Номер 178 за 28.09.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Розгром як традиція?
Віце-чемпіон України зазнав другої нищівної поразки у Лізі чемпіонів. Цього разу «Динамо» було бите в Мадриді — 1:5. Чому? Бо «зажралися»?..
Андрій ФОМЕНКО   

Те, що у вівторок увечері трапилося з київським «Динамо» на славнозвісному мадридському стадіоні «Сантьяго Бернабеу», можна назвати приниженням. Але матч віце-чемпіонів України проти «Реала» на такий висновок начебто не заслуговує, як і гра двотижневої давнини проти «Стяуа». Адже приниження — це коли одна команда просто «розриває» іншу. У випадку з «Динамо» цього не було ані в першому, ані в другому випадку. Але були дві поразки з розгромними рахунками. Чому?


Качаймо жирок, трударі!
В Україні зменшується середня зарплата. Експерти прогнозують: це лише «квіточки» нової соціальної політики уряду
Марина ТКАЧУК   

Знову невтішні статистичні дані: у серпні середня заробітна плата в Києві зменшилася на 1,2 відсотка у порівнянні з липнем і склала 1 тисячу 764 гривні на місяць. Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, у серпні середня заробітна плата загалом по Україні зменшилася проти липня на 0,5 відсотка. (До цього часу, нагадаємо, офіційна середня зарплата зростала). Найбільш низький рівень зарплат по Україні традиційно зафіксовано у Тернопільській області, де середня зарплата склала 723 гривні на місяць, зменшившись на 1,1 відсотка. Експерти прогнозують: далі — більше, така вже соціальна політика нового уряду.


Форум у Яру
Ушанувати 65-річчя трагедії прибули три президенти і 800 гостей із різних країн світу
Інф. «УМ»   

Учора в Києві розпочався міжнародний форум, присвячений осмисленню трагедії в Бабиному Яру, де нацисти розстріляли близько 100 тисяч людей — переважно євреїв, циган, українських патріотів. Форум, зорганізований урядом України, фондами «Яд Вашем» та «Всесвітній форум пам'яті Голокосту», Меморіальним центром пам'яті жертв Голокосту і героїв Опору, проходив у Національній опері. «Головна мета сьогоднішньої акції полягає в тому, що людство ще раз повинне перечитати сторінку трагедії Бабиного Яру», — сказав український Президент, підкресливши, що «Бабин Яр має стати щепленням, яке вбереже світ від агресивної, кривавої ксенофобії». Віктор Ющенко також нагадав про інші факти масового геноциду, які досі не знайшли у світі гідного пошанування і визнання. Насамперед це український Голодомор у 1932—33 роках.


Превед, МЕДВЕДчук!
Віктор Медведчук «оживає» й прагне стати конкурентом не лише Ющенка, а і Януковича. Лідер СДПУ(о) повертається у велику політику під крилом Курочкіна й Москви?
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Як писалося ще в темниках зразка 2001 року, Віктор Медведчук — «справжній мужик». Певно, що в цьому він та залишки його есдеківської команди переконані й зараз, коли СДПУ(о) програла фактично все, що можна було програти. Але тепер, коли титул «антикризового менеджера» перейшов до зовсім іншого політика, причому — «кревного» ворога пана Медведчука (ідеться про Віктора Балогу, який «забрав» у свого колишнього «патрона» його вотчину, Закарпаття), тепер, коли цей «антикризовий менеджер-2» взявся перетворювати Банкову з контори «Роги й копита» на фортецю такого Президента, який має зберегти вплив на судьби Вітчизни, лідер есдеків вважає справою принципу втрутитися в перебіг політичних подій. Зализавши рани після поразок на двох виборах і досхочу навідпочивавшись у Монте-Карло, «сiрий кардинал» режиму Кучми, «князь тьми i темникiв» запланував повернення. Якщо не на білому коні, то принаймні на якійсь кобилі постбальзаківського віку.


Ми з мамою — сестри
Чотири роки луцьке Мауглі було заручником мами і дідуся, яких підозрюють у статевому співжитті
Ніна РОМАНЮК   

Минулого тижня Луцьк сколихнула сенсаційна новина: органам опіки у справах неповнолітніх та міліції вдалося визволити з домашнього полону чотирирічну дівчинку, яка проживала разом iз мамою та дідусем у квартирі в самісінькому центрі міста. Є підозра, що від свого народження і до моменту визволення дитина жодного разу не була на вулиці, не спілкувалася ні з ким зi сторонніх та іншими дітьми, не відвідувала дільничного педіатра, та й узагалі про її існування не знали навіть сусіди. Але найстрашніше навіть не це: цілком iмовірно, що батьком дівчинки є її рідний дідусь...


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Світ і Україна
Економіка
Пам'ятки
Право
Людина
Суспільство
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ