Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
| Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

В Представництві ЄК

Прес релізи

Календар заходів ЄС в Україні

Прес релізи

17.07.2008

Спільний проект ЄС та МОМ забезпечує новe обладнання та стандарти для проживання нелегальних мігрантів; Міністр Луценко відвідає церемонію відкриття в смт. Розсудів

17 липня 2008 року

Розсудів (Чернігівська область), Україна– 11:30 18 липня 2008 р. – Міністерство внутрішніх справ (МВС) України у парнерстві з Європейською Комісією проведе урочисту церемонію відкриття пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. У рамках співпраці між Україною та Європейським Союзом, всі партнери допомагають в наданні необхідної інфраструктури та дотриманні процедур, заснованих на повазі до прав людини, для потреб мігрантів, таким чином забезпечуючи виконання Угоди між Україною та ЄС про реадмісію.

Високоповажними гостями на церемонії будуть: Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Посол Ієн Боуг, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник Міністра внутрішніх справ України Олександр Савченко, директор Державного департаменту міграційної служби МВС України Ігор Репешко, Начальник Чернігівського обласного управління МВС України Іван Катеринчук, директор Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку МВС України Сергій Копитов, начальник управління капітального будівництва та інвестицій МВС України Олександр Ембулатов, та Тво Голови Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Джеймс Дезні.

З метою підвищення стандартів перебування нелегальних мігрантів на території України, колишнє військове містечко було обладнано меблями, комп’ютерною технікою та спеціальним устаткуванням на загальну суму приблизно 300 тис. євро. Для співробітників МВС України, які працють в цьому закладі, було проведено інтенсивне навчання з питань захисту прав мігранітв у відповідності до стандартів ЄС. Всі ці заходи є частиною проекту ЄС «Посилення потенціалу управління міграцією в Україні (фаза I та II)», на виконання якого Європейська Комісія надала приблизно 7 млн. 200 тис. євро.

Допомагаючи Україні дотримуватись стандартів, встановлених європейськими інституціями з прав людини та механізмами їх захисту, МОМ разом зі своїми партнерами видав посібник з найкращих практик ЄС з утримання мігрантів. Метою посібника є додання прозорості та механізмів моніторингу до вже існуючої системи. В цьому контексті, особлива увага приділялась безпеці людини, питанням доступу до послуг правового захисту, перекладу та спілкування з неурядовими організаціями, медичної допомоги, фізичного розвитку, харчування та гігієни. Спільними зусиллями були проведені інноваційні реформи, зроблені важливі кроків в процесі посилення ролі Міністерства як головної уповноваженої установи з питань міграції в Україні. Зі збільшенням обсягу роботи збільшується і відповідальність співпраці у виконанні важливих завдань з управління кордонами.

ЄС надає підтримку правоохоронним органам України, допомагаючи устремлінням України відповідати найкрашим стандартам ЄС з питань прав та привілегій мігрантів, що опинилися у скрутному становищі через расову, релігійну приналежність, політичні погляди, колір або етнічне походження, національне або соціальне походження, стать, сексуальну орієнтацію, фізичні або розумові вади.

 
Архів новин 
РікСічЛютБерКвіТраЧерЛипСерВерЖовЛисГру
2008    
2007
2006
2005
2004
2003     
2002
2001     
нагору