

Звідки в Вас таке неприязне відношення до російськомовного населення України? Чому Ви та Ваші однопартійці так не поважають виборців Партії регіонів? Це майже треть України!
Люд
21.12.07 14:49

Р.З. Ваше величносте народе за кличкою Люд! Я Вас запевняю, бо навіть між іншим пишаюся цим фактом, що дуже толерантно, спокійно і виважено ставлюся, як до російськомовного населення, так і до грекомовного, румуномовного населення, як і до речі і до україномовного населення України. Це не пусті слова, повірте мені. Доказом цього є наступне. Поцікавтеся, хто у Верховній Раді України представляв Європейська хартія регіональних мов або мов меншин. Це було кілька років тому. Закон, який був тоді прийнятий, вважається найбільш прогресивним серед усіх країн Ради Європи. Тоді на трибуні стояв депутат Зварич Роман Михайлович. Поцікавтеся, будь ласка.

Яку кару поніс би Миністр транспорту за нецільове використання коштів згідно законів арабських країн?
Buch
21.12.07 14:51

Р.З. Пане Бух. Я розумію про що Ви говорите і куди Ви тягнете, але не дам Вам можливості задовольнити свої мисливі бажання. Чому? Занадто сильно дорожу конституційним принципом, який називається – презумпція невинуватості. Цим принципом якраз і відрізняємося від країн, у яких застосовуються драконські методи покарання.

Уважаемый Роман Михайлович! Когда я был студентом, мне от вашего имени предлагали продать свой голос за вас за бутылку пива. По молодости и аполитичности я согласился. Как теперь мне вернуть вам пиво?
Нарколог
21.12.07 16:45

Р.З. Пане Наркологе, якщо ви фондуєте, залюбки вип’ю з Вами пиво.

Господин Зварич, искренне уважаю Вас как общественно-политического деятеля. Мне действительно интересно, почему Вы не получили должность в новом Кабинете Министров Украины? Сами не захотели или не предложили?
Елена, Луганск
21.12.07 19:12

Р.З. Пані Олено, як Ви думаєте, якщо б усі пішли у Кабмін, хто б залишився у Верховній Раді?

Роман Михайлович, признайтесь честно, как Вы относитесь к Юлии Тимошенко:) ? Считаете ли Вы ее привлекательной, как женщину, успешной, как бизнесмена и прогрессивной для Украины, как политика? Есть у меня ощущение, что не все между вами так гладко... Почему вы не сработались в предыдущем Кабмине Тимошенко? Почему не получили портфель в нынешнем?
Анна Тимофеева
21.12.07 19:20

Р.З. Пані Анно, насамперед це вже втретє, повірте мені, що мене не цікавили портфелі. Хоча я неодноразово говорив і буду далі повторювати, що для мене була честь служити Міністром юстиції в уряді Тимошенко. Для мене була б честь служити Міністром в теперішньому уряді Тимошенко. Хочеться думати, що завжди зможу зберегти цю честь, працюючи поруч з Прем’єр-міністром Юлією Володимирівною, оскільки це є жінка, яку я дуже поважаю і яка, я переконаний, зможе ще дуже багато зробити для нашої держави.

Добрый день! Г-н Зварич, Вы - человек публичный, а Ваша супруга? Поговаривают, что она занимается бизнесом по-крупному. Так ли это, занимается?
Евгений К.
21.12.07 19:26

Р.З. Пане Євген. Ви правильно помітили, що я людина публічна. Бізнесом не займаюся. Моя дружина, звісно, не публічна. Крапка.

Здравствуйте, господин Зварич. Я украинец. Мне 67. Житейские пути-дороги занесли меня в 62-м году в Россию, где и проживаю со своим семейством. Несмотря на то, что гражданство у меня российское, переживаю за промахи и неудачи в становлении украинской государственности, радуюсь ее положительным сдвигам. Сам себе часто задаю вопрос: какова должна быть общенациональная идея, которая смогла бы объединить всех жителей Украины? Противостояние Запада и Востока к хорошему не приведет. Мне кажется, что многое зависит от первых лиц государства. Тем не менее, "наступить на горло" собственной гордыне не так-то легко, поскольку все они, в той или иной мере, "на крючке" у заинтересованных государств, которым наплевать на нормальное развитие Украины. У иностранцев свои интересы. Какова Ваша точка зрения на мой вопрос? Заранее благодарю за ответ.
Владимир Шерехора
23.12.07 10:34

Р.З. Пане Володимире, Ви колись чули про цвіт папороті? Кажуть, що він цвіте лише в ніч на Купала. Не видається вам, що коли українці говорять про національну ідею, насправді йде про цей невловимий цвіт папороті. Насправді ця ідея вже всім нам давно зрозуміла. Бо якщо її треба написати, то це є свідченням того, що вона не зрозуміла. Національна ідея – сукупність тих цінностей, стремлінь, витоків спільної історії, спільного горя, спільного щастя, що разом дає відповідь на те, що є українська нація. Не це нам потрібно зараз. Кожного разу, коли хтось мені про це починає говорити, починаю почуватись, що десь хтось мене тягне у якусь прогалину, з якої немає виходу. Я значно більш прагматичний, я можу писати конкретні програми розвитку окремих галузей, у яких я розбираюся. Там де я не розбираюся, я ввірюю колегам, які є визнаними фахівцями у тих галузях. Мені видається, що така конкретна програма міститься у нашому коаліційному договорі. Прочитайте його. Можливо, Ви там знайдете відповідь на своє питання.

Роман Михайлович, когда Вы поставите на место этих регионалов? Просто противно смотреть, как они ненавидят коалицию и Президента. Они сделали Украину нищей, разворовали все. Только хвастаются, как хорошо было при них - это все блеф. С уважением Виктор, АРК Крым.
Виктор
23.12.07 12:26

Р.З. Пане Вікторе, минулого вівторка, 18 грудня, 226 народних депутатів України "поставили на місце этих регионалов".

Добрий день Романе Михайловичу. Як Ви думаєте, чи напишуть найближчим часом заяви всі депутати Верховної Ради останнього скликання про те, щоб з них зняли депутатську недоторканність і за це позитивно проголосують? Коли Ви сам збираєтесь писати таку заяву?
Микола Сергійович, Одеса
23.12.07 12:45

Р.З. Пане Миколо, моя заява ще була написана в серпні цього року на початку виборчої кампанії. Подібні заяви були підписані всіма кандидатами у нашому списку. Я вже 10 років борюся за скасування депутатської недоторканності. Я думаю, що ця боротьба скоро увінчається успіхом.

Когда вы "нахапаетесь"? Когда начнете думать об Украине? Ведь у вас нет ни одного слова об Украинском правительстве. Все только правительство Тимошенко, правительство Януковича. А когда вы начнете, не говорить, а работать, как правительство Украины, тогда может что-то и получится?
Вальдсерж.
23.12.07 15:26

Р.З. Пане Вальдсерже, ок!

Роман Михайлович! Ви шпигун?
Віктор Михайлович
23.12.07 17:39

Р.З. Пане Вікторе, назвіть якої країни, насамперед. Бо вже писали, що я агент ЦРУ, що я агент ФСБ, що я агент Мосада. Можливо, Ви думаєте, що шпигун Шрі-Ланки. А може Ви доведете, що ви не жирафа, коли я про Вас так скажу. Коли мені було 15 років, я склав присягу, клятву склав. Це була присяга члена організації українських націоналістів, і вона починалася з наступних слів: "Здобудеш українську державу, або згинеш в боротьбі за неї". Пане Вікторе, я готовий лягти у свою могилу, тому що свою присягу я виконав.

Вас называют проффесор-2. В справке о Вас написано что, не имея диплома о высшем образовании, Вы начали работать над диссертацией. После таких перлов мне стыдно говорить о своей научной степени. В любой демократической стране после скандала подобного Вашему любая партия отказалась бы от такого деятеля. Или Вы не согласны со мной?
evgeniy
23.12.07 20:15

Р.З. Пане Євгене, Ви, мабуть, голосували за Наталію Вітренко.

Роман Михайлович! Скажіть будь ласка, перше: чому фракція НУ-НС боїться вигнати з фракції Плюща? Адже НУНС тим самим до сих пір ставить себе під удар перед виборцями. Я голосував лише за вас, за НУ-НС через те, що Ви обіцяли бути разом з Тимошенко, що після перемоги Ви будете в помаранчевій, Демократичній коаліції, і більше, чим впевнений, що коли б скажімо хоч один член вашого виборчого списку від НУ-НС сказав, що після виборів він особисто буде за "ширку", то я впевнений на всі 100 %, що НУ-НС не пройшов би у парламент, так, як не пройшов Мороз їз своїм СПУ. Чи Ви особисто маєте на це (на моє переконання, що викладено вище) іншу свою думку? І по друге, то чому Ви до сих пір себе і весь НУ-НС дискридитуєте тим, що терпите Плюща? Чому Ви його до сих пір не вигнали, не освистали та не засудили його дії ? Так чому ви ВЕЛИКІ його терпите? Презитента боїтеся? Він не дозволяє цього? Так знайте, що народ це бачить і за Ющенка також більше не проголосує. Навіть якщо за це попросить ЮЛІЯ ВОЛОДИМІРІВНА . Так президенту і перекажіть, бо його позиція - це позиція того ж Плюща, позиція проститутки. А люди це не люблять. Бо президент рахує, що Ви депутати з НУ-НС - це просто виконувачі його волі і більше ніщо... навіть Вам не дав обсудити та проголусувати за міністрів, які Ви повинні були видвинути. А історія з головою ВР - просто позор президенту. І свого відкритого ставлення до Плюща він не виявляє! На що він сподівається? Онищук – "непідписант", але міністр, а там повинні бути ВИ! Вважаю, що Вам потрібно було зібратися та послати того президента з Плющом та іншими на всі погані букви. Да не було б коаліції, але б потом було очередне очищення від зрадників, та… Дякую Вам. Тримайтеся. Не зрадьте виборців. І ви завжди будете у них, як чесна Людина, а це більше чим міністр чи навить Президент. Бо чесний політик чи чесна людина це більше! Дякую ВАМ!
Микола Михайлович
23.12.07 23:19

Р.З. Пане Миколо, я прочитав перше Ваше речення і вирішив більше не читати. Задумайтесь, будь ласка, що Ви мене питаєте, і зрозумійте про кого ви питаєтеся. Я можу зрозуміти такі настрої, звичайно, повірте мені, що мене не менше бісить, коли не зовсім принципово поступають мої колеги, а можливо, Ви все ж таки будете більш толерантно відноситися до таких людей, як Іван Степанович Плющ, з яким я категорично не погоджуюся, але до кого я ставлюся з глибокою повагою, тому що я усвідомлюю, що його ім’я навіки увійшло в історію молодої української держави.

Роман Михайлович,
Прошу дать оценку Судебной системе Украины, её соответствия потребностям цивилизованного демократичного общества, а в частности рядовым гражданам, как ячейкам этого общества. Так как на сегодняшний момент сложилось впечатление, что основная функция нашей "судебной системы" - легализация рейдерских атак всех мастей и создание выгодных прецедентов для финансово-промышленных групп. Такую картину рисуют нам СМИ. Но, по моему мнению, такая картина получается не из-за того, что все СМИ пиарят интересы своих владельцев, а скорее из-за отсутствия положительных результатов деятельности этой ветви власти. Отсутствует не только прозрачность судебной системы, но и вообще единое информационное поле, в рамках которого общественность могла бы взаимодействовать с государственным аппаратом по вопросам правосудия. Учитывая вышесказанное вопрос. Планирует ли правительство, сформированное демократическими силами реформировать Судебную систему Украины с целью повышения открытости для общественности принимаемых судебных решений и как следствие повышение ответственности чиновников за принимаемые решения?

P.S. "Официальный сайт китайского Национального бюро по предотвращению коррупции, запущенный 18 декабря, работает с перебоями из-за слишком большого числа желающих доложить о случаях коррупции в бизнесе и правительстве" (Источник http://net.compulenta.ru/343162/). Думаю, Украине аналогичная инициатива принесет ощутимую пользу в случае внедрения. Важно чтобы каждый получил возможность быть услышанным по вопросам нарушения прав и свобод и конечно не менее важна адекватная реакция государства.

Сергей (Днепропетровск)
24.12.07 10:29

Р.З. Пане Сергію, я переконаний у тому, що схема судової системи в Україні є правильна по своїй суті з двома винятками. Я категорично не сприймаю існування окремої гілки господарських судів, я переконаний в тому, що це спори цивільного правового характеру і тому, якщо Ви пам’ятаєте морю позицію, коли я ще був Міністром юстиції, я вимагав скасування Господарського Кодексу та всієї системи господарських судів. Друга прикмета української судової системи, яка мною не сприймається, - порядок призначення суддів на адміністративні посади, зокрема, надмірні повноваження голови суду на кожному рівні. Тому в Міністерстві юстиції був розроблений відповідний пакет законопроектів, який був внесений Президентом України, ці закони прийняті у першому читанні і я буду наполягати на тому, щоб парламент остаточно схвалив ці два проекті. Я розумію, що це не остаточна панацея, я прекрасно розумію, що головна проблема з судовою владою в Україні – проблема корупції. Але принаймні прийняття цих законів буде крок у правильного напрямку.

        Следующие >