Номер 244 за 29.12.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Свиняча погода
На Новий рік замість хуртовини буде сніг із дощем
Наталя РОТАЙ   

Теплолюбна вогняна паця принесе погоду, яка їй більше до вподоби, і 2007 рік українці зустрінуть без снігу. Точніше, в останні грудневі дні мокрий сніг випаде в багатьох регіонах, але до святкової ночі він просто не долежить — при денній температурі нуль чи плюс-мінус кілька градусів пухнасті замети перетворяться на брудні калабанi.


Віктор Балога: Замість одного «К» — «конфлікт» — ми пропонуємо три «К»: «конкуренція, компроміс, консолідація»
Голова секретаріату Президента України у статті для «УМ» аналізує події й уроки минулого року

Найважливішою подією та головним уроком політичного року, що минає, стали вибори до Верховної Ради та їхні наслідки. Настільки чесно, прозоро й демократично виборчий процес в Україні проходив уперше. До того ж, у відповідності до конституційних змін, зросла значимість самої Верховної Ради. Трансформація політичної системи в результаті конституційної реформи призвела до затягування періоду формування влади. Саме ж це формування супроводжувалося боротьбою за владні повноваження. Раніше вибори позначали кінець цього періоду, після чого сторона, що перемогла, приступала до реалізації своїх моделей керування країною. Нині ж вибори виявилися лише проміжним етапом, котрий питання влади не вирішив, а, швидше, загострив.


У 2007 році Україну чекає техногенна катастрофа і можлива зміна влади
Про особливості астрологічних передбачень, можливості щось змінювати у своєму житті та про прогнози на наступний рік «УМ» розповів керівник Київської школи астрології Віктор Базілей
Анастасія БОГУСЛАВСЬКА   

— Пане Вікторе, давайте почнемо з того, чи астрологія — це наука?
— Швидше, це суміш науки і мистецтва. Астрологу потрібно не лише порахувати натальну карту людини, накреслити її гороскоп, використовуючи знання сферичної геометрії та тригонометрії, астрономії, й зуміти цю карту прочитати, протлумачити. Астрологія — це інструмент для діагностики. Як, наприклад, рентгенапарат. Ви можете зробити знімок хворого місця, але прочитати, що це означає, зуміє виключно спеціаліст. Я не люблю, коли цьому процесу приписують містику. Швидше, тлумачення астрологічних символів передбачає знання психології людини. Але коли ви приходите до психолога, то він на вас має подивитися, поговорити з вами, протестувати. А мені цього не потрiбно. Я, не бачачи вас, але маючи на руках вашу карту, можу по телефону розповідати про ваші уподобання, особливості, давати прогнози рекомендації. Навіть про те, якої ви конституції, і, можливо, зовнішності. Психолог не скаже про те, коли у вас можуть виникнути ті чи інші проблеми, лише про їхню ймовірність. Навіть видатний психолог і дослідник підсвідомого Карл Юнг займався астрологією.


Передноворічний «бодун»
Київрада ухвалила бюджет на 2007 рік і радо розійшлася на канікули
Леся ШОВКУН   

«На жаль, ми сьогодні не можемо продемонструвати вам бійки, які, виявляється, так люблять у Києві. Я вам співчуваю», — засмутив міський голова столиці Леонід Черновецький шанувальників фізичних, а не політичних боїв. «Ну ви ж бачите — всі депутати Верховної Ради десь на Таїті, от битися й нікому», — пожартував БЮТівець Михайло Бродський.


Ганна Хлістунова: З Клочковою ми ще потягаємося
Юна, але вже дворазова чемпіонка Європи розповідає, як ледь не кинула плавання, а тепер малює амбітні плани на майбутнє
Ігор КОРОЛЬОВ   

На серпневому чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Угорщині очікувалися знакові події — повернення на доріжки кількох чемпіонів Афін-2004. Фахівцям було цікаво, як почувається ван ден Хугенбад після операції на хребті. Голландець не розчарував, вигравши заплив на 200 м вільним стилем. Німкеня Штефен тріумфувала на стометрівці цим же стилем зі світовим рекордом, французька «вільниця» Манаду встановила рекорд Європи на 800 м. Лише повернення «Золотої рибки» з України Яни Клочкової було більш ніж скромним — чотириразова олімпійська чемпіонка визнала згодом, що тривала перерва була помилкою, оскільки суперниці за цей час досягли суттєвого прогресу. Тим часом зростали результати не лише суперниць Клочкової за кордоном, а й тих, кого було прийнято називати дублерами «першого номера» нашого комплексного плавання. Приємним сюрпризом стала перемога на стометрівці брасом 18-річної плавчихи з Рівного Ганни Хлістунової. ЇЇ результат (1 хв. 7,55 сек.) приніс не лише золоту медаль, а й рекорд чемпіонатів Європи (попереднє досягнення покращено на 0,32 сек.).
Дівчина, яка вперше потрапила на дорослі змагання і лише втретє — взагалі на старт за кордоном, не могла не викликати захоплення навіть у легенди світового плавання Володимира Сальникова. Він по-російськи просто запитав Ганну: «Ти звідки взялася?»
Без сумніву, саме цю дівчину можна вважати відкриттям спортивного року в Україні.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ без політики
Точка на карті
Прогнози
Кримінал
ТелебУМ
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ