This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/27 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-10. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Юрій Луценко
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Неділя, 10 Серпня 2008
0738

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Юрієм Луценком, лідером "Народної самооборони"

09 Березня 2007
[ Патриот ]
коли Вас призначили Міністром,чи була у вас команда,за якими принципами ви призначали керівний склад МВС,УМВС,до нас на Буковину попав випадково(маю надію) Василов_людина інтелектуально та морально обмежена,як могло статись,що Василов став генералом,коли в свій час за розкрадання пайків для особового складу Придніпровського УМВСТ разом з бувшим начальником Бідашко(став інвалідм,пішов на песію,потім поновили в Криму) був притягнутий до кримінальноі відповідальності.

Правда, що прийшовши до МВС, я не мав готової команди. Правда, і те, що «нема мєнта без хвоста», але я робив ставку на тимх, хто професійно і морально був здатен започаткувати нову міліцію. Як показав досвід, пан Василов на це був здатен. Якщо Ви не упереджені, то підтвердите покращення служби в УМВС Буковини в порівнянні з попереднім періодом.

[ Патриот ]
ви ображені ,що вас незаконо звільнили з посади,а коли тисячі офіцерів ні за що обвинувачували і робили ворогами народу,звільняли з посад,заставляли писати рапорти,або шантажували пенсіями,то тепер ви ,напевне,зрозуміете,бесперпективність копання ям,бо можна самому туда попасти

Я не ображений за своє звільнення (до речі, - законне). І борюся не за повернення на посаду, а проти реваншу антиукраїнських сил і в МВС, і в цілій державі. Щодо звільнень, то я, дійсно, ініціював тотальну заміну керівництва МВС, які у великій мірі відповідали за доведення народу до повстання у 2004 році, а отжеи не мали морального права далі бути обличчям правоохоронної стрруктури. Правда і у тому, що більшість звільнилася не через це, а через матеріальні обставини, спричинені нерозумними рішеннями Верховної Ради попереднього скликання, що різко обмежували їх пенсії з березня 2005 року.

[ ЦЦЦ ]
Пане Юрію, а про справу Гонгадзе нічого нового сказати не можете? Не під силу?

Нічого нового не можу сказати, бо зробив усе, що в компетенцї МВС. Принаймні, перше свідчення безпосередніх підозрюваних у вбивстві я отримав у своєму робочому кабінеті, звідки вони були передані до Генпрокуратури. Всі інші слідчі дії, згідно з Законом, лише в руках ГПУ.

[ Навалова Майя Олексіївна ]
Шановний пане Юрію, чи не вважаєте Ви, що вже занадто зловживаєте довірою та прихильністю українського народу? Невже Ви думаєте, що люди знову за Вами підуть? Час Майдану безповоротно пішов, і після останніх подій люди практично зневірились, а Ви й далі пропагуєте ідеали Помаранчевої революції. Чи не застаріли ці ідеї?

Тільки час покаже, за ким підуть люди. Я ж не збираюся підлаштовуватися – був і лишаюся своїми переконаннями і в опозиції, і у владному кріслі. Правда, що люди зневірилися. Правда, що питають, скільки ще протестувати. Відповідаю: стільки, скільки тркеба, аби влада відповідала за свої обіцянки. Щодо ідеалів, то ідеї свободи, законності та справедливості були і є обєднуючими для Українию.

[ Навалова Майя Олексіївна ]
Чи збираєтесь Ви знову стати Міністром? Чи не зацікавлені у високій посаді?

Під час «Україна без Кучми», Помаранчевої реворлюції я боровся не за посаду, а за переконання. Більше того, я розглядаю будь-яку посаду не як приз, а як важку відповідальність перед людьми. Сьогоднішню діяльність я веду не за посаду, а проти тотальної брехні та зради політиків, що розглядають вибори лише як лохотрон, за який не потрібно нести відповідальність.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
"Старувате" запитання: чому політики (і ви на одному з перших місць) коли отримують посаду, втрачають запал до активної діяльності на благо України, перестають втілювати в життя радикальні новації? П.С.Запитання стосується Вашої діяльності на посту "головного силовика" і присвячене тим разючим реформам, які Ви не здійснили

Занадто розлоге запитання, але я не погоджуюся що відсутності здійснених в МВС реформ. Скорочення ДАІ удвічі і збільшення за рахунок цього на 40 відсотків патрульної служби призвело до 10 відсоткового прадіння ДТП і 25-відсоткового падіння злочинності на вулицях. Це один з прикладів тих реформ, які мали вивести міліцію з кабінетів до людей. І задля людей. Згадаю також про сотні злочинців у погонах, які впереше отримали реальне тюремне покарання завдяки перебудови роботи внутрішньої безпеки. Про 2,5 кратне зростання зарплатні міліціонерів. Про перебудову оцінки боротьби з наркотрафіком від кількості порушених спорав щодо хворих наркоманів до кількості нарколабораторій та ваги вилученого зілля. Зрозуміло, що це були лише ті реформи, які можна було здійнити всередині МВС. Шкода, але всі наші радикальтні законодавчі ініціативи так і не були розглянуті ВР.

[ Степаник Петро Васильович ]
Пане Юрій! Мене цікавить таке питання, чому така сильна, вольова та розумна людина як ви марнує свій час на розкрутку нових політичних проектів, а не приєднається до вже сильних політичних сил як, наприклад БЮТ та не допоможе в роботі по наведеню порядку в нашій країні??? Я як звичайний громадянин неможу вже далі терпіти такий безлад як в нас твориться!!! Вважаю Вас добрим керівником, оскільки будучи міністром МВС наша місцева міліція хоча би зменшила "БЕЗПІДЕЛ" який твориться далі! Всього Вам найкращого, але задумайтесь над обєднанням з демократичними силами!!! ДОПОМОЖІТЬ ЇМ ТА НАШОМУ НАРОДУ!!! Я вважаю що коли таке твориться в країні про себе потрібно менше думати, а більше про нашу батьківщину, батьківщину Україну та допомагати чим могти "Батьківщині" як партії!!! Дякую.

Саме тому, що я думаю не про себе, а про перемогу обєднаних демократичних сил, я не вступаю до жодної з помаранчевих партій, а домагаюся їх обєднання. Принаймні, - ненападу та співпраці. Пригнагідно зазначу, що вважаю БЮТ найпотужнішою опозиційною силою, яку не рекомендую нікому поборювати. Але (увага!) БЮТ, прицьому, не самодостатня партія для перемоги демократичних сил. Очищення та відновлення потуги НУ – абсолютно необхідне. Сприяти співпраці цих сил має тиск їхніх виборців. Я щиро тішуся з того, що такий тиск в рамках активності «Народної самооборони» був ними почутий і призвів до заяви про єдність демократичних сил в Україні.

[ Фесенюк Сергій Петрович ]
Доброго дня, пане Юрій! Це скоріше не питання, а висловлення міркувань. Зараз актуальна тема вступу до НАТО. Як це буде відбуватися, чи є якісь проекти з цього важливого питання? Адже багато нюансів: де розмістити іноземних військовослужбовців, адже в Україні й так величезні черги на квартири, гуртожитки; також требе буде оплачувати їм службу в нас в країні; збереження, утилізація зброї, яка застаріла, невже потрібні іноземні спеціалісти, утилізуватимуть все одно у нас. Взагалі відносно самого факту вступу до НАТО: це назло Росії, для притягнення іноземного капіталу, чи показати, що країна сильна, "просунута"! На мою думку - це політична акція для проведення референдуму чи виборів, просто чого небуть, щоб заробити грошей знову таки до наступних виборів. Давайте тоді голосувати за екологію (вибачте іронізую) за закриття якихось підприємств чи колгоспів, які "так забруднють" середовище. На мою думку треба будувати країну тут, не тягнутися до омріяного "забугорря", хоча й так заробітчан-українців пів Європи! І так гнемо спини так хоч на своїх, а то ще притримуватися "Євростандартів", хоча хто знає що це таке? Ось так висловлююсь, можливо в чомусь не прав, але така вже думка. Дякую!

Вступ до НАТО не означає навантаження для України для утримання їхніх вояків чи будівництво житла для них. Не обовязково має йтися і про створення військоівих баз. Мені близький приклад Норвегії, яка, будучи членом НАТО, отримала від свого вступу лише гарантії колективної оброни і безпеки, а проведення будь-яких навчань в рамках НАТО обовязково погоджується тамтешнім парламентом.

[ PAT ]
Шновний п. Юрію! В мене до вас два запитання. Чи не здається Вам, що такі рухи як "Народна Самооборона" можуть привести до влади людей, скажімо, з надлишком пасионарності і з браком професіоналізму, які, як показала історія, не здатні на конструктивну роботу? Друге запитання - яким ви бачите вирішення "мовного притання"? Чи заходи з розклеюванням на міських смітниках плакатів про "москалів", які "разгаварівают матам" - достойний метод захисту укараїнської мови?

«Народна самооборона» - не партія. Тож, вона не може привести тих чи інших людей до влади. Її ціль зорганізувати активних громадян, які готові захищати свої права і домагатися виконання обіцяного від найнятих ними політиків. Щодо другого, то вважаю, що найважливіше для відродження української мови має здійснюватися в українському дитячому кіно, дитячій книжці, дитячих навчальнизх закладах. Моя б воля, - я б дав звання Героя України пану Малковичу (видавництво «А_БА БА ГА ЛА МА ГА» за те, що вперше українська дитяча книжка перетнула 60-відсотковий рубіж дитячого книговидання.

[ Ostap ]
Пан Луценко, ви не проглядаєте у Тимошенко політичного діяча, який ёвнутрішньо потребує культу власної особи? Таки собі Сталін, гітлер у здрібненому варіанті? Інакше для чого уся ця фетишизація Юлі - замилування косою, ігри "Одягни Юлю", книги на зразок "Убить Юлю", її бронзові погруддя? Навіщо і ви в цю гру бавитеся, заграючи з нею? Чи боїтеся її - як потенційного Сталіна, а її Турчинова як Берію?

У нас з ЮВТ – договір про ненапад, тому не буду аж надто детально відповідати на це запитання. Сподіваюся, що в неї та в її прихильників, крім палкого серця, є ще й голова на плечах, аби ваші страхи не зреалізувалися на практиці. P.S. Взагалі, Юля мені більше подобається без коси і без бронзи.

[ Зелінська Ольга Володимирівна ]
Юрій Віталійович, які Ваші враження від всеукраїнських акцій "Народної самооборони"? які цілі Ви ставили та чи досягли їх? Дякую.

Враження добрі. Бачу, люди не такі уже й розчаровані та дезорієнтовані, як це навязується провладними ЗМІ. Дуже важливо, що на зібраннях і на Сході, і на Заході люди гаряче вітають заклики до свободи, закону, справедливості. І Схід, і Захід визнають, що обрані ними політики при порожніх майданах брешуть і торгують переконаннями. Чи є це підставою для заспокоєння? Ні – ми робимо лише перші кроки. І майбутній марш справедливості – не одноразовий акт перемоги. Це початок довгого шляху до становлення свідомого громадянського суспільства.

[ Соменко Іван ]
Доброго дня. http://media.ukr-info.net/smi/view_article.cgi?sid=16&nid=53&aid=231 - це не підставне інтерв'ю? Слова, приписані МК, Луценку дійсно йому належать??? Незрозуміло, як подібні переконання узгоджуються з його нинішньою позицією.

Багато років тому я, дійсно, мав прес-конференцію в Донецьку, але ніколи не чекав, що вона бути мати наслідком абсолютно невідповідну моїм уявленням статтю в «Московскому комсомольце в Донбасе». Цікаво, що це сфальшоване інтервю стало поширюватися лише зараз. Якщо Вам цікаве моє ставлення до УПА, не рекомендую брати з таких сумнівних «джерел». Вважаю, що УПА – абсолютно природна і здорова реакція українців на сталінські репресії, дії німецьких окупантів та загрози польської афензиви на Галичині та на Волині. А найперше, - це прояв боротьби за незалежну державу від окупації. Говорячи це, я не маю жодного наміру примешити подвиги іншої частини українства, які боролися з окупантами за свою землю і родину під прапорами Червоної Армії. Вважаю за необхідне якнайшвидше визнати всіх героїв України і прининити надуманий поділ на чорно-білій оцінці величної та трагічної історії України.

[ шоу-бізнес ]
Пане Юрію! Чи подобається Вам пісня гурту "НеАнгели" - "Юра, прощай!", яка тепер асоціюється тільки з вами.

Пісня не в моєму музичному смаку, але, з огляду на нервову реакцію пана Януковича на її пародіювання «95-им кварталом» – нехай буде.

[ гулівер ]
Кажуть, що ви дуже змінилися після того, як очолили міністерство.Начебто саме у той час відбулося зближення з президентом і певна переоцінка цінностей. Зокрема, і щодо СПУ.Прокоментуйте.

Моя переоцінка СПУ відбулася не через керівництво МВС. Я і сьогодні підтримую кожну свою дію і слово в спільних з Морозом діях антикланової СПУ. Але політична ціна його другого спікерства є для мене неприйнятною. Від того моменту СПУ стала залежним вассалом донецького клану, а її представники – ширмою і механізмами відновлення неокучмізму в Україні. Призначення заступником МВС людини, яка дала наказ видати бойові набої спецназу внутрішніх військ проти Майдану, який гукав «Слава Морозу!» є яскравим прикладом мого розходження з нинішньою СПУ.

[ Щитинський Петро Романович ]
Доброго дня Пане Юрій. Скажіть будь-ласка як ви вважаєте чи вірно постуває голова ЛОО "Антикримінальний вибір" що невіддає печатку і свідоцтво про реєстрацію ЛОО "Вперед Україно!" і друге запитання як ви розцінюєте відмову голови ЛОО "Антикримінальний вибір" долучити ЛОО "Вперед Україно!" до організації "Народної самооборони" на Львівщині???

Нічого про це не знаю. Ігри з печатками і свідоцтвами – не для мене.

[ Пупсік ]
Розкажіть свіжий політичний анекдот.

Анекдот не дуже свіжий, але до смаку. Шуфрич питає у Луценка, чи правда, що він ходив на зібрання до «голубих». А Луценко йому відповідає: «Правда, але Бог свідок, я не хотів працювати в цьому уряді».

[ Олесь ]
Юрі. Віталійовичу, чому ви так довго тримали на посаді Максимова - на посаді начальника Львівського обласного управління внутрішніх справ. Адже показники щодо криміногенної ситуації були проти нього?

Не сказав би, що довго. Та й більшість показників були в нормі. Проблема ж замовних убивств не може бути вирішена кращим чи гіршим начальником міліції. Адже міліція лише на воротах, гра відбувається зовсім на іншій частині поля. Проте, пан Максимов мною, дійсно, був поставлений перед завданням організувати розкриття цих резонансних для Львова злочинів. Часу перевірити його організаційнфі та фахові якості не вистачило.

[ Колишня помаранчева. ]
Юра, не сумуєш за романтичними революційнеими роками, коли ми всі щиро боролися з кучмівським режимом? Тоді все було зрозуміло: тут - ворог, тут - друг. А тепер все змішано. Вчорашні революціонери скурвилися... Все в історії повторюється. Ти віриш, що народ ще в когось повірить? І що з тобою сталося: чому ти такий страшно серйозний: у сьогоднішньому прямому ефірі на Львівському телебаченні - жодного жарту?

Однозначно – сумую. Коли є вільна хвилина, завжди згадую ті героїчні і романтичні, а інколи і сатиричні історії опозиційних часів. Як приклад. Памятаєте, як на Майдані всі стояли з табличками своїх населених пунктів. Так от, львівяни з села Коти приїхали і, піддавшись загальній моді, на фанерці написали «с. Коти за Ющенка». Їх всі штурхають, а вони, щиро не розуміючи, в чому справа, кажуть: «Ми, дійсно, так звемося і ми, дійсно,за Ющенка».

[ ірина ]
Юрію, з вами завжди вірний прес-секретар.Дружина не проти таких тривалих відряджень з молодою кобітою?

Думаю, що дружина була би більше проти частих змін прес-секретарів. Якщо серйозно, стабільність команди, яка не залежить від урядовості чи опозиційності мого статусу, мене направду тішить.

[ B.Ш.П. ]
п.Юрію! Ідея самооборони щира та на часі. Україні потрібні широкі громадські організації. Галичина , на відміну від інших регіонів, має свою специфіку, яка полягає у тому, що погляли та душі людей віддані і розподілені між демократичними і націонал-патріотисними організаціями. У Галичині, крім демократичних гасел, потрібні ще й люди, яким довіряють. Тоді ці гасла мають шанси бути підхопленими. При всій повазі до Вас, як принципового політика, місцеві структури на які Ви опираєтесь у нас не мають жодних шансів на підтримку широкого кола громадськості. Опора на колишні кадри соцпартії - це хибний вибір. Врахуйте цю пораду.

Дякую за пораду. В координаційній раді львівської «НС» є багато інших діячів, в тому числі і з правого політичного спектру. А знаходження лідера – справа часу і реальних дій.

[ Крог Олександра Віталіївна ]
Пане Юрію! Я хотіла б приєднатися до "Маршу справедливості". Минулого тижня я записалася до навчального табору у львівському штабі "Пори". Мені обіцяли передзвонити і повідомити про час і місце зборів. Але тепер "Пора" вже не підтримує "Народну самооборону". Чи означає це, що треба записатися вдруге в іншому місці? І що саме буде відбуватися в навчальних таборах? Казали, що проходитимуть вони у Карпатах. Коли? Дякую за увагу. Олександра

«НС» не планує проводити жодних таборів. Здається, табір на Хрещатику в грудні 2004 року і так дав практику самоорганізації всім, хто цього хотів.

[ Якимів Ірина Ореславівна ]
Доброго вечора, шановний пане Юрію! Дуже рада, шо ви завітали до нашого міста. У на В Місті є велика проблема пов'язана з перевезенням пасажирів. Я мешкаю під Львовом у селі БЬірки Яворівського району, і змушена щодня по годині чекати на зупинці чи не єдиний маршрутку під № 44. Наші неодноразові звернення та скарги до сільської ради нічого не дали. Обласну адміністрацію це питання теж не хвилює, а її чиновники продають ліцензії на перевезення пасажирів, абсолютно не контролюючи умови здіснення та графік перевезень. Прошу вас підняти цю проблему на всеукраїнському рівні і припинити страждання людей на зупинках:) Прошу підказати, як діяти мешканцям села в даній ситуації?

Завтра обовязково підніму питання села Бірки в Секретаріаті Президента України. А якщо серйозно, то моя порада: зорганізовуйтеся в пікет і вимагайте від управління транспорту ЛОДА внесення цих вимог до ліцензійних умов тендеру. Не допоможуть пікет під ЛОДА – ідіть під їхні помешкання, поспілкуйтеся з дружиною та рідними високого чиновництва, напишіть їм на паркані «Бірки хочуть зупинку!». Я абсолютно серйозно: влада рахується з людьми лише, коли вони не мовчать.

[ Пупсік ]
У нас у Львові вже був один орел, який очолював «Самопоміч», і який стверджував, що у жодному випадку не балотуватиметься на мера. Потім він таки став міським головою, а про «Самопоміч» забув (до речі, у вас навіть громадські рухи майже однаково називаються: у Садового «Самопоміч», у вас – «Народна самооборона»). Де гарантія того, що у відповідний момент не заявите, що хочете до ВРУ?

Хіба проблема пасивності «Самопомочі» лише у тому, що Садовий став міським головою? А може, просто львівяни не готові реально самоорганізуватися для контролю, в тому числі і мера Садового? Я не виключаю, що в разі виборів, можу прийняти рішення балотуватися до парламенту. Але «Самооборона» залишиться громадською організацією, основна ціль якої – контролювати обраних політиків, в тому числі і Луценка.

[ Зелінська Ольга Володимирівна ]
Пане Юрію! Одразу прошу вибачення за дещо провакаційне питання. такі видовищні проекти коштують чималих грошей. я не маю жодного сумніву з приврду того, що Ви НЕ використовуєте адмінресурс. тоді у Вас хороші спонсори. Хто вони та які цілі переслідують? офіційна версія - Ви закликаєте людей до маршу на Київ, "аби сказати владі, хто вони є" - мені відома. чого Ви особисто прагнете, я не можу зрозуміти. Дякую

З перших зібрань в рамках «НС» я не приховую того, що видатки на сцену, музичний супровід та технічну підготовку взяв на себе мій давній товариш по Помаранчевому Мадану, народний депутат Давид Жванія – грузин, українському патріозму якого варто було б повчитися багатьом українцям. Як лідер громадської організації ( ане партії!) я не можу запропонувати йому ні місця ц виборчому списку, ні посади у владі. Проте пан Жванія є далекоглядним бізнесменом, бо вкладає свої гроші у демократизацію української влади – головну умову вільного і конкурентного бізнесу.

[ Стахурський Олег Андрійович ]
Юрію Віталійовичу! Де можна записатися до "Народної самооборони"? Коли ви плануєте похід на Київ?

Штаб львівської «Народної самооборони» на вулиці Тиктора, 6 – в колишньому офісі народного депутата Луценка. Принагідно хочу висловити подяку всім, хто був сьогодні на чаті і на львівському Майдані. Як і завжди, Львів підзарядив мене вірою в Україну та її народ.

Новини

  • 08Серпня 2008

    • 18:06
    • До 20 серпня відновлять рух потягів на ділянці Делятин – Коломия, а міст через Черемош – за 5 місяців
    • 18:03
    • Правосуддя не кваліфікувало погромом напад на єврейське помешкання у Львові
    • 18:02
    • На Львівщині затримали злодіїв, які хотіли вкрасти 17 т нафтопродуктів на 70 тис. грн
    • 18:01
    • У Чернівецькій області скоротилося житлове будівництво: на 5,3% менше, ніж торік
    • 17:57
    • Уряд має розробити план відбудови регіону, що постраждав від повені, до наступної зими, – представник ООН Френсіс О’Доннелл
    • 17:52
    • Гуманітарна допомога постраждалим на митниці оформлюється без зволікань
    • 17:43
    • Гостро стоїть проблема масового захоронення тварин, – міністр МНС
    • 17:42
    • В Уряду не вистачає коштів на відновлення будинків, які зруйнувала стихія
    • 17:29
    • Слід законодавчо закріпити реформи в МНС і поліпшити фінансування рятувальників, – міністр МНС
    • 17:28
    • З 11 серпня у Рівному почнуть трясти нелегальних продавців кавунів та динь

Фоторепортаж