Номер 177 за 27.09.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Міст через Яр
У Києві розпочався Міжнародний форум, присвячений пам'яті загиблих у Бабиному Яру
Марія ОСТЕРСЬКА   

Сьогодні делегації з різних країн, що прибули на Міжнародний форум, приурочений до 65-ї річниці трагедії у Бабиному Яру, вшанують у Києві пам'ять жертв нацизму. Загальновизнана дата щорічних вшанувань - 29 вересня, саме цього дня 1941 року нацисти змусили київських євреїв зібратися з речами до урочища на Сирці.


«Діджея» на трибуну!
Кандидатуру БЮТівця Миколи Томенка висунули на посаду віце-спікера Верховної Ради
Володимир СЕМКІВ   

Хоча минуло рівно півроку з того дня, як в Україні відбулися парламентські вибори, Верховна Рада все ще залишається без одного зі своїх «начальників» - віце-спікера. Найбільше гальмувало цю кадрову нестачу те, що посаду заступника Голови парламентарії вирішили віддати опозиції. Нібито правильне рішення, однак проблема виникла через те, що в поствиборчій Україні статус опозиції вельми неясний.


Позиції Президента посилять
«Антикризовий менеджер» Банкової Віктор Балога нагадав «губернаторам», у чиїй команді вони грають
Інф. «УМ»   

Політреформа - політреформою, але скидати з терезів позиції Президента, як це дехто намагається зробити, не варто. Та, власне, оновлений секретаріат Ющенка на чолі з «антикризовим менеджером» Балогою і не дасть цього зробити, якщо, звісно, впорається із поставленим завданням.


Хай кожен живе, як вареник у маслі
Під таким гаслом у Черкасах відкрили пам'ятник варенику
Людмила НІКІТЕНКО   

Поставили його біля готелю «Росава» - це два квартали від центру міста. «Відкриття цього пам'ятника ми приурочили до Всесвітнього дня туризму, щоб гості Черкас на пам'ять про наше місто могли сфотографуватися біля вареника. На цю ідею мене надихнув мій товариш - черкаський гуморист Микола Шапошник, тож після проведеного конкурсу ми зупинилися на проекті заслуженого художника України Івана Фізера», - розповідає «Україні молодій» голова Черкаського обласного підприємства «Черкаситуризм» Микола Петренко.


Перший замість Бога
Екстрасенса Григорія Грабового, який обіцяв воскресити бесланських дітей, тримають під вартою в Москві. Тим часом в Україні знайшлися його послідовники, які вимагають звільнення учителя
Юлія МОРОЗЮК   

Учні «чудотворця» Григорія Грабового, який обіцяв воскресити загиблих бесланських дітей, проводять численні акції на захист свого «спасителя». Послідовники російського екстрасенса, якого вже півроку тримають у московському СІЗО, з'явилися і в Україні. Днями в 11 українських містах заговорили про Грабового послiдовники його «вчення» i вимагали звільнення «учителя» з-під варти. Чи насправді зцілилися жителі Києва, Львова, Чернігова, Запоріжжя чи їх просто ошукали?


Царицю привезли у фортецю
До Петербурга з Данії доставили прах Марії Федорівни, матері останнього російського імператора
Оксана ШПИК   

Росіяни збирають по світу своїх царів - запізніла данина кривавій розправі над родиною Миколи II. Учора на території Петропавлівської фортеці в Петербурзі, де покоїться більшість Романових, було поховано і Марію Федорівну. Угоду про перевезення праху Марії Федорівни (у дівоцтві - данської принцеси Дагмар), дружини Олександра ІІІ, матері останнього російського імператора Миколи II, було підписано 2004 року між урядами РФ та Данії.


Вхід з обмовками
Болгарію та Румунію таки приймуть в ЄС 1 січня наступного року
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Учора в Страсбурзі було оприлюднено спеціальний звіт Європейської комісії у справі прийому до ЄС Болгарії і Румунії. Після аналізу певного прогресу, який здійснили ці дві країни у виконанні плану заходів для приєднання до ЄС, Єврокомісія мала дві можливості: відкласти прийом цих двох країн на рік або дотриматися попередньо узгодженої дати прийому (1 січня 2007 року), але з накладенням відповідних санкцій. Єврокомісія обрала другий варіант.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Селяни і Ко
Конфлікти
Освіта
Постаті
Суспільство
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ