This version of the page http://interesniy.kiev.ua/old/7137/7142 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-10. The original page over time could change.
Религиозные деятели / Знаменитые киевляне / Древний город / Главная


Для заказа экскурсий звоните +380 44 491 1176 или +380 68 121 4458
или пишите tour@interesniy.kiev.ua
Древний город  /  Знаменитые киевляне  /  Религиозные деятели

Подразделы:

Андрей Муравьев
Глаголевы

Статьи:

ПОСЛЕДНИЙ ИЗ МОГИКАН КИЕВСКОЙ ИКОНОПИСИ
Автор: Михаил ДЕГТЯРЕВ (искусствовед, член Союза художников Украины)

Иван Ижакевич, замечательный украинский художник, прожил долгую творческую жизнь, оставив значительный и своеобразный след в украинском изобразительном искусстве.

читать дальше
Креститель и тиран
Автор: Ярослав Тинченко
Автор фотографии: Виктор Васнецов "Крещение Владимира"

Народ прозвал его Красным Солнышком, а историки и церковь — Крестителем. На самом деле князь Владимир был человеком крутого нрава. Обид он не прощал, женщин и новые земли брал силой. И ещё он одним из первых придумал этнические чистки. Также следует напомнить, что именно герб Владимира стал государственным гербом Украины. В первых числах января 989 года Русь приняла христианство

читать дальше
Петро Могила
Автор: В. Замлинський, В. Пащенко

Після смерті Іова Борецького Київським нравославним митрополитом було обрано Ісаію Копинського — ігумена Києво-Братського монастиря і одного з організаторів братської школи. Пробув він митрополитом всього рік і був усунений Петром Могилою, архімандритом Києво-Печерської лаври.

Складною й суперечливою була доля цього визначного церковного та культурного діяча, що полишив неабиякий слід в історії України.

Могили вели свій родовід від Муція Сцеволи, чиї нащадки начебто перейшли з Риму до Греції, а звідти в молдавсько-волоські землі. Правда, в історії є й інше свідоцтв згідно з яким молдавський воєвода Стефан ІV нарік Могилою герольда Пуригу за його сміливість і відданість, а також за те, що у битві з угорцями 1486 р. був добрим пагортом (могилою), на яку він спирався.

Так чи інакше, а рід Могил дійсно був давній і шанований у Молдові. Та на той час, коли 21 грудня 1596 р. молдавського господаря Сімеона Могили й семиградської княжни Маргарет народився син, якого нарекли Петром, рід цей потрапив у велику скруту. Сімеон загинув у жорстокій боротьбі за владу, і княжна разом з сином мусили покинути Молдову й перебратися до Польщі, де була прийнята родичами — князями Стефаном Потоцьким, Самуїлом Корецьким та Михайлом Вишневецьким. Всі троє були одружені на дочках діда Петра Могили — Ієремії, господаря Молдови.

читать дальше


Вся правда о киевском клубе КГБ (KGB)
Горящие путевки, туры Туры в Египет
Туры в Турцию

Реклама:
Достопримечательности Москвы: Цирк проспект Вернадского экскурсии по Москве
 
 
Для заказа экскурсий звоните +380 44 491 1176 или +380 68 121 4458
или пишите tour@interesniy.kiev.ua