Номер 169 за 18.09.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Нам «покращили» ціни вже сьогодні
Обвальне подорожчання продуктів харчування спричинила інфляція, яку роздмухує уряд методом «ручного» управління економікою
Соломія СКОРИК   Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   Богдана СОРОКА   

...Ринок «Лісовий», що на околиці столиці, ми вибрали для свого журналістського експерименту навмисне: покупці його вважають найдешевшим серед роздрібних. І тому, вивчаючи ціни на основні продукти харчування, ми дали своєрідну фору уряду Віктора Януковича — адже на інших базарах все коштує на порядок дорожче.


Голлівуд у дитбудинку
Стівен Сігал і «нашоукраїнець» Стець дарували подарунки дітям–сиротам
Ярослав ТРАКАЛО   

Зірка світового кіно приїхала в Україну не задля розваги. Після відвідин визначних місць столиці й оголошення більш офіційної версії перебування — вивчення особливостей українського кінематографа — Стівен Сігал, ніби згадавши один зі своїх фільмів — «В ім’я справедливості», зізнався у тому, що прагне хоча б чимось допомогти українським дітям–сиротам. «Мені б дуже хотілося зробити свій внесок у їхній добробут, принести трішки радості в їхнє життя. Тому маю намір через церкву передати пожертву», — заявив актор.


Ми не забули. А вони?
Не догоріли свічки сьомої річниці по смерті Гонгадзе
Дмитро ЛИХОВІЙ   Леся ШОВКУН   

«ГІЯ. Ми не забули» — ці слова, утворені сотнями свічок, палахкотіли недільного вечора на асфальті майдану Незалежності. 16 вересня — у день чергової річниці зникнення та загибелі редактора «Української правди» Георгія Гонгадзе — його колеги і просто небайдужі громадяни знову вийшли на центральну площу.


Ювілей волохатого носорога
Століття тому, восени 1907 року, біля прикарпатського села Старуня сталася сенсація світового масштабу: в озокеритовій штольні знайшли забальзамовану тушу волохатого носорога — представника давно вимерлих тварин–гігантів
Іван КРАЙНІЙ   

Звістка про сенсаційну палеонтологічну знахідку в передгір’ї Карпат, на південно–західній околиці Старуні, сколихнула тогочасний науковий світ. Дивуватися, без перебільшення, було чому: раніше вчені за зоною вічної мерзлоти знаходили лише скелетовані частини великих тварин, які населяли нашу планету в льодовиковий період. А ось старунський носоріг потрапив на очі землянам на початку ХХ століття в натуральному вигляді — збереглися не лише шкіра, м’язи та внутрішні органи, а й рештки рослинної їжі, якою він зо двадцять тисяч років тому востаннє поласував перед трагічною загибеллю, потрапивши в пастку озокеритового, тобто воскового, озера. Можливо, ускочив у халепу, коли тікав, не розбираючи дороги, від переслідувачів з кам’яними сокирами — наших далеких предків. Хоч би як там не було, та саме завдяки природному бальзамуванню в щільних шарах озокериту волохатий носоріг і не «всохся» до розмірів скелета. Ця перша і подальші знахідки в долині місцевої річки Великий Лукавець, зокрема й тіло мамонта, мали величезну наукову цінність не тільки в контексті вивчення зниклої фауни, а й додали нових знань щодо життя–буття кроманьйонців — людей розумних і біологічно найближчих до нас, сьогоднішніх.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Світ
Економіка
Культура
Спорт
Світ тварин
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ