Номер 228 за 07.12.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Бюджет держдерибану
Свій своєму для себе. Під таким слоганом «синьо-червона» коаліція прийняла головний фінансовий документ країни

Бюд­жет ух­ва­ле­но! Нез­ва­жа­ю­чи на гос­т­рі за­я­ви з бо­ку уря­ду, Пре­зи­ден­та та на­род­них де­пу­та­тів, які дек­ла­ру­ва­ли го­тов­ність розг­ля­да­ти зап­ро­по­но­ва­ний про­ект ос­нов­но­го фі­нан­со­во­го до­ку­мен­та хоч до ни­ніш­ньо­го ран­ку, 249 пар­ла­мен­та­рі­їв учора май­же од­ра­зу піс­ля обід­ньої пе­рер­ви друж­но на­тис­ну­ли кноп­ку «за». Крім 186 «ре­гі­о­на­лів», 29 чле­нів СПУ, 21 ко­му­ніс­та, до схва­лен­ня бюд­же­ту до­лу­чи­ли­ся «див­ні» го­ло­си опо­зи­ції — 5 бю­тів­ців, 4 «на­шо­ук­ра­їн­ців», а та­кож 4 по­заф­рак­цій­них де­пу­та­тів.
Скажемо відверто: завдання зробити бюджет більш соціально орієнтованим, як того вимагали опозиція та Президент України, було виконано навіть не на половину. Голова профільного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко оголосив, що для задоволення вимог глави держави довелося би шукати додаткових 5 млрд. гривень. Пошук спільних точок зору в «бюджетній війні» супроводжувався взаємними звинуваченнями та обіцянками не поступатись принципами. Відтак намiр Миколи Азарова збільшити субвенції місцевим бюджетам на 1,6 млрд. гривень та компенсувати ціну на газ у розмірі 2,6 млрд. стали, мабуть, єдиним прикладом компромісу двох непримиренних політичних позицій.
Отже, як, на думку основних сподвижників бюджетного процесу, житиме країна після того, як депутати більшістю голосів підтримали пропозицію уряду?


Ломова симетрiя
Президент наказав Тарасюку й далі виконувати свої повноваження. Постанову парламенту про його звільнення призупинив і суд. Однак Кабмін вчора не пустив Тарасюка на своє засідання
Володимир СЕМКІВ   

По­са­да мі­ніс­т­ра за­кор­дон­них справ ста­ла ос­тан­нім і ви­рі­шаль­ним фор­пос­том у вій­ні пов­но­ва­жень між різ­ни­ми гіл­ка­ми вла­ди, яка де­да­лі біль­ше на­би­рає обер­тів в Ук­ра­ї­ні. Зда­ва­ти цю точ­ку не хо­че ані Пре­зи­дент — фак­тич­ний ке­рів­ник зов­ніш­ньої по­лі­ти­ки дер­жа­ви, ані «ан­тик­ри­зо­ва» ко­а­лі­ція та її став­ле­ник-уряд. Учо­ра Каб­мін не пус­тив на своє за­сі­дан­ня Бо­ри­са Та­ра­сю­ка. Хоч той і мав у ру­ках два сут­тє­ві до­ку­мен­ти. Пер­ший — це указ Пре­зи­ден­та, який упов­но­ва­жує Бо­ри­са Іва­но­ви­ча ви­ко­ну­ва­ти обо­в’­яз­ки мі­ніс­т­ра за­кор­дон­них справ. Дру­гим є рі­шен­ня Шев­чен­ків­сь­ко­го рай­су­ду Ки­є­ва про при­зу­пи­нен­ня скан­даль­ної пос­та­но­ви Вер­хов­ної Ра­ди, яка ми­ну­ло­го тиж­ня вис­ло­ви­ла Та­ра­сю­ку не­до­ві­ру.


Гідний ордена негідник
Азаров нагородив орденом персону нон грата Затуліна
Тарас ЗАКУСИЛО   

Нечуваний прояв українофобства й антиетикету представником влади України: перший віце-прем'єр-міністр уряду Микола Азаров вручив орден «За відродження України» І ступеня відомому українофобу, депутату Російської Думи Костянтину Затуліну. Нагорода хоч, дякувати Богу, не державна — це орден Українського фонду співпраці, почесним головою якого є Азаров.


Стюардеса «видавила тюбик» не на того Януковича
Замість працювати над прийняттям бюджету Янукович-молодший «шугав» співробітників аеропорту
Інф. «УМ»   

«Майбутній Президент» Янукович-молодший іде по батькових слідах. Поки що — в Америку. Замість сидіти у сесійній залі Верховної Ради і вдумливо вслухатися в рядки Державного бюджету, Віктор Вікторович Янукович подався гульбанити за океан. Нічний виліт з аеропорту «Бориспіль», як пише інтернет-видання «Реальна політика», відбувався «в атмосфері» грубості і хамства.


Довідка — раз, довідка — два...
Уряд обіцяє спростити процедуру оформлення житлових субсидій
Уляна СОБОРСЬКА   

Кабінет Міністрів усіляко намагається пом'якшити стрес українців від нових комунальних тарифів. Навіть схвалив постанову, що передбачає спрощення порядку одержання субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Тепер, як сказав віце-прем'єр Дмитро Табачник, у мешканців не вимагатимуть довідок про наявність чи відсутність заборгованості з оплати ЖКП. За його словами, для оформлення субсидії достатньо взяти довідки з ЖЕКу за оплату комунальних послуг та довідку про доходи з місця роботи. Далі необхідно звернутися до Управління соціального захисту і праці, у відділ нарахування субсидій. «Якщо оплата за комунальні послуги буде складати більше 20 відсотків від сукупного доходу родини, а для певної категорії населення (чорнобильців, пенсіонерів, неповних родин, інвалідів) — більше 15 відсотків, Головне управління праці і соціальної політики оформить субсидію автоматично», — цитує віце-прем'єра прес-служба Кабміну.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Світ
Економіка
Селяни і Ко
Постаті
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ