Номер 151 за 18.08.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Гості «України»
Сьогодні в Палаці мистецтв «Україна» відкривається IV Всесвітній форум українців. Питання № 1 — четверта хвиля еміграції та визнання на рівні ООН Голодомору геноцидом
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

Упродовж 18 серпня Національний палац «Україна» буде зовсім-зовсім українським. Адже в ньому на IV Всесвітній форум зберуться понад 2000 українців з усіх країн, де на сьогодні проживають наші земляки. А вони, за словами голови Української всесвітньої координаційної ради Михайла Гориня, нещодавно створили громаду навіть у Мозамбіку.


Анатолій Кінах: Це — уряд Партії регіонів
Екс-секретар РНБО — про небезпечні тенденції кадрової політики нового Кабміну, вміння політичних партнерів дотримуватися взятих на себе зобов'язань і загрози національній безпеці України
Леся ШОВКУН   

Анатолій Кінах — політик, відомий своєю поміркованістю й розважливістю. Анатолій Кирилович ніколи не ліз на барикади й завжди наголошував на тому, що варто досягати компромісів заради майбутнього України. Водночас голова Українського союзу промисловців та підприємців й лідер однойменної партії був активним учасником команди Майдану й постійно наголошував на тому, що в українськiй полiтицi триває не війна конкретних особистостей, а боротьба світоглядів — «поганого» і «хорошого». Після перемоги «хорошого» Кінах (колись ледве не суперник Віктора Ющенка, якого змінив на посаді Прем'єр-міністра, але вже давно — його прихильник і соратник) обійняв посаду секретаря РНБО, а після парламентських виборів-2006 обрав мандат народного депутата. Тепер Анатолій Кирилович очолює парламентський Комітет з питань національної безпеки й оборони, тож має багато чого сказати з цього приводу. Особливо в «тривожному» контексті дій нового уряду, призначеного, до речi, 4 серпня — саме в той день, коли Кінаху виповнилося 52 роки. Про те, чи задоволений він «поведінкою» «подаруночка на день народження», «Україна молода» розпитувала Анатолія Кириловича в телефонному інтерв'ю (заклопотаний державними справами політики зараз вирвався на короткий відпочинок до Криму).


Перервана відпустка
Завдання від глави держави в Криму отримали чимало урядовців та силовиків. Зрештою, головний відпочивальник несподівано перервав свою відпустку
Іван ЛЕОНОВ.   

Дарма криво посміхалися окремі недоброзичливці, які запевняли, що після призначення Прем'єром Віктора Януковича Віктор Ющенко стане ледь не «весільним Президентом», — учорашній день у кримській президентській резиденції в Мухалатці перекреслив ці припущення. Саме сюди зі звітом про проведену роботу прилетів із Росії Віктор Янукович, саме сюди було викликано з пляжу іншого курортника — міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, саме тут, на ПБК, глава держави дав завдання голові СБУ Iгорю Дріжчаному, міністру закордонних справ Борису Тарасюку, голові НБУ Володимиру Стельмаху та голові Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолію Гриценку.


Богдан Ступка: І все-таки зіграю Тараса Бульбу!
«Худрук» театру імені Франка «випендрюється» на знімальному майданчику в Росiї і ловить «кайф» від роботи

Богдан Ступка зараз, мабуть, більше в Росії живе, ніж у рідній Україні. І продовжує радувати російського глядача своїми прекрасними акторськими роботами. Здається, лише вчора на всю Росiю прогриміли його старий зі «Своїх» і генерал із «Водія для Віри», а зараз усі говорять про його Брежнєва з дуже смішної й розумної комедії Тиграна Кеосаяна «Заєць над безоднею», яка щойно вийшла на телеекрани. А не за горами нові його твори і, зокрема, 24-серійний телевізійний художній фільм «Полонез Кречинського», на зйомках якого ми й зустрілися.


По наркоманії — безграмотністю
Рекламники кажуть, що мовні помилки в новій соціальній рекламі цілком виправдані

У Києві з'явилася нова соціальна реклама проти наркотиків: білий напис на чорному тлі «Мама чому я урод» поряд з відбитком дитячої долонi, а нижче — попередження: «У наркоманів не буває здорових дітей». Одразу чотири помилки у простому слогані викликали немале здивування (правильно було б написати «Мамо, чому я виродок?»).


Сергій Дзинзирук: Чемпіон у боксі — стану чемпіоном у бізнесі
Броварчанин продовжив контракт ще на два роки з німецьким клубом «Юнiверсум бокс промоушн»
Вадим АВДАСЬОВ   Інна БОРИСОВА   

Є поширеною думка, що спортсмени — народ невисокого інтелектуального рівня. Це стале твердження повністю розвіяв чемпіон світу з боксу за версією WBO у ваговій категорії до 70 кг Сергій Дзинзирук. На призначену зустріч він прийшов у накрохмаленій сорочці та добре випрасуваних штанах. Під час розмови ми були приємно враженi інтелігентністю, освіченістю та відкритістю співрозмовника. Отже, інтерв'ю вийшло на єдиному подиху.


Школярики — фінансові «комарики»
Підготувати київського учня до школи «від а до я» коштуватиме батькам від тисячі до двох тисяч гривень
Юлія МОРОЗЮК   

Літні канікули закінчуються, діти повертаються від бабусь, із таборів, курортів, і починається передшкільна лихоманка: зошити, портфелі, підручники, яких бракує у шкільній бібліотеці, та багато інших дрібних, але вкрай необхідних під час навчання, речей. Жнивна пора для організаторів шкільних ярмарків та продавців канцелярії вже розпочалась, і після деяких підрахунків батькам стає зрозуміло, що повна шкільна «екіпіровка» їхнього чада цьогоріч обійдеться недешево. Від 1 до 2,5 тисячі гривень доведеться витратити на одяг та канцелярські прилади, а ще додайте до цього (звісно, за бажанням) зачіску в перукарні, бантики та краватки, букет для вчительки і підручники, які доведеться докуповувати вже у вересні.


Вигнання синтетичної картоплі
У шкільних буфетах та їдальнях заборонили продавати чипси, сухарики й газовану воду
Наталя РОТАЙ   

Малюки й старшокласники, які 1 вересня завітають перший у новому навчальному році раз до шкільного буфету, будуть здивовані відсутністю на вітрині улюбленої «перекусної» їжі у блискучій обгортці та газованих напоїв неприродно яскравих кольорів. Відповідний наказ про заборону продавати у шкільних їдальнях та буфетах продукти, які містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти, підписав міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ
Гаманець
Нація
Культура
ТелебУМ
Спорт
Зірки
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ