Номер 166 за 12.09.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Флот — за борт
Севастопольський суд визнав, що російський флот незаконно заволодів українськими маяками в Криму
Володимир СЕМКІВ   

Нарешті дочекалися: учора кримська феміда винесла рішення, яким підтвердила, що скандально відомі маяки на Південному узбережжі Криму є власністю України і росіяни захопили їх незаконно. Про це «УМ» розповів голова молодіжної організації «Студентське братство» — тієї самої, яка тривалий час «воює» з іноземним флотом за повернення гідронавігаційних об'єктів у власність України. «Севастопольський апеляційний господарський суд, який є вищим за всі інстанції самого Севастополя і всього Криму, прийняв рішення задовольнити позов Генпрокуратури України до Російської Федерації про повернення з незаконного володіння об'єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення від мису Тарханкут до мису Аюдаг», — повідомив «УМ» Олег Яценко. Він додав, що це рішення стосується і маяків, і кількох будинків та установ у Феодосії.


Люстрація навпаки,
або Як нам протистояти окупації України «донецькими»?
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Що таке влада після політичної реформи в Україні? Логіка політреформи полягає в тому, що влада має бути не лише способом здійснення певної урядової політики, а відповідальністю конкретних політичних сил, які сформували правлячу коаліцію. Увійшовши в цю коаліцію і взявшись за гуж, не кажи потім, що не винен у падінні свого рейтингу. Навіть якщо тобі виділено жалюгідну за розмірами ділянку цього «гужа» — виборець під час найближчого голосування має не те що право, а обов'язок зробити висновки з твоєї присутності в уряді.


Але до губ твоїх лишається півподиху...
Коаліцію ніяк не можуть розширити
Іван ДІДУШОК   

Минулого тижня окремі ентузіасти політичних переговорів прогнозували, що доля коаліції вирішиться буквально от-от і саму угоду можна буде підписати вже в понеділок. Але особи, навчені гірким досвідом усіляких «коаліціад», уже звикли сприймати подібну інформацію скептично. Ось і вчорашнє засідання групи переговорників довелося перенести. «Робоча група мала сьогодні зустрітися о 15-й годині. Але експерти не готові, і група засідати не буде», — повідомив журналістам перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк.


П'ятирічка помсти
У США вшанували пам'ять жертв терактів 11 вересня
Оксана ШПИК   

Учора в Сполучених Штатах згадували 2749 людей, які загинули під уламками хмарочосів Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. На цьому місці в центрі Манхеттена, яке відтоді називають «граунд зеро», до сьогодні зяє пустка — посеред моря хмарочосів тут вирили два басейни-котловани. Не забуто й iнших жертв грандіозних авіазамахів того дня — 184 людей загинули в Пентагоні та 40 — у Пенсильванії.


Китайський «Натюрморт» у Венеції
63-й міжнародний кінофестиваль у Венеції визначився iз золотими, срібними і спеціальними «Левами»
Валентина КЛИМЕНКО   

Десятиденна «комедія дель-арте» на острові Лідо закінчилася в суботу — як тільки крилаті венеціанські «Золоті леви» перекочували з рук членів журі до валіз кінематографістів. Ярмарок марнославства в декораціях «художнього» міста на воді згорнув свої намети і червоні доріжки, в смітники полетіли райдери зірок, а лімузини, що везли всесвітньо відомих акторів кілька метрів від зупинок вапаретто до фестивального палацу, знову нікому не потрібні. Тільки мер Венеції, як пишуть зарубіжні видання, має намір зменшити кількість голубів, які разом із крилатими левами є символом Венеції, — занадто вже їх розвелося, понад 40 тисяч.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Світ і Україна
Світ без політики
Селяни і Ко
Постаті
Кримінал
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ