Номер 196 за 25.10.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Забери руки з мого пульсу!
Винним у зростанні цін Кабмін «призначив» міністра економіки. Прем’єр намагається регулювати ринок, заборонити експорт олії і натякає, що своє крісло він покидає ненадовго
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Безсовісне життя заганяє лідера «регіоналів» Віктора Януковича у глухий кут. Ідея, яку Прем’єр озвучив через кілька днів після виборів, — всім колективом перейти в опозицію, схоже, подобається лише йому самому. Сенс існування олігархів — заробляти мільярди, а допомогти на цьому нелегкому шляху може тільки влада: така вже у нашій країні політично–господарська модель. Ініціювати відділення держави від бізнесу як заведено у світі? Тоді великому бізнесу й поготів Янукович не буде потрібним! Бачили ми вже такі монолітні й непереможні партії влади, які розсипались за лічені місяці, коли їхні лідери не втримувалися у відповідних кабінетах.
У такій ситуації залишається не просто міцно триматися за крісло, але й старанно робити вигляд, що у тебе це виходить. А якщо й доведеться поступитися місцем Прем’єр–міністра новій коаліції, то зімітуємо, що так і було задумано. Мовляв, я тільки на хвилинку відлучуся — і одразу ж назад, шановні спонсори!


Порада «губернаторів»
Голова Вінниччини виступив з ініціативою створення ради регіонів
Вiктор МЕЛЬНИК   

Недавня прем’єрська критика на адресу Вінниччини, яка нібито недостатньо готова до опалювального сезону, викликала спротив керівництва області. З цього приводу голова облдержадміністрації Олександр Домбровський навіть виступив із відкритою заявою, у якій не погодився з урядовою оцінкою стану справ у регіоні, оскільки більшість районів стовідсотково готові до холодного періоду, а кілька існуючих больових точок будуть ліквідовані до кінця місяця. Та й затримки, якщо вже на те пішло, були породжені громіздкими тендерними процедурами, затвердженими якраз у Києві.


НОВИНИ ПЛЮС


Аналіз здав — аналіз прийняв!
Луценка визнали «чистим» від наркотиків і алкоголю. Чекають Черновецького
Зоряна КРІТ   

Про Юрія Луценка тепер цілком офіційно можна сказати: він — не наркоман і не алкоголік. А про Леоніда Черновецького — ні. Бо в Луценка на доказ його кришталевої незалежності від усіляких психотропних речовин є папірчик із печаткою. Учора лідер блоку «Наша Україна — Народна самооборона» отримав результати аналізів, які 19 жовтня здав у клініці «Євролаб». Згідно з відповідним дослідженням, у крові та сечі Луценка не виявлено амфетамінів, антидепресантів та наркотичних речовин, зокрема похідних кокаїну, героїну, канабіотиків та марихуани, барбітуратів тощо. Вміст алкоголю в крові 43–річного політика становив 0,26 промілле при фізіологічній нормі від 0,3.


«Мій кожен день присвячений тому, щоб штовхати БЮТ і «НУНС»
Президент наполягає на прискоренні темпів формування демократичної коаліції
Лариса САЛІМОНОВИЧ   

Робота новообраного парламенту має розпочатися вже у першій декаді листопада. Такий прогноз зробив позавчора Віктор Ющенко, перебуваючи з візитом у Харкові. Глава держави поінформував, що офіційно доручив керівникам БЮТ та «НУНС» сформувати демократичну коаліцію і тепер наполягає на тому, аби цей процес ішов більш динамічними темпами. «Мій кожен день присвячений тому, щоб якомога ефективніше штовхати українські демократичні політичні сили проводити діалог, розуміючи, що дуже часто він не є простим», — каже Ющенко.


Нудьга безнадійна
Аутсайдери виборів хочуть змінити протоколи таким чином, щоб у парламент протиснулися і СПУ, і ПСПУ
Володимир СЕМКІВ   

Слухання «виборчої» справи у Вищому адміністративному суді — нудне видовище. На відміну від минулорічних позивань, зараз перед ВАСУ немає ніяких пікетів від зацікавлених сторін, та й усередині суду не вирують емоції. Столи стоять літерою «П», з одного боку — представники позивачів, з іншого — відповідачів. Але, дослухаючись до так званих «дебатів», може заснути навіть учасник процесу, не те що стороння особа.


Не приїдуть і не видеруться
Лідери «ЄСМ» оголошені в Україні персонами нон–грата
Інф. «УМ»   

За акт вандалізму на Говерлі — паплюження національних символів України — громадян Росії, лідерів «Євразійського союзу молоді» Олександра Дугіна та Павла Заріфулліна СБУ оголосила персонами нон–грата. Більше того, Служба безпеки звернулася до ФСБ Росії з проханням посприяти видачі цих осіб — для притягнення до відповідальності. Про це повідомила речниця СБУ Марина Остапенко.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Розслідування
Світ
Селяни і Ко
Кримінал
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ