Номер 137 за 29.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

П'ятий універсал
Володимир СЕМКІВ   

Подібних мирних пактів в Україні не було щонайменше півтора року. Останній підписували ще тоді, коли Ющенко та Янукович змагалися на президентських виборах, і їх — за участi високих міжнародних спостерігачів — довелося садити за стіл перемовин. Саме з підписаними тоді меморандумами можна порівняти інший документ, уже в умовах сьогодення, — Універсал національної єдності. Вчора, незадовго до другого етапу «круглого столу», робочій групі вдалося узгодити його текст. Очікується, що цей Універсал візьмуть за основу роботи нової (чи видозміненої) коаліції. З цього часу — коли поняття правлячих сил та опозиції знову втрачають свої контури — починається інша сторінка української політики.


Юрій Луценко: Про бандитів я думаю щоночі
Керівник МВС пояснює, чому бандити не сидять у тюрмах
Іван ЛЕОНОВ.   

— Слова з одного передвиборчого ролика «Вони повертаються» зараз дуже актуальні, люди вимовляють їх з гіркотою. Півтора року i... бандити не в тюрмах. Можливо, варто було їх поїти не чаєм каркаде, а чифіром? Чи визнає керівництво МВС частку своє вини у цьому, а не лише Генпрокуратури, суддівства тощо?
— Це найважче питання, яке я ставлю собі кожну ніч. Бо об'єктивно ми маємо дуже гарні результати за минулий рік i за це півріччя. Показники багатокримінальної злочинності (вбивства, пограбування, розбої, крадіжки, згвалтування) скоротилися від 20 до 30 %. Це дуже гарний показник, бо людей, у першу чергу, цікавить безпека їхнього помешкання від грабіжників, автомобіля, мобілки від викрадення тощо. I захистити їх від злочинців у нас виходить. Можливо, мало хто знає, що за минулий рік, там, де міліція має право діяти самостійно i доводити справи до судів, вона притягнула до відповідальності близько 200 тисяч загальнокримінальних злочинців.


Ну ось і все, ти в армії тепер
У тридцяти українських вузах ліквідовано військові кафедри
Анастасія БОГУСЛАВСЬКА   

На цьому тижні Кабмін прийняв постанову, згідно з якою кількість військових кафедр в Україні буде неухильно скорочуватися до 2010 року. Загалом мають закрити кафедри тридцяти українських ВНЗ. Як пояснив директор департаменту вищої освіти МОН України Ярослав Болюбаш, студенти, які вже почали вчитися на військових кафедрах у тих ВНЗ, яким «пощастило» потрапити до списку, таки довчаться, і бігати з автоматом після закінчення навчання не підуть. А ось тим, хто щойно вступив до ВНЗ, де були та віднедавна зникли військові кафедри, після випуску доведеться прослужити дев'ять місяців у військових силах України. Звісно, якщо вони матимуть менше 25 років від дня народження.


З одного боку — турки, з іншого — поляки
Українські клуби отримали суперників у вирішальному відборі єврокубкових турнірів

Учора у Швейцарському Ньоні керівники УЄФА у своїй штаб-квартирі кинули жереб на наступні раунди єврокубкових турнірів. За крок до групового турніру Ліги чемпіонів два провідні українські клуби отримали не надто грізних суперників, але попітніти нашим доведеться.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
До себе - як у гості
Право
Суспільство
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ