Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция
 

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

23 березня 2006 р., 11:00

Інтернет-конференція
Валентини СЕМЕНЮК -

Голови Фонду державного майна України,
Першого секретаря Київського міського комітету СПУ

на теми:
- "Результати діяльності Фонду державного майна України та його основні завдання"
- "Результати діяльності соціалістів Києва та завдання на майбутнє"

Семенюк Валентина Петрівна народилася 4 червня 1957 року в селі Заріччя Ружинського району Житомирської області. Громадянка України. Народилася в сім"ї робітника.

Освіта вища. В 1982 році закінчила Житомирський сільськогосподарський інститут за спеціальністю економіст-організатор; у 1999 році - Харківську національну юридичну академію, здобула спеціальність юриста.

Свою трудову діяльність розпочала в 1974 році на посаді діловода в Ружинській селищній Раді народних депутатів. Працювала бухгалтером, старшим бухгалтером централізованої бухгалтерії управління сільського господарства, завідуючою сектором обліку райкому комсомолу, старшим економістом райплану. З 13 травня 1990 року до серпня 1991 року - секретар Ружинського райкому Компартії України. З вересня 1991 року - головний економіст райплану, а з 1992 року - завідуюча соціально-економічним відділом райдержадміністрації.

В квітні 1994 року обрана народним депутатом України; працювала секретарем Комітету Верховної Ради України з питань АПК, земельних ресурсів і соціального розвитку села. В березні 1998 року була обрана народним депутатом України по багатомандатному загальнодержавному виборчому округу від виборчого блоку Соціалістичної партії України та Селянської партії України. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин; секретар фракції Соціалістичної партії України "Лівий центр" - соціалістів і селян.

Заслужений економіст України.

Член Соціалістичної партії України, секретар Політради СПУ, перший секретар Київського міського комітету СПУ. Організатор Соціалістичної партії України на Житомирщині в 1991 році.

Удова. Має двох дочок.


Вопросы:
 

Чи планується приватизація ХК "Луганськ тепловоз" у 2006 році?
Наталя
21.03.06 10:14

В.С.: Проводиться детальний аналіз фінансового стану підприємства, і на сьогодні завершується претензійна робота по припиненню судових позовів, які були зроблені "Автокразом", компанією, якою опікається і є співвласником народний депутат Жеваго. Його намір забрати цей об"єкт за 41 млн.800 тис.грн. фактично, якщо проаналізувати, - це вартість двох тепловозів, які випускає підприємство. Фондом держмайна зроблено все, щоб така продажа не відбулася і відстояна ця позиція в судах.

Чи вистачить у Вас сил зупинити приховану приватизацію ДАК "Хліб України" через механізм банкрутства компанії за заявою самого боржника, яке готується нинішнім керівництвом державної акціонерної компанії "Хліб України"?
Олександр
21.03.06 10:47

В.С.: Фонд держмайна не погодив план санації ДАК "Хліби України", який передбачав продаж об"єктів (елеваторів), які відповідно до законодавства України заборонені до приватизації. Фонд держмайна діяв і діятиме виключно в рамках закону.

Николаевский судостроительный завод продали русским, они его разрушили. Десятки тысяч человек уволены. Неужели для наведения порядка недостаточно констатации факта нарушения приватизационных соглашений?
Олег
21.03.06 11:34

В.С.: Фонд держмайна веде претензійну роботу в декількох напрямках для якомога швидшого вирішення питання. Зокрема, невиконання інвестзобов"язань, друге - незаконна додаткова емісія, яка призвела до втрати долі держави на цьому підприємстві. І третє - визнання договору купівлі-продажу недійсним, так як до умов конкурсу не було додано план розвитку підприємства, чим було порушено закон України про приватизацію державного майна. Сьогодні судова інстанція в Одеському апеляційному суді. І це не констатація факту, це рельна дія, яку виконує сьогодні фонд держмайна, які надані ФДМУ, на основі положення про Фонд держмайна в редакції 1992 року.

Почему крупнейшие предприятия Украины подлежат приватизации а не остаются стратегическим резервом страны? Ведь если смотреть в будущее то не выгоднее-ли сегодня подтянуть ремешки и усиленно профинансировать наши предприятия, которые способны приносить огромную прибыль экономике нашей страны.
Алла
21.03.06 11:44

В.С.: З вами згідна. Політика СПУ в тому, щоб зберегти об"єкти стратегічного значення в руках держави. Але ліберальна політика більшості сьогодні, яка проводиться, відмінна від тієї політики, яку сповідують соціалісти. Бо представництво в уряді трьох міністрів і одного керівника Фонду держмайна недостатньо. Саме тому ми, соціалісти, подали до Верховної Ради проект закону про державну програму управління державною та комунальною власністю на 2006-2008 роки, в якому передбачена чітка структура управління об"єктами державної власності (в тому числі і об"єктів стратегічного призначення та об"єктів комунальної власності), що дає можливість державі виконувати функцію ефективного управління цими сферами та наповнювати бюджет не тільки від розпродажей, як це є при лібералах, а від ефективного управління цими об"єктами, відновлення виробництва і лише виробництво дає можливість забезпечити людей робочими місцями, гарантовану заробітну плату, а держава - постійність і стабільність в отриманні податків. Для цього Фондом держмайна вперше за 14 років в Україні проведена інвентаризація об"єктів державноїх власності. Спільно з обласними, районними і міськими радами в даний час проводиться інвентаризація комунальної власності. Це та реальна робота, яка зроблена. Крім того, відповідно до доручення Президента і прохання профспілок, проводиться інвентаризація профспілкової власності, власності міжгосподарської (колишніх колгоспів). Відповідно до доручення Верховної Ради завершується робота по інвентаризації майна загальносоюзного значення, яке залишено в спадок від бувшого Радянського Союзу. Це вся та робота, яку потрібно було робити ще на початку 90-х років, як тільки Україна здобула незалежність.

Валентина Петровна.
Очень приятно получать дивиденты по акциям.
В 1999 году я получил от американской компании их на $3,760.00.
Налоги я уплатил.
Когда же я получу дивиденты как акционер Украинской компании (являюсь акционером Калиновского будперлита). Я вообще о смысле быть акционером.
Вопрос к Вам.
Почему не предложено украинцам погасить сбережения старших людей акциями Укртелекома и др."лакомых" предприятий, за счет дивидентов старшие люди могли бы жить и передать их в наследство.
Владимир Глобин

Владимир
21.03.06 11:47

В.С.: Спочатку потрібно навести лад з державним сектором економіки. Те, що було зроблено в 2005 році. При плані 500 млн.грн. отримання дивідендів держава отримала 1 млрд. 800 млн.грн. Це те реальне наповнення бюджету. Що стосується погашеності заборгованості по заощадженням, то саме дякуючи Закону України про повернення заощадження громадян, автором якого був голова Верховної Ради Олександр Мороз, було зафіксовано, що держава бере борг і зобов"язання повернути заощадження. Тому шляхи, які пропонуються сьогодні соціалістами, зокрема, наповненість бюджету від ефективного управління об"єктами державної власності, направити їх на повернення заощаджень. Це є ті реальні кроки, які сьогодні ми робимо. Приймаючи закон про повернення заощаджень громадян, ми, соціалісти, тоді зафіксували, що, яка б влада ні прийшла, вона зобов"язана повернути заощадження. Впродовж з 1997 року ні один уряд не смів зачіпити відміну цього закону. Виключенням був тільки Кабмін на чолі з Януковичем, який вніс пропозицію про відміну цього закону, тобто щоб громадянами не повертати заощадження. Правда, парламент не підтримав його дій.

Уважаемая Валентина Петровна!
Вот уже много лет прошло со времени приватизации госимущества за приватизационные сертификаты. Речь идёт о мелких объектах- магазинах, таксопарках и т.п. Практически все они на бумаге еле сводят концы с концами (или вообще убыточны), и соответственно начислют смешные дивидиденты в то время, когда "по-чёрному" приносят руководству серъёзную прибыль. И рамках существующего законодательства сделать ничего нельзя.....
Как бы Вы отнеслись к идее принятия специального закона "Об особенностях хозяйственной деятельности объектов, приватизированных за государственные приватизационные сертификаты", где установить, что доход таких предприятий на один приватизационный сертификат не может быть менее одной минимальной зарплаты в год.
А в противном случае- объявить банкротом и продать с молотка к чёртовой матери и прератить эту клоунаду?

Андрей Георгиевич
21.03.06 11:48

В.С.: Для вирішення цього питання прийнятий в першому читанні закон про акціонерні товариства, який передбачає захист міноритарних акціонерів. Все, що стосується дивідендів, повинно розглядатися виключно на зборах товариств, які повинні аналізувати роботу підприємств, в тому числі і тих, які ви називаєте. Акціонерам потрібно бути не байдужими, захищати свою власність.

Cоциалистам не стыдно за и.о. министра МВД?
владислав
21.03.06 11:45

В.С.: Ні. Він діє виключно в рамках закону, і олігархам не подобається, що він не використовує телефонне право.

У всьому світі соціалісти традиційно тісно співпрацюють з профспілками. Як розвивається співробітництво київських соціалістів з профспілками?
Володимир
21.03.06 12:18

В.С.: Дуже тісне. На сьогодні ми маємо 5 підписаних політичних угод з профспілками на тісну співпрацю, в тому числі остання угода підписана між профспілками малого та середнього бізнесу.

З якими політичними силами ви будете співпрацювати у Київраді?
Валентина
21.03.06 12:33

В.С.: Демократичними силами, хто відстоює представницькі органи на місцях, інтереси киян.

Що корисного зробили соціалісти саме для киян за останній час?
Валентина
21.03.06 12:34

В.С.: Було зроблено все, щоб зберегти велику кількість об"єктів в комунальній власності, в тому числі і "Київенерго". Дякуючи акціям, які проводили київські соціалісти, не були підняті тарифи на житлово-комунальні послуги, починаючи з 2000-го року, які декілька разів виносилися на засідання Київради. Постійний контроль і виступи проти забудови Києва, проти розпродажів об"єктів комунальної власності, які є життєво необхідними для всіх киян. Як голова Спеціальної контрольної комісії в парламенті з 2002 року по 2005 рік сприяла поверненню громадянам гуртожитків, в яких вони проживають. Це дало можливість їм приватизувати їхні помешкання. Це порядка 35 гуртожитків. Зупинена приватизація гуртожитків системи профтехосвіти і інших навчальних закладів.

Уважаемая Валентина Петровна !
В СМИ прошла информация, что на текущей недели правительство обязало ФГИ провести собрание акционеров НЗФ и назначить Николая Надточенко - председателем правления общества. Дейсвительно ли это. Если да, то какие шаги будет предпринимать ФГИ.

Лидия
23.03.06 11:20

В.С.: Рішення суду про повернення Нікопольського феросплавного заводу в державну власність було прийнято за позовом народного депутата України, глави спеціальної комісії Семенюк. Боротьбу за це підприємство я вела і веду з 20 березня 2003 року. На сьогодні є рішення суду, яке не виконується в частині того, що Міністерство юстиції не забезпечило переведення акцій на рахунок Фонду державного майна. І відповідно до висновків того ж Міністерства юстиції Фонд держмайна не є власником державного пакету акцій. Тобто проводити збори на Нікопольському феросплавному заводі Фонд держмайна не має права.
Фонд держмайна України може проводити збори лише за наявності акцій на рахунку (на зборах голосування проходить акціями, а не рішенням суду). Мрія і доручення Тимошенко про те, щоб передати НФЗ в руки групи "Приват", а М.Надточенко як раз є тим представником, який зазначався в дорученні колишнього прем"єр-міністра Тимошенко, не може бути реалізовано. А подібного доручення від нинішнього уряду Фонді держмайна не має. Фонд держмайна діятиме виключно в правовому полі. А головне також, щоб трудівники підприємства не страждали від беззаконня і не були заручниками цієї ситуації.

Валентино Петрівно!
В Одесі з Вашою допомогою коїться злочин - у міста, колективу кіностудії з величезними порушеннями законодавства України купкою цинічних ділків, серед яких є й ваші підлеглі з Фонду держмайна, а також державні службовці з Міністерства культури та туризму, захоплено Одеську кіностудію художніх фільмів. Не є секретом, що головною метою так званого "акціонування" у формі ЗАТ є "прихватизація" безцінної земельної делянки над Чорним морем. Ходять чутки, що на цю благодатну землю положив око сам Президент Ющенко. Він ніби-то плекає мрію відбодувати на місці Одеської кіностудії ще одну свою резеденцію. Тому соратники по коаліції, соціалісти Семенюк та Цушко - губернатор Одеської області, заплющили очі на всі злочини "прихватизаторів". Доречі, ніхто в Одесі не знає, хто ховається за втаємниченими акціонерами кіностудії, чий капітал та чиї інтереси. Невже це президент України? Ганьба!!! Я підтримую всі пікетування одеситів і обв'язково поїду до Києва пікетувати Фонд держмайна та адміністрацію Ющенка. Ми доведемо до всієї України, які ви преступні та брехливі. Жодна влада, окрім померанчевої, не знищила Одеської кіностудії. Це зробили ви. Рік тому я стояла на Майдані й плакала від щастя, що в Україні життя змінеться на краще. Сьогодні мені соромно за себе. Ганьба!!! Ганьба!!! Ганьба!!!
Поверніть перлину вітчизняного кіно - Одеську кіностудію - народу!!!
Другие сообщения/вопросы по теме Одесской киностудии>>>

Марія Могілевська, одеситка
23.03.06 01:10

В.С.: Початок створення закритого акціонерного товариства тягнеться з 2004 року. Поки ми стояли на Майдані, було прийнято рішення про створення ЗАТ "Одеська кіностудія". Зокрема, передбачалось, в руках держави залишити 43,1% статутного фонду створюваного товариства. Але 13 січня 2005 року я, як голова Спеціальної контрольної комісії вийшла з пропозицією до Верховної Ради з проектом постанови про тимчасові обмеження в сфері приватизації. Відповідна постанова була прийнята. Тому Фонд держмайна призупинив приватизацію в тому числі і Одеської кіностудії. Створення відбулось фактично у 2004 році, осталось лише підписати акт передачі. Тому власники звернулися до суду, і рішенням суду Фонд держмайна було зобов"язане вчинити цю дію. Протягом 2005 р. Фонд держмайна проводив реальний аналіз доцільності завершення цього процесу. В результаті проведення переговорів з представниками ТОВ "Нова кіностудія" ФДМ вдалося досягти домовленості про зміну принципів створення ЗАТ "ОДеська кіностудія", де зокрема державну частку закріплено 50+1 акція. А також закріплення в статуті жорстких умов, щодо умов розпорядження земельними ділянками та нерухомим майном. Зкорема, за пропозицію ФДМУ 20 березня 2006 року в ОДесі відбулися перші збори, на яких одноголосно були прийняті, зокрема, наступні рішення:
1) про збереження робочих місць за працівниками державного підприємства у новостворюваному ЗАТ "ОДеська кіностудія", а також про включення до колективного договору ЗАТ "ОДеська кіностудія" зобов"язань щодо оплати праці та соціально-трудових гарантій працівників ЗАТ "Одеська кіностудія" на умовах щонайменш не гірших, порівняно з умовами праці у державному підприємстві "Одеська кіностудія художніх фільмів";
2) про виконання ЗАТ "ОДеська кіностудія", як правонаступником державного підприємства "ОДеська кіностудія художніх фільміів", зобов"язань державного підприємства щодо передачі нерухомого майна в безоплатне довічне користування Одеському відділенню Національної спілки кінематографістів України (на умовах, погоджених Міністерством культури і мистецтв України та Національною спілкою кінематографістів України).
В разі невиконання хоча б одного пункту, об"єкт буде повернутий в руки держави. Президент України так як і Цушко, і Семенюк до створення даного підприємства відношення не мав, бо створення відбулося при минулій владі під патронатом Януковича і Чечетова. Нам вдалося збільшити державну частку і залишити контроль за державою, не дивлячись на рішення суду.

Александр Зинченко!!! Его поступок!!! Что Вы думаете об этом и как можете характеризовать осенний политический кризис?
Пирс
23.03.06 08:22

В.С.: Сьогодні ввечері слухайте мою дискусію з О.Зінченко на радіо "Свобода" о 20:00.

Здравствуйте.
Как Вы относитесь к приватизации энергитического комплекса Украины ? Может ли государство существовать без монополии на энергитический комплекс ? Ведь частному лицу ничего не стоит выключить рубильник в любой момент.

Богдан
23.03.06 09:50

В.С.: Відношусь негативно. Підтримую вашу думку.

Валентино Петрівно!

Хто буде очолювати фракцію соціалістів в Київраді?

Андрій Петрович
23.03.06 09:43

В.С.: Я, Семенюк Валентина Петрівна.

Шановна Валентино Петрівно! Скажіть, будь ласка декілька слів про подальшу долю державного пакету акцій АТ "Укртатнафта". І скільки всеж таки процентів акцій цього підприємства має держава?
Лариса
23.03.06 08:37

В.С.: Держава має 43%. Об"єкт знаходиться в сфері управління НАК "Нафтогаз України". Законом України про зупинку приватизації об"єктів нафтопереробної галузі, автором проекту якого була я, зупинена приватизація цього пакету.

Шановна Валентина Петрівна!
У 1993 році Одеська обласна рада прийняла у комунальну власність нерухомі пам'ятки історії та культури у Одеської області, які на той час були державною власностью, без згоди КМУ та в суперечь мораторію щодо заборони передачи державного майна. Чому по теперешній час ФДМУ не оспорів це незаконне рішення Одеської обласної ради?

Юлія
23.03.06 09:15

В.С.: Проводимо інвентаризацію об"єктів комунальної власності, в тому числі цього. Дякуємо за інформацію, претензійну роботу розпочнемо.

Уважаемая Валентина Петровна!
Во время оранжевой революции "новая власть" обещала вернуть пляжи Одессы одесситам. Однако, высокие заборы вдоль пляжей в черте города стали ещё больше.

Александра из Одессы
23.03.06 09:41

В.С.: Повертати треба всім разом, в тому числі і громадянам Одеси. Земля на пляжах - об"єкт комунальної власності. Обирайте представників помаранчевих у Одеську міську раду, я думаю, що це вони зроблять. До речі, законопроект про державну програму управління державною та комунальною власністю на 2006-2008 роки дозволить нам повернути ці пляжі.

Шановна Валентина Петрівно!

Чув Вашу заяву про відверте блокування роботи Фонду.Поясніть більш детально хто саме тисне на Вас, в чому полягає це блокування адже Ви при владі, і чи правда,що у Фонді зараз працює комісія з питання ліквідації ФДМУ?

Віталій
23.03.06 09:42

В.С.: Відверте блокування іде тому, що Фонд розпочав широку претензійну роботу по невиконанню інвестзобов"язань, повернення гуртожитків людям. Фонд заставив платити всіх орендну плату та дивіденди. Створив прозорий контроль за їх сплатою. Все це не подобається кучмістам, які притерлися до нинішньої влади. А якщо подивитися доручення, які надійшли і надходять від Кабміну стосовно обо"язкової продажі "Укртелекому", Нікопольського феросплавного і інших об"єктів, які заборонені законом. Невиконання цих доручень не подобається деяким працівникам Кабміну. На сьогодні, відповідно до листа, який надійшов від Міністра Кабінету Міністрів України Богдана Буци, до речі, колишного заступника Голови Фонду держмайна України при президенті Кучмі, створена робоча група, яка проводить повальну перевірку роботи Фонду держмайна. Фактично сьогодні іде виклик на допит працівників Фонду, щодо їх діяльності, відверто блокується робота Фонду по претензійній роботі, інвентаризації майна, претензійній роботі по виконанню інвестзобов"язань. Окрім того, Міністерство фінансів на чолі з паном Пинзеником, який ще на 5-річчя створення Фонду говорив про ліквідацію цього конституційного органу, на стадії завершення приватизації (правда, на сьогодні Фонд держмайна не тільки проводить приватизацію, а й зберігає державне майно). Мінфін відмовився фінансувати Фонд держмайна. Вже третій місяць ФДМУ не має достатньо коштів для того, щоб відправити своїх працівників у відрядження для здійснення перевірок виконання інвестиційних зобов"язань і проведення підготовчої роботи з інвентаризаціі майна, яке використовується ЧФ РФ. Немає коштів для того, щоб сплатити державне мито за подачу позовів у суд з розірвання угод купівлі-продажів. Наприклад, сьогодні за позовом Фонду на розгляді в судах перебуває 199 справ з повернення майна у власність народу. Зрозуміло, що це суттєво обмежує прибуткові апетити певних олігархічних груп, зачіпає їх корпоративні інтереси. Виходячи з цих подій, Фонд держмайна змушений звернутися до Президента України щодо відвертого усунення конституційного органу від виконання своїх обов"язків. Не випадково сьогодні іде тиск на представників Соціалістичної партії, представлених в Кабінеті Міністрів. Це більше нагадує мені конкурентність на виборах, ніж вболівання за реальні справи в державі. Подумайте, кому вигідно скорочення працівників ФДМУ, які за 2005 рік збільшили надходження до бюджету від дивідендів більше ніж на 1 млрд.грн. в порівнянні з попереднім роком, на 170% перевищили надходження від орендної плати, повернули сотні гуртожитків людям. Подумайте, хто опікується цими об"єктами.

Возможно ли использовать приватизационные сертификаты, которые остались не вложенными. Можно ли их вложить в приобретение земли.
Lara
23.03.06 11:36

В.С.: Вони вже недійсні.

Валентина Петровна, Вашим пиарщикам можно поставить двойку. Вы вместо того, чтобы показать, как классно работал ФГИУ и как он боролся к коррупцией в нынешней власти (все и так понимают, что она есть при любой власти), агитируете за СПУ. Таким образом, вы обнуляете эффект от своих же заявлений как Председателя ФГИУ. Получается, что все эти громкие заявления ради агитации за СПУ? Мне не интересна политика и политагитация. Мне импонировали Ваша позиция и Ваши действия как Председателя ФГИУ. Все и так знают, что вы из СПУ. Вы отвлекаете внимание от информации о работе ФГИУ, подчеркивая заслуги СПУ. Зачем это делать?
Слава
23.03.06 11:39

В.С.: Корупцією займаються правоохоронні органи, а не ФДМУ. Ми займаємося державною власністю і ведемо відповідний облік і контроль.

Валентино Петрівно!
В одному з українських міст є лабораторія, яка належить державному підприємству. Лабораторія збиткова та потребує реконструкції. На реконструкцію потрібна сума близько півтора мільйони доларів. Держава кошти на реконструкцію не виділяє. Ми маємо необхідну суму коштів, і хотіли б вкласти їх у цю лабораторію - або шляхом створення спільного з державою підприємства для спільного розподілу прибутків, або шляхом взяття в оренду державного майна.
Чи можливо це зробити, і яким чином?

Ігор
23.03.06 11:43

В.С.: З пропозиціями щодо приватизації або отримання в оренду державного майна слід звертатися до ФДМУ або його регіональних відділень. Звертайтесь, чекаємо.

А если бы Валентина Семенюк не была членом СПУ, ее решения как Председателя ФГИУ были бы другими? Странно, честно говоря, все Ваши заслуги как председ. ФГИУ приписывать СПУ. Причем делаете это сами же. Команда - это классно, но не в случае смешения госоргана и политпартии.
Антон
23.03.06 11:43

В.С.: Як представник партії, делегована на цю посаду, виконую ті функції, які передбачені законом.

Шановна Валентина Петрівна!
Мешканці міста Теплодар вимушені звернутись до Вас у зв’язку із незаконними діями Ваших підлеглих, які шляхом складання кулуарного “протоколу наради” за участю тільки представника вже відомого Вам Спільного українсько-американського підприємства “Інтервіндоус” без суда та слідства фактично позбавили наше комунальне підприємство “Одеська теплоелектроцентраль-2” належної йому частки у статутному фонді СП “Інтервіндоус”. МКП “Одеська теплоелектроцентраль-2” чи представники Теплодарської міської Ради навіть не були запрошені на цю “нараду”, якій вочевидь було достатьно тільки наданих представником СП “Інтервіндоус” документів. Документи, що підтверджують легітімність участі МКП “Одеська теплоелектроцентраль-2” у СП “Інтервіндоус”, у Вас є.
Просимо Вас ретельно разібратися, на підставі яких документів цією нарадою було прийнято рішення позбавити теріторіальну громаду м.Теплодар її прав, та терміново вирішити це питання.
З повагою, секретар Теплодарської міської Ради

Мещеряков М.І.
23.03.06 11:59

В.С.: Розберусь, проінформую.

Зачем продают "Укртелеком"?
Руслан
23.03.06 12:04

В.С.: Фонд держмайна не продає "Укртелеком". Це доручення Кабміну, яке я виконати не можу, за що страждають працівники Фонду.

Уважаемая Валентина Петровна! Новые акционеры НАСК "Оранта" намерены предложить государтсву продать 25% акций компании. Предложили ли они уже? Согласится ли ФГИ на это предложение? Если да, то на каких условиях? Если нет, то почему? Жалоба на проведение 5 допэмиссии "Оранты" все еще в аппеляционном суде? Будет ли ФГИ ее отзывать. Заранее спасибо Вам!
Алена Кулакова
23.03.06 12:09

В.С.: Фонд Держмайна веде претензійну роботу в судах по "Оранті". Поки не завершиться ця робота, питання приватизації розглядатися не буде.

Валентина Петровна,
Полностью согласна со своей землячкой Марией Могилевской. Ваш ответ на вопрос о захвате Одесской киностудии - очередная отписка чиновника. Очень жаль!

Александра
23.03.06 12:13

В.С.: Детальнішу інформацію прочитаєте на сайті Фонду держмайна, там історія цього питання і нинішні конкретні дії Фонду.

Валентина Петровна работники ХБК обвиняют вас в сговоре с инветором не выполняющим инвестусловия. Прокооментируйте сложившуюся ситуацию
Вячеслав
23.03.06 12:35

В.С.: ХБК було приватизовано і умови конкурсу виписані таким чином, що розпочати претензійну роботу важко. Тому були укладені додаткові умови конкурсу, де передбачено чіткий графік погашення боргів по зарплаті, який на сьогодні виконується. Якщо відповідно до графіку борг по зарплаті буде не погашений, ФДМУ поверне цей об"єкт в державну власність.

Доброго дня, Валентино Петрівно!
Чи є у Вас науково обгрунтовні шляхи реформування власності, саме такі які приведуть до підвищення соціально-економічного добробуту України та її громадян. Назвіть, будь ласка, ці матеріали.

Руслан
23.03.06 10:58

В.С.: Проект закону про державну програму управління державною та комунальною власністю на 2006-2008 рр. поданий у Верховну Раду України О.Морозом, який дасть можливість досягти цієї мети.

Валентино Петрівно!!!

Яка користь від продажу Криворіжсталі ? Чи не жалко було продавати цей завод? Навіщо продали індусам?

Анастасія
23.03.06 09:43

В.С.: Дуже жалко. Я робила все, щоб повернути цей об"єкт державі. Навіщо продали індусам - спитайте у Тимошенко.

        Следующие >