This version of the page http://20minut.ua/news/80830 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-11. The original page over time could change.
У Тернополі від керівництва усунули керівний склад міського організації УНП
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

У Тернополі від керівництва усунули керівний склад міського організації УНП

A A A
Размер шрифта:
Відповідне рішення, повідомив голова обласного осередку Української народної партії, заступник голови УНП Ярослав Джоджик, прийняли на засіданні правління партії і ради облорганізації УНП за участю голови партії Юрія Костенка

Засідання було зумовлене конфліктом у міському осередку партії, який виник через виключення у грудні 2007 року з партії, а згодом із депутатського корпусу міської ради двох депутатів — Петра Ковча і Михайла Ратушняка.

— Жорстка дискусія тривала 5 годин. У результаті прийняли рішення скликати позачергову звітно-виборну конференцію, — повідомив пан Джоджик. — До її проведення провід міської організації, її рада є нечинними. Функції керівного органу до проведення конференції виконуватиме оргкомітет, до складу якого увійшли 10 членів УНП.

Він зауважив, що в оргкомітеті представлені дві сторони конфлікту, зокрема, керівник міської організації УНП Михайло Джус, який ініціював відкликання двох депутатів, а також Михайло Ратушняк. Очолив оргкомітет Ярослав Джоджик. За його словами, позачергова звітно-виборна конференція відбудеться продовж двох-трьох місяців.

Виключення було нелегітимним

Також учасники засідання поновили у партії Петра Ковча і Михайла Ратушняка. При цьому зобов’язали Олега П’ятничку і Анатолія Курилка, яких ТВК вже оголосила депутатами, не брати участі у сесіях міськради.

Відкликати депутатів має право лише рада блоку, — зауважив пан Джоджик. — Натомість у нас це рішення прийняла певна група людей, яка назвала себе міжпартійною конференцією. Але це не є в її повноваженнях, Кабмін ж не може змінити конституції, це можуть зробити лише у Верховній Раді.

При цьому Ярослав Джоджик зауважив, що ще раніше за такі дії Михайло Джус як керівник міської організації УНП отримав догану. На засіданні ж уже не давали персональних оцінок. Лише визнали помилковим невиконання Михайлом Ратушняком та Петром Ковчем окремих рішень фракції, прийнятих згідно із засадами партії. Разом із тим визнали, що їх виключення з лав партії було нелегітимним, оскільки ще не було висновків спеціально створеної для вирішення конфлікту комісії.

Крім того, таке рішення (про виключення – авт.) було неспівмірне їхнім заслугам перед партією, особливо у період виборів, — зауважив Ярослав Джоджик.

Він також повідомив, що партійці закликали керівництво мерії не чинити перепон і дати можливість працювати в депутатських лавах Петру Ковчу та Михайлу Ратушняку.

— Загалом нам відомо, хто стоїть за виключенням депутатів з їхніх партій, мова не тільки про УНП. Якщо впродовж тижня такі потуги не припинять, я назву конкретних людей і причину, для чого вони це роблять, —пообіцяв голова обласного осередку УНП.

 

Для спірного — “особлива думка”

Також на засіданні УНП, у зв’язку з різним трактуванням положень і засад партії місцевими фракціями та організаціями, прийняли рішення про створення експертної групи.

У разі виникнення непорозумінь щодо голосування із спірних соціально-економічних питань вона виноситиме їх на провід облорганізації і та прийматиме зобов’язуюче рішення, яке б не суперечило засадам партії, для цілої фракції, — повідомив пан Джоджик.

Він додав, що членам партії заборонено голосувати за включення питань у порядок денний із голосу.

Наші депутати не голосуватимуть за такі питання або одразу перестануть бути членами УНП, — застеріг пан Джоджик.

Ковч боротиметься й за посаду

Сам Михайло Джус оскаржувати рішення засідання не планує.

Зараз я є членом створеного оргкомітету. А потім проведуть вибори, тоді міська організація знову матиме керівника, — каже він.

Натомість рішення про те, що двоє виключених депутатів таки можуть приступити до виконання депутатських повноважень, має прийняти суд.

— Ми звернулися до суду, щоб скасувати рішення ТВК про позбавлення нас мандатів, зараз очікуємо його рішення, — повідомив Петро Ковч. — Хочемо, щоб все було законно.

Разом з тим, пан Ковч зауважив, що за свою позицію він поплатився не лише депутатським мандатом.

21 січня міський голова підписав розпорядження про скорочення посади заступника начальника управління освіти з науково-методичної роботи, яку я займаю, — каже Петро Ковч. — Я розцінюю це як розправу. Мене попередили про скорочення. Зараз маю два місяці, щоб довести, що таке рішення є неправомірним.

В іншому випадку він планує продовжити працювати в освіті.

Тернополь 2008-01-28 18:26:09
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
політика  УНП  прання   
Статьи автора Андрій ВАЦИК:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:296

Андрій ВАЦИК

Написать письмо автору

Добавить комментарий (4)
Гость: Таня 28/01/2008 21:13 0
Джуса на мило і всю швидку допомогу!!! Вони здатні лише на злочини, взяття хабарів, ганебні рішення.
Ответить IP
- имя не указано - 29/01/2008 08:48 0
Ратушняк і Ковч-молодці!!! Захищайте свої права!
Ответить IP
Гость: Ок 29/01/2008 10:46 0
Ковча теж на мило! Такий самий хапуга як і Джус. А Ратушняка до Деревляного в заступники. Нема йому що в УНП робити.
Ответить IP
Гость: щур 30/01/2008 00:17 0
смішно читати все це. Джоджик не може знайти вихід на заставного у земельних питаннях, а страждають партійці. а ратушняк з ковчем - сліпі кошенята БЮТу. Туди їм дорога...Шестьорам сємого!!!
Ответить IP
Также в рубрике:
12:56Чому мер розуміє тих, хто вимагає його відставки
12:23Работники мэрии в покупке дорогих авто не виновны
11:45Наши депутаты - пострадавшим деньги
12:00Тимошенко вистачить сил і грошей, аби гідно підготуватися до Євро-2012
22:00КРУ виявило порушення в міськуправлінні освіти
13:27Змінилися номери телефонів управління соціального захисту Львівської міської ради
13:05У Львівській міськраді за 200 грн працює польський студент
13:13Коммунальные квадратные метры отдают в аренду за бесценок
14:08Громадські організації "моніторили" депутатів
11:59Объездной дороге в Николаеве – быть
Статьи автора Андрій ВАЦИК:
18:58 Депутатів від БЮТ хочуть позбавити мандатів
21:23 За чистоту в селі обіцяють премії
18:39 Мер і губернатор “засвітили” статки
16:57 Для більш строгого виховання — військовий ліцей