This version of the page http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=824 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-10. The original page over time could change.
Кримська Свiтлиця :: Текст статт╕ "МОРЕ ЛЮБОВІ"

Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З потоку життя (1699)
З перших уст (336)
Українці мої... (540)
Урок української (464)
Резонанс (520)
"Білі плями" історії (548)
Крим - наш дім (241)
Душі криниця (666)
Ми єсть народ? (143)
Бути чи не бути? (34)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (97)
Мовно-комп'ютерний конкурс (96)
Порадниця (105)
Смішного! (78)
Додатки
"Джерельце" (226)
"Будьмо!" (225)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
П╤ДТРИМАЙМО!
Чотири роки тому я отримував укра╖нський паспорт. ╤ якось сама собою прийшла думка, що варто...

ХТО «СВ╤ТЛИЦЮ» НЕ ЧИТА╢ - ТОЙ КОМП’ЮТЕРА НЕ МА╢!
ВИЗНАЧИВСЯ ПЕРЕМОЖЕЦЬ МОВНО-Л╤ТЕРАТУРНО-╤СТОРИЧНО-П╤СЕННО-КОМП’ЮТЕРНОГО КОНКУРСУ

«УКРА╥НСЬКЕ СЛОВО - УКРА╥НСЬК╤Й ДИТИН╤»
Саме п╕д такою назвою близько двох м╕сяц╕в тому розпочався всеукра╖нський соц╕альний проект...

╤НТЕРНЕТ-УРОКИ У С╤МФЕРОПОЛЬСЬК╤Й ШКОЛ╤ МАЙБУТНЬОГО
..ми домовилися, що вихованц╕ НВК «ВКЛ» разом з╕ сво╖ми вчителями при нагод╕...

НАЦ╤ОНАЛЬНА ╤ДЕЯ – ЯК СКЛАДОВА РОЗБУДОВИ УКРА╥НИ
24 травня в прим╕щенн╕ Севастопольського укра╖нського культурно-╕нформац╕йного центру пройшов...


Опитування
Чи треба Укра╖н╕ вступати в НАТО?
Так! Це унеможливить рос╕йську експанс╕ю.
Н╕! Не треба дратувати Рос╕ю.
Не знаю.

Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:






















Головна сторiнка > Текст статт╕
"Кримська Свiтлиця" > #17 за 25.04.2003 > Тема "Урок української"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#17 за 25.04.2003
МОРЕ ЛЮБОВІ
Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ, Світлана РОДЮК

МОРЕ ЛЮБОВІ
виплеснув на севастопольців "Океан Ельзи"

Щирість, відвертість і справжність живої музики, живих слів зачарували численних прихильників з перших секунд. Артистам не довелось жодного разу вживати класичний спосіб розігріву, яким користуються російські співаки, звертаючись до залу: "Севастополь! Я не вижу ваших рук!" - глядачі самі схвально і вітально піднімали руки. Приємні враження були не лише від небувалої якості звуку та від чудового світла. З огляду на те, що вдалий концерт залежить і від глядачів теж, вразило знання ними слів всіх пісень, в тому числі і нових, чим вдало і ефектно користувався соліст. Зал не заперечував і не тільки підспівував, а й співав! І, як виявилось після концерту зі слів артистів, у Москві їм теж підспівували. Отже, українська музика не має меж.
А яке відчувалось захоплення єдиним цілим, у що перетворився зал, від того, що всі з одного-двох перших акордів вгадували пісню!
Як висловився мій колега про це свято музики і потужного драйву - "Це був не концерт, це була пісня!" Та й працівники Українського культурно-інформаційного центру в Севастополі не пригадують такого успішного концерту в їхніх стінах. Що цікаво, на цій сцені було вже кількаденне свято - фестиваль "Червона Рута-95" і тоді теж були переповнені зали, вдячна публіка. Вони були першопроходцями на севастопольській цілині.
Зауважу, що національна ідея, спробою формулювання якої переймався невідомий мені Мащенко у "Крымском времени" - не стільки футболіст Андрій Шевченко чи боксер Кличко, від поразки якого він так нестямно радів. Швидше такою ідеєю може бути "Океан Ельзи". Бо вони і ціняться в світі тим, що співають рідною мовою. І співають про любов. І бачите, як воно все гармонійно поєдналось - і Бог - це Любов, і "Океан Ельзи" співає про любов, геніально додаючи в музику народні мотиви. То чому б любов до ближнього не могла бути нашою національною ідеєю?
Доречно буде нагадати і слова Тараса Шевченка: "Наша дума, наша пісня Не вмре не загине. Ось де люди наша слава, Слава України!"
"Друг", "Там, де нас нема", "Кішка", "911", "Холодно" - ці пісні не лише піднімали молодь з місць, а й чудовою музикою заохочували до танцювальних рухів. Чим ближче до завершення, тим більше людей, вітаючи Славка Вакарчука і ансамбль, вставали. Тільки кілька десятків з 1 200 глядачів лишались на місцях.
"Відпусти, я благаю, відпусти!" була останньою піснею. Концерт закінчився, але він надовго залишиться в серцях і душах вдячних севастопольців, і нині "Океан Ельзи" став еталоном музичної і пісенної творчості в Севастополі.
Ця акція була складовою частиною великого концертного туру по Україні на підтримку нового альбому "Океана Ельзи" "Суперсиметрія". Подарували свято сучасної української пісні єдиний (!) в Україні національний виробник пива "Оболонь" та промоутерська група "Кримконцерт".
Цікаво, чи зроблять логічний висновок про великий втрачений прибуток недалекоглядні і затяті продавці касет, компактів та відеокасет, які не пускають на волю українську пісню і музику, бо серед них діють інші, далеко не ринкові закони.
Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.

ЗАЛ БЛАГАВ - "ВІДПУСТИ!", а сам не відпускав...

Вже вдруге до Сімферополя приїжджав молодіжний гурт "Океан Ельзи". На цей раз проводив свій концерт у приміщенні міського цирку ім. Тезікова. Що можна сказати про їх виступ? Повний заряд енергії на невизначений час, емоцій вистачить ще надовго, а про задоволення я вже й не кажу.  Стовідсоткові "911", "Той день", "Там, де нас нема" разом із потенційними шлягерами - все це дало таку вибухову суміш, що під кінець концерту майже ніхто не сидів на місці. І хто сказав, що "Океан Ельзи" - тільки молодіжний гурт. В залі були й сорокарічні люди. Універсальність гурту та їхніх пісень підтверджується таким фактом, що "Квітку", "С'ьюзі" та "Модель" співали усі глядачі - хто сидячи, хто танцюючи. Мешканці нашого міста ніколи не відпускають гостей без пісні на "біс". "Океанці" не були винятком: весь зал благав " в самому прямому значенні цього слова) проспівати "Відпусти". У результаті вийшло "спільне виробництво" - стомлений Вакарчук співав куплети, а щасливі глядачі - приспіви.
В цілому, вийшло ФАЙНО. Той, хто був на цьому концерті, зрозуміє мене без слів.
Світлана РОДЮК,
учениця НВК "Українська школа-гімназія".

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #17 за 25.04.2003 > Тема "Урок української"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=824

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 3-й поверх, кiмн. 19-22, 24.
тел: (0652)51-13-24; E-mail: wik@swit.crimea.com
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков